0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Viszont a busz zajos, üzemanyag kell neki, alkatrészrõl nem is beszélve. SHTF esetén, amikor megszûnik a közlekedés - hogy ne is mondjam az eltorlaszolt utakat (roncsok, barikádok, üzemképtelen jármûvek, útonállók) szvsz lehetetlen vele közlekedni, csak "tökön-babon át" (Copyright Papica) , a busz meg nem igazán erre van kitalálva. Ha lenne pénzem buszra, inkább vennék egy BTR-t, vagy egy ilyet:"Katonai M-zárolt Zil 131 dobozos, 900E Ft" - az EMVHG oldaláról.
Igaz, - csak hogy cáfoljam magam- fagázos meghajtás, kipufogórendszer átalakítása segíthet valamit, viszont az alkatrészekkel lehet nehézség, fõleg, ha mondjuk a váltó bemondja az unalmast, vagy vezérmûszíj elszakad pl. Kisebb SHTF esetén jól jöhet, fõleg, ha nagyobb a család, megközelíteni vele BOL-t jó. (a Doomsday Preppers-ben is volt ilyen valamelyik részben; két család iskolabusszal menekült, jó sok cucc is belefért). Mindezeken felül mûködhet a dolog, HA szerencséd van, és eljutsz vele egy megfelelõ BOL-hoz és ott álcázni tudod. Szvsz elég dupla vagy semmi játék ez...
ui: legyen négy BOL, akkor mindegy, honnan jön a baj))
Last edited by Yrkon; 07-31-2014 at 08:41 AM.
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 86 |
Nekem valamiért nem annyira vonzó ez a lakóautós, inkább "B" terv lenne nálam.
Kevésbé biztonságosnak és csábítóbb zsákmánynak érzem.
Ha városi lennék lehet ez lenne a "A" terv, otthon is tudnám alakítani, fejleszteni.
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
| Thumbs Up |
Vagy jól beszív, és sz@rik az egészre![]()
A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.
Ha menni kell a Nívával kirántom a lakókocsit a fedél alól aztán felhúzom a hegyekbe![]()
Egyébként tudatosan ezért is vettem . Rendszáma nincs de STHF esetén kit érdekel .
BOL 2
IMG_2783.JPG
Last edited by Vietnamiveteran; 08-20-2014 at 07:25 PM.
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 86 |
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Nekem megvan az új BOL-om gyerekek...nem hittem el :9 Igazi preppermenyország volt. A név amúgy is kötelez
http://i.imgur.com/KNRb19L.jpg
http://i.imgur.com/Nbqtqw4.jpg http://i.imgur.com/4w0sJog.jpg
| Thumbs Up |
Busszal az a baj hogy nem nagyon lehet már javitani öket házilag
A hangját szerintem lehet csökkenteni. Még motoros weboldalon olvastam egy cikket hogy egy gyár "hangtompitos" kipufugot fejlesztett, és sokkal halkabbak lettek töle, persze az ottani közösség eléggé ellene volt
Üzemanyag. 100% etanol. ha megálsz valahol hosszab idöre potolni az élelmiszert, akkor a termés egy részéböl etanolt lehet csinálni. Vagy a fagázos modszer amit már irtak.
BOL-nak még nagyon jo lenne egy viz alatti házKi keresne 20 méterrel a felszin alatt?
Vagy az álmom, egy vitorlás hajo.
Ha meg kalozokba futok, akkor elmegyek az antarktiszra a kettes BOL-ba.
Ezért is jo alaszkában, vagy kanada északi részén lakni, oda kevés fosztogato megy. Meg normál esetben is félig-meddig shtf körölmények közöt kell élni.![]()
6cb0caaa14fe3a00baff014ba63da46c.jpg willow-1-378x298.jpg 1a8165d0f5825f29bf3fcf082f705d72.jpg 48b60032fe635ef35dbbe53fe0e324e9.jpg 77738fad4b56d4d2415cacfe7a29c3ab.jpg green-wall-house-main.jpg c6feef8551fe8084709cd98c308bf540.jpg hippie-veranda.jpg thumb115-d0f1bee97c26d9378bf1b4eaec9286c4.jpg yumurtanin-icinde-yasiyor-dai-haifei-cin-1238950_0.jpg ház1.jpg secret-cabin-489.jpeg tumblr_ly63xcAHBI1r0egwwo1_400.jpg 79709eb96be659e8c2d33d97af629795.jpg hobbit_exterior_fall.jpg amn-going-underground-former-advocate-photogra-001.jpg
Mindenképpen a sûrû növényzet jó rejtésnek, fiatal erdõk. Szigetszerû bozótosok. Építészeti szempontból inkább föld alá építenék, vagy lugasszerûen sûrûn körbefonnám az épületet növényzettel.