Oldala 86 of 220 ElsõElsõ ... 3676848586878896136186 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 851 to 860 of 2200

Topic: Off topic

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Plafon Hozzászólás megtekintése
    Tudnátok ajánlani igazán jó, különféle témákat alaposan feldolgozó könyveket a pszichológia és a szociológia tárgykörén belül? Úgy, mint közösségépítés (vagy épp szétzilálása), együttmûködés, hogyan hozza a döntéseit az ember, vagy hogyan formálódnak a világnézetei? Manipulációról, gonoszságról, a hazudozás pszichológiáról és a pszichopatákról már van egy kettõ, de ezekbõl is jöhet ajánlás.
    Neten elérhetõ filmeknek is örülnék!
    Tudom, hogy van könyv topik, de mivel nem szorosan a túléléshez köthetõek ezek, inkább ide szántam...
    Ez közösségfejlesztés, de lehet belõle hasznos dolgokat tanulni.

http://muvelodes.vfmk.hu/4-szakmai_a...fejlesztes.pdf
    "Nem tudunk mindent megtenni azonnal, de azonnal tudunk tenni valamit."

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Szerintetek csak Magyarországon elterjedt, hogy a város, kisvárosok körüli erdõs részek tele vannak hajléktalanokkal?
    Gondolkoztam azon, hogy külföldön vajon lehetne munkát vállalni úgy, hogy illegálisan beeszed magad egy erdõs területre, és onnan jársz be dolgozni? Egy profi prepper észrevétlenül meg tudná csinálni, nem?

Mennyi is egy külföldi fizetés? Havi 500 körüli? Ezt mind félre lehetne tenni. Közben meg esténként kempingezek egy jót Na?

pro?
    kontra?
    Jöhetnek a kiritikák, kövek, minden.

(mely európai ország lehetne erre alkalmas? elsõsorban nyárra gondoltam)
    (kapnék olyan munkát, amihez nem szükséges leigazolnom a szállásomat?)
    (valóban biztonságosabb és érintetlenebb lehet egy nyugati ország beli zegzugos terület, mint itthon mondjuk a budai erdõk? (itt nem mernék még bivakolni sem)

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 967
    Given: 990

0 Not allowed!
    Szerintetek csak Magyarországon elterjedt, hogy a város, kisvárosok körüli erdõs részek tele vannak hajléktalanokkal?
    Los Angeles a durva. Ott a belvárosi parkok is telítve vannak.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló glassbox Hozzászólás megtekintése
    Gondolkoztam azon, hogy külföldön vajon lehetne munkát vállalni úgy, hogy illegálisan beeszed magad egy erdõs területre, és onnan jársz be dolgozni? Egy profi prepper észrevétlenül meg tudná csinálni, nem?

Mennyi is egy külföldi fizetés? Havi 500 körüli? Ezt mind félre lehetne tenni. Közben meg esténként kempingezek egy jót Na?

pro?
    kontra?
    Jöhetnek a kiritikák, kövek, minden.

(mely európai ország lehetne erre alkalmas? elsõsorban nyárra gondoltam)
    (kapnék olyan munkát, amihez nem szükséges leigazolnom a szállásomat?)
    (valóban biztonságosabb és érintetlenebb lehet egy nyugati ország beli zegzugos terület, mint itthon mondjuk a budai erdõk? (itt nem mernék még bivakolni sem)
    Angliát huzd ki nyugottan, bankhoz, munkához kell lakhely. Max valami szarul fizetõ fekete munkát kapnál amit még a legutolsó ilegális bevándorló sem csinálna meg.

P
    Guest

0 Not allowed!
    Glassbox: valóban, bejelentett lakcím nélkül nem fogsz kapni állást, sõt, a rendõr intézi is a hazautazásod, ha szimpla utcai sétálgatásnál nem tudod igazolni a jogos ottléted, amibe munkavállalásnál ez is beletartozik.
    Nem csak Angliánál kell hivatalos cím, hanem a többi országnál is.
    Viszont lehet valami kiskapu. Magyarországon pl. az ún. hontalan igazolvány.

Ellenvetés igazából a saját biztonságod, és a kiszolgáltatottság (vandáloknak, idõjárásnak). Na meg azon én is elgondolkodtam, hogy a jelenlegi helyzetemben hogyan járnék munkába. Mert így van bõven idõm vizet pumpálni, melegíteni, és kézzel kimosni, de munka mellett ez az egyetlen dolog is azt jelentené, hogy hétvégente kellene ezzel elmennie a szabadidõm javának. Úgyhogy vagy lemondok az alvásról, vagy idõvel igen lecsúszott és igénytelen megjelenés uralkodna el rajtam, és azt sehol sem tolerálják (pláne tõlünk nyugatra).
    Hogy akarsz szalonképesen megjelenni egy munkahelyen, ha egy erdõben csövezel?

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Plafon Hozzászólás megtekintése
    Glassbox: valóban, bejelentett lakcím nélkül nem fogsz kapni állást, sõt, a rendõr intézi is a hazautazásod, ha szimpla utcai sétálgatásnál nem tudod igazolni a jogos ottléted, amibe munkavállalásnál ez is beletartozik.
    Nem csak Angliánál kell hivatalos cím, hanem a többi országnál is.
    Viszont lehet valami kiskapu. Magyarországon pl. az ún. hontalan igazolvány.

Ellenvetés igazából a saját biztonságod, és a kiszolgáltatottság (vandáloknak, idõjárásnak). Na meg azon én is elgondolkodtam, hogy a jelenlegi helyzetemben hogyan járnék munkába. Mert így van bõven idõm vizet pumpálni, melegíteni, és kézzel kimosni, de munka mellett ez az egyetlen dolog is azt jelentené, hogy hétvégente kellene ezzel elmennie a szabadidõm javának. Úgyhogy vagy lemondok az alvásról, vagy idõvel igen lecsúszott és igénytelen megjelenés uralkodna el rajtam, és azt sehol sem tolerálják (pláne tõlünk nyugatra).
    Hogy akarsz szalonképesen megjelenni egy munkahelyen, ha egy erdõben csövezel?
    Hazaküld a rendõr, ha nem tudom igazolni az ottlétem? Úgy tudom szabad mozgásunk van már teljes EU-n belül. Bárhova mehetek. Szóval... A tisztálkodást, stb szerintem annyi pénzért, amennyit az albérleten spórolni lehet, (havi 1000 euro körül) simán meg lehet oldani! Szerintem. Idõvel kialakulnának erre rutinok, mondjuk valóban veszélyes.

De ha Budapestet veszem példaképp fél óra vonatozással 10p buszozással és 10p gyaloglással a zsúfolt belvárosból konkrétan kihalt tájakra is eljuthat az ember. Gondolom külföldön is hasonló a helyzet.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló glassbox Hozzászólás megtekintése
    Hazaküld a rendõr, ha nem tudom igazolni az ottlétem? Úgy tudom szabad mozgásunk van már teljes EU-n belül. Bárhova mehetek. Szóval... A tisztálkodást, stb szerintem annyi pénzért, amennyit az albérleten spórolni lehet, (havi 1000 euro körül) simán meg lehet oldani! Szerintem. Idõvel kialakulnának erre rutinok, mondjuk valóban veszélyes.

De ha Budapestet veszem példaképp fél óra vonatozással 10p buszozással és 10p gyaloglással a zsúfolt belvárosból konkrétan kihalt tájakra is eljuthat az ember. Gondolom külföldön is hasonló a helyzet.
    Viszont munkád még mindíg nincsen szóval nincsen pénzed buszra, vonatra, kajára stb. Igazából van egy egyszerõ megoldás kiváncsi vagyok mikor fogsz rájönni.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Vegyél egy furgont, állófûtéssel. Azt át tudod úgy alakítani, hogy télen-nyáron ellakhatsz benne. Nagyobb, éjjel-nappali bevásárlóközpontoknál meg tudod húzni magad, ha idõnként változtatod a helyed. Wc-mosdó adott, ha kaja kell csak beszaladsz érte. Németországban és Belgiumban heteket töltöttem így.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése
    Vegyél egy furgont, állófûtéssel. Azt át tudod úgy alakítani, hogy télen-nyáron ellakhatsz benne. Nagyobb, éjjel-nappali bevásárlóközpontoknál meg tudod húzni magad, ha idõnként változtatod a helyed. Wc-mosdó adott, ha kaja kell csak beszaladsz érte. Németországban és Belgiumban heteket töltöttem így.

Héé én kiváncsi voltam mikor jön rá. Igazából még helyet sem kell változtani. A bolt kamarái még vigyáznak is rád. Az angliai cigányok is így csinálják. Ahova most járok elsõsegélyre ott is van most két lakókocsi, nemsokára jönnek a többiek is és nem igazán tudják õket kirakni.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Szlovákiában is konvojban vonulnak a nomád cigányok. Saját szememmel láttam, amikor egy falu szélén télen, megszálltak egy szántóföldet. Már verték is fel a sátrakat, az asszonyok állították felfelé a háromlábút fõzéshez.