0

"Másrészt, sokan úgy gondolják, hogy majd az összeomlás vagy egyéb SHTF helyzetben szerez lõfegyvert."
Egyetértek , erõszakkal szinte reménytelen lesz lõfegyverhez jutni egy esetleges SHTF helyzetben . Sokan úgy okoskodnak ,hogy elveszik erõszakkal olyanoktól akiknek van , ez még egy jól képzett személynek is öngyilkossággal egyenértékû vállalkozás lenne nem beszélve a morális oldaláról hiszen aki már most így gondolkodik ,hogy majd elveszem a gyengébbtõl az már most a fosztogatók táborát erõsíti pedig még el sem kezdõdött... Ha mindenáron fegyver kell akkor most is van lehetõség legálisan / sportlövõ vagy vadászvizsga / , vagy STHF esetén lesznek még a fegyverrel egyenértékû cserealapot képezõ eszközök ilyeneket kell bespájzolni . / aggregátor, gyógyszerek, erõs nyugtatók , inzulin , arany stb.. /
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
"Ha nincsen törvény és neki van fegyvere akkor elégé egyoldalú lesz aza csere csak te fogsz adni, de mindent. "
Nem hiszem ,hogy minden ember hirtelen gonosztevõvé válik csak mert fegyvere van .
Thumbs Up |
Thumbs Up |
Thumbs Up |
Received: 67 Given: 48 |
Most néztem ezt a témát elõször.
A hogyan kezdjünk hozzá? kérdésre magamból kiindulva tudok csak válaszolni:
Ez a fajta "mentalitás" vagy benned van vagy nem. Pl. Általános iskolás koromban kötszerrel, gyufával,öngyújtóval meg egyebekkel megrakott övtáskával közlekedtünk páran. Ez elmaradt késõbb.....ma már csak én foglalkozok egyedül ezzel.
Akit a téma egyáltalán nem érdekel se bushcraft se túlélés; utóbbi vicc számba megy sok embernél; azok úgyse tesznek semmit.
Amit ki akartam hozni ebbõl az az, hogy akiben még szikra sincs az rá....ik.
Engem mindig is érdekelt az ilyesmi, mindig volt kés nálam meg tûz....stb...
Véleményem szerint akibõl hiányzik a szikra az nem cselekszik. Nehéz az embereket meggyõzni.
Remélem értitek mire gondolok.
Thumbs Up |
A fegyver témára:
Nem is olyan régen majdnem beiratkoztam Erdész és Vadász technikus 2 éves képzésre. Érdekel a téma, na meg a legális fegyver ugye
Thumbs Up |
.......basszus véletlen elküldtem.....
...na a legális fegyver...nem azért hogy vadásszak persze kipróbálnám és nem is azért, hogy aki nem tetszik azt leszedem, hanem maga a biztonság tudat, hogy valami mégis van. A képzés nem indult végül, meg közbe jött egy munkahely váltás is.
Valakitõl elvenni akinek van? Lehet õ jobban bánik vele mint én!
Thumbs Up |
A prepperkedésre mindenkinek megvan a lehetõsége, amit LSVF is mondott van akiben megvan a hajlam("szikra") valakiben nincs. Én nem próbálok meggyõzni senkit, akiben ott van azt levágja az ember akár egy rövid beszélgetésbõl, pár kérdésbõl/mondatból de lehet akár az öltözködésbõl, viselkedésbõl is. Akiben nincs, az ha meghallja a túlélés szót, elõbb-utóbb valamilyen formában felteszi a legostobább kérdését, na persze viccesen: "Mire készülsz, a világvégére?"-és gúnyosan mosolyog rád. Az ilyen egy igazi Unprepper, az ilyen embereknek nincs az a jó isten, aki felnyitja a szemét, nem is baj, ennek is megvan a pozitív oldala!!ez önzõség lehet ugyan?!