0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Az elmúlt kb. 1 hónapban:
Vettem konzerveket. Befõtteket, savanyúságot tettünk el télire. Vásároltam aaa akkumulátorokat és gyertyákat is.
Továbbfejlesztettem a védelmi vonalaimat (fizikai/eszközi/mentális).
Röviden ennyi, megyek ebédelni.
Jó fórumozást!
| Thumbs Up |
Belevágok a horgászatba.
A héten beszereztem már pár apróságot (új bontatlan horgok, forgók, stb. kéz alól bagóért), és ment a nagy google olvasás, hogy milyen bot, orsó ésatöbbi legyen.
Másfél hét múlva megérkezik a felszerelés, a turistajegy megvan vizsgával együtt, az állami vizsga intézése folyamatban... A többit majd a horgász topicban![]()
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Hétvégén megvolt az elsõ menedékben alvás..beszámoló és képek feltöltése folyamatban..
Nagyon jó volt![]()
Munkahelyi elsosegely kurzuson vagyok: image.jpg
| Thumbs Up |
Átgondoltam SHTF utáni zavargások következményeit.Ehhez lesznek fedezékek kialakítva az udvaron téglából. Rendszeresítettem különféle kézi fegyvereket a ház különbözõ pontjain, hogy mindig, mindenhol kéznél legyenek.
Házilagos továbbfejlesztést is eszközölni fogok a kézifegyvereken, hogy mit azt darabja válogatja.
Átdolgoztam az evakuálási és védekezési tervet(elbarikádozás, megfigyelés, õrjárat). Decentralizálom a készleteket újabb helyekre.
Készülök arra is hogy házat elfoglalják/beveszik és kiszorulunk onnan. Van több útvonal és visszafoglalási terv külsõ készletek segítségével.
Az már sokat jelent, ha valaki alaposan átgondolja és leírja az esemény utáni teendõket (itt nem a készletek gyûjtésére, kitapasztalására gondolok). Amikor szüksége van rá, csak elõ kell venni és elkezdeni a megvalósítását.
Ha minden kész van akkor lehet rohanni a helyi boltba és felvásárolni némi készletet, hogy lássák mások is az "igyekezetet". Persze bele kerülhet ez is a listába.
Mindenre nem lehet felkészülni mentálisan, csak feszegetem a határokat.
Na, hat ezzel nem mentem valami sokra prepper szempontbol. Eleg alap dolgokrol volt szo, legut, oldalfekves, szivmasszazs, egesi seb, verzescsillapitas, s hivd a mentot. Mindig hivd a mentot...mondom neki, s ha pl nincs terero, akkor is kuldj valakit mentoert. Asszem keresek majd valami mas kurzust is, pl hegyimentoknek, wilderness, stb. Vagy meg csinalhatnam azt is, hogy cegen keresztul 6 honapra elmehetsz dolgozni jotekonysagi szervezetnek, mikozben a ceg fizet, ha jelentkeznek onkentesnek a Brit Voroskereszthez, talan tobbet tanulnek. Meg visszaterek a temara.
| Thumbs Up |
| Thumbs Up |
Megjött a szunyogriasztó karkötõk tömege... 50 db. Ma vettem 10 kilo lisztet es 10kg cukrot + par aprosagot ecet, hipó, stb... Apropó hipó! Rá van írva, hogy 90 napig all el! Ez most komoly? Utánna mi történik vele?
Uhh, bocs! Ezt a prepperkedes a héten topikba akartam irni! Tulélõ légyszíves....
Last edited by Kisss; 07-24-2014 at 07:10 PM. Indoklás: rossz topikba ment.