Oldala 13 of 261 ElsõElsõ ... 311121314152363113 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 121 to 130 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ...jó írás,csak kicsit-nagyon el vagy tévedve...de azért sok sikert...
    Európai cigány-nyomornegyedekrõl készült fotókat raksz be mikor Magyarországról beszélünk.
    ..egy kivételével mind magyar,az egy román..a valóság ennél rosszabb...nézd meg a saját szemeddel..
    Egyébként õk maguk választják ezt az életmódot a hajléktalanok és putrisok közül sokan, emellett sokuknál több az 1 fõre jutó havi bevétel mint pl. az itt fórumozó, becsületes és törvénytisztelõ fórumtársak egy részénél. Egy drogos pl. átlagban 250-300 ezer Ft-ot költ szenvedélyére havonta.
    ...ez a lényeg szempontjából mindegy,rosszak az állapotok és kész ...hogy miért?..nem mindegy?
    Csak nincs meg az a "jó" magyar szokásom, hogy állandóan panaszkodok (érdemes lehet leszokni róla).
    miért ne panaszkodhatnánk mi magyarok?..vagy bárki más? mert te nem az egy dolog!...és? akkor más se, ..csak amire engedélyt kapunk tõled?
    Nézzük a számokat, az ebola több mint fél éve szedi áldozatait. 4 országban, majdnem 200 millió emberbõl aug. 13-ai adatok óta 2127 fertõzõdött meg. De legyen mondjuk 10000 fertõzött ember. Az azt jelenti, hogy minden 20000. (húszezredik!!) afrikai fertõzõdik meg az érintett országok közül. Ennek kb. 60%-a meghal. Magyarországra kivetítve, 10 millió emberbõl ilyen arányokkal fél év alatt 500 fertõzöttre lehet számítani hasonló körülmények között
    ..mindennek van kezdete és vége...tök normális,hogy a kezdetén kisebbek a számok...500 fertõzött..bagatell,...már ha nem vagy közte....
    (ami, mint mindenki tudja, abszurdum)
    ...mindenki tudja?..igen,a reptereken készültség van,a kórházakban rendkívüli oktatást kap a személyzet,válságstáb és cselekvési terv már itthon is....ki az a mindenki aki tudja,hogy abszurdum?
    Mert itthon akármelyik gyógyszertárban kaphatok gumikesztyût, védõszemüveget, fertõtlenítõszereket, mindent ami a megelõzéshez kell. Ahol most a járvány folyik, ott a kórházakban (!) ezekbõl hiány van, videókon látni hogy maszk helyett pl. a betegszállítók a saját ruhájukat tekerik az arcuk köré. Nem beszélve arról, hogy örülnek ha ivóvíz van, nem pedig kézfertõtlenítõ meg víz mosakodásra.
    ..igen minden van...csak meg kellene venni és használni...csakhogy pont az ilyen és hasonló szkeptikus hozzászólások miatt nem veszik az emberek komolyan a dolgokat..óriási hiba..a másik,ha már bekaptad,hiába rohansz kesztyûért..
    De mire is ez a mesterséges pánik, vagy szenzáció? Hogy 1 (azaz egy!! ) ebolás beteget hoztak(!) Európába? MEg lehet nézni hogy vitték el a kórházig azt a beteg misszionáriust, milyen felügyelettel - és meg lehet nézni hogy falvakban ahol tombol a járvány, hogy szállítják a betegeket.
    ..ismét nem tudom mirõl beszélsz?...nincs itt semmiféle pánik...a hatóságok teszik a dolgukat,a lakosság vagy lesz.arja,vagy foglalkozik vele ,a prepperek felkészülnek..az hogy te nem ,az engem nem nagyon érdekel,bár jobb lenne,mert lehet tõled kapom el...ja ez prepper fórum,nem tûnt fel?
    Ideje lenne kibújni az extrém világvégeváró fórumok és blogok képzetvilágából és pozitívabban szemlélni a dolgokat. Elhiszem hogy néhány megrögzött halálos járványra készülõ megszállott örül most, hogy a haver szemébe mondhatja, hogy na látod, mégse vagyok teljesen hülye hogy ilyenekre készülök ; de nincs realitása a dolgoknak. Jobb félni mint megijedni, érdemes felkészülni, de fölösleges félelemben élni - akármit is mond a média, néhány elmeroggyant világvégeváró vagy néhány elkalandozott tudós.
    Nagyon szívesen eldiskurálok veled felszerelésekrõl,megoldásokról,ötletekrõl,de az nem érdekel,hogyan rombolod szét a prepperek hitét.....tehát készüljünk,de úgysem lesz semmi?..akkor mire készüljünk?..ez nem logikus gondolatmenet!..amúgy amit csinálsz az trollkodás (úgyhogy nem fogok válaszolni semmilyen provokációra,kár erõlködni))...ez egy prepper(világvége váró)fórum..természetes,hogy felkészülõ emberkéket találsz itt,akik hisznek benne,hogy a világunk már nem sokáig fog a mai formájában létezni..az ,hogy te nem vagy az,az egy dolog,de akkor eltévedtél....ez világvége váró fórum!!!
    Last edited by Doom; 08-16-2014 at 12:41 PM.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2014
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Igen, most csak 1000 halott van hivatalosan, de gondolj bele, ha nem volna képes terjedni, akkor már rég teljesen leállt volna, ehelyett exponenciálisan növekszik a fertõzöttek, és halottak száma. Egy analógiával élve, ha egy számot csak 1.01-el szorzol folyamatosan egy idõ után az is milliárdos nagyságrendû lesz. A másik. Most azt mondják, hogy fél év mire megállítják(pár hónapja azt hogy pár hónap...), mivel lesz más fél év múlva a helyzet? Annyi halott lesz, hogy nem tud majd terjedni? Mi alapján jelentik ki, hogy a mostani helyzet után lesz alkalmuk megállítani???
    Európa se védett. Iszonyatos mennyiségû hajléktalan, alkoholista, és a cigány él az országban, és nem csak a fõvárosban, akik nem is ismerik az alapvetõ higiéniai elõírásokat. Pár éve bementem az egyik vidéki nagyváros WC-jébe, az egyik budiból jött ki egy nagydarab cigány, miközben elmentem mellette beláttam a sloziba, a wc szakadásig volt fosva... aztán ki ment kézmosás nélkül. Most gondolj bele, ki ment, fogdosta a korlátot a mozgólépcsõn, az ajtókilincset stb.(szerencsére a csapot nem...) aztán te mész meg fogod a korlátot, veszel egy kiflit és elmajszolod, aztán csodálkozol, hogy orrba szájba fosol. És most képzeld el azt, hogy ebolátol fosott...
    Azt mondtad, hogy minden eszköz pl.: gumikesztyû rendelkezésedre áll. Igen most tényleg, de ha tegyük fel van már 20 000 fertõzött az országban, annak olyan sajtó vízhangja lesz, hogy egybõl kitör az anarchia, összeomlik az egészségügy, az élelmiszerellátás, a közmûvek, nem semmisítik meg a hullákat sorolhatnám, tehát minden leáll ami a segítséget jelenthet a járvány leküzdéseben, és innentõl kezdve ugyanott vagyunk mint Afrika.

Én egyébként világéletemben tisztaságmániás voltam, nézzetek le miatta, de szerintem ez is a túlélés egyik eleme Pl.: közhelyeken az ajtót lábbal csukom be, nyitni sajnos csak ritkán lehetséges így, de akkor inkább megvárom, amíg valaki be megye elõttem, vagy kerülõvel megyek pl.: megkerülöm az állomást, és úgy megyek a vonathoz. Vonatra kizárólag kézzel való érintés nélkül szállok fel.
    Nyilvános wc-t csak akkor használok ha nagyon muszáj, aztán pedig jön a kézfertõtlenítés. Kezet csak olyan emberrel fogok, akirõl tudom, hogy tiszta(sajnos Mao-n nagyon elterjedt ez a mindenkivel mindenhol kezet fogok dolog...) Ha meg kellet fogjak valamit ami nem biztonságos, és nincs lehetõségem kézfertõtlenítésre, akkor megjegyzem azt a kezem és nem fogom meg a másik kezemmel, illetve az arcom fogására se használom, és fõleg nem nyúlok a számhoz.
    Egyébként vagy 10 éve semmilyen járványba nem estem bele

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    Doom, Matt, szerintem mindkettõtök írásában van igazság. A helyzet az, hogy a nyomornegyedek miatt Közép-Európában és Kelet-Európában is kitörhet egy járvány. Vagy akárhol ahol ilyen áldatlan állapotok vannak. Nincs víz, mocsok van, fertõzésveszély van. Gondolom hogy az ebola -vagy bármilyen más komolyabb fertõzés- elsõsorban nem a Budai villákban kezdene el terjedni. Gondoljunk csak az idõrõl-idõre elõtörõ hepatitisz-re.

Egyelõre nem tûnik komoly járványnak - az áldozatok számát tekintve. De minden megtörténhet. Az egyik ok pont az, hogy Európában is van elég szakadt, fertõzés terjedésére optimális környezet.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Sipi1989 Hozzászólás megtekintése

Én egyébként világéletemben tisztaságmániás voltam, nézzetek le miatta, de szerintem ez is a túlélés egyik eleme Pl.: közhelyeken az ajtót lábbal csukom be, nyitni sajnos csak ritkán lehetséges így, de akkor inkább megvárom, amíg valaki be megye elõttem, vagy kerülõvel megyek pl.: megkerülöm az állomást, és úgy megyek a vonathoz. Vonatra kizárólag kézzel való érintés nélkül szállok fel.
    Nyilvános wc-t csak akkor használok ha nagyon muszáj, aztán pedig jön a kézfertõtlenítés. Kezet csak olyan emberrel fogok, akirõl tudom, hogy tiszta(sajnos Mao-n nagyon elterjedt ez a mindenkivel mindenhol kezet fogok dolog...) Ha meg kellet fogjak valamit ami nem biztonságos, és nincs lehetõségem kézfertõtlenítésre, akkor megjegyzem azt a kezem és nem fogom meg a másik kezemmel, illetve az arcom fogására se használom, és fõleg nem nyúlok a számhoz.
    Egyébként vagy 10 éve semmilyen járványba nem estem bele
    Ne haragudj, egybõl Monk jutott eszembe, kézfogás után törlõkendõ .
    (Ismertem olyant aki abban a nadrágban amiben tömegközlekedésen ült, otthon nem mert leülni sehova.)
    Bizonyos dolgokat én is betartok, de nem agyalok folyton ezen, fejben sem tudnám tartani mikor melyik kezemmel mit fogtam.
    Én csak arra figyelek, hogy elõzõleg mások által fogdosott dolog használata után ne fogjak meg ételt, ne nyúljak a számhoz és étkezések elõtt kézmosás.
    Az utóbbi 15 évben orvosnál csak alkalmassági vizsgálatokon és fogorvosnál voltam.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

M-torolt_forumozo
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ...jó írás,csak kicsit-nagyon el vagy tévedve...de azért sok sikert...
    Az eltévedésrõl kölcsönösen egyetértünk.
    Lehet nyugodtan panaszkodni, csak bele kell kalkulálni hogy ezt valaki felrója az illetõnek. Maga a panaszkodás, az önsajnálat és az állandó hibakeresés nem visz elõre. A nyomornegyedek amiket belinkeltél román, detroiti, marseille-i, római, kassai és csíkszeredai cigánynegyedek (ha attól eltekintünk, hogy Erdély és Felvidék magyar, gyakorlatilag egy csonka Magyarországon található nyomornegyed sincs a képeiden - ezt nyugodtan mondhatjuk tévképzetnek). Egyébként pont ellenkezõleg, javasolt beszerezni a védõfelszereléseket (itthon jelenleg van védõszemüveg, védõmaszk, gumikesztyû, különbözõ fertõtlenítõ szerek, alap gyógyszerek stb.).
    Az ebola 1976 óta folyamatosan (!) jelen van (sõt valószínûleg azelõtt is létezett), csak senki nem törõdött vele. Afrikában pedig nem a vírus miatt ilyen a helyzet, pont ezért tud ott gyorsan (?) terjedni (azaz az a felvetés, hogy majd itthon is elkapják és akkor káosz lesz és emiatt lesz olyan a helyzet mint Afrikában, megint csak téves a fentebb vázoltak miatt is - a vírus terjedésének az oka a rettentõ rossz életkörülmények, nem pedig fordítva). Maláriába ez idõ alatt kb. százszor annyi ember halt bele, mégse kapják fel (és nem is tudják megállítani).
    Már leírtam egyszer, nem vagyok prepper. Ez egy prepper ÉS önvédelmi fórum, én személy szerint utóbbi miatt vagyok itt. De az önvédelemhez ez is hozzátartozik. Amit csinálok, az egy nézõpont felvetése, konkrét tényekkel, érvekkel. Hiába csúsztatsz, ha gondolod cáfold meg az állításaimat történelmi tényekkel, szakmai jellegû cikkekkel, szakvéleményekkel stb.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    (Ismertem olyant aki abban a nadrágban amiben tömegközlekedésen ült, otthon nem mert leülni sehova.)
    Ezt meg is értem. Nem tudom vidéki vagy e, de nálunk olyan szinten szutykos, zsíros, büdös(köszönhetõen a batyus cigányoknak) a vonaton az ülés, hogy az ember legszívesebben inkább a vonat tetején utazna...

de nem agyalok folyton ezen
    Én se agyalok már teljesen automatikus a dolog.

Egyébként abba gondoljatok bele, hogy hiába prepperkedtek, hogy ha a hétköznapi életetek nem változtatjátok meg, mert az SHTF folyamatosan ott van, akár 1 mp alatt lehet az idillbõl pokol, akár járvány, földrengés, tenor támadás stb. miatt. Ezeket nem látjátok elõre, ha otthon marad az EDC, mert "á ma úgy se lesz semmi", de aztán mégis kell, akkor évekig hiába hordtad. Sajnos a dolog nem úgy megy, hogy "jaj október 2.-a van, ma Zombie apokalipszis lesz, ezért berakom az EDC-t". Járványokkal pont így van, sose tudhatod, hogy milyen fertõzés hol és mikor alakul ki, kinek megy a hasa, ki hányt egész éjjel, aztán fogdosott össze mindent. Koránt sem biztos, hogy az SHTF Afrikából jön, és hetekkel elõtte beszámol róla a tv. stb. Lehet itt alakul, sõt akár a szomszédod is lehet az elsõ beteg és te követed õt a sorban, majd késõbb rólad szólnak a hírek. Nem azt mondom, hogy járjatok maszkban(nálunk egy vasutas ezt csinálja és körbe röhögik, bár nem értem miért), de ha már készültök, akkor érdemes minél több biztonsági intézkedést bevezetni a hétköznapokba.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Matt Hozzászólás megtekintése
    Az eltévedésrõl kölcsönösen egyetértünk.
    Lehet nyugodtan panaszkodni, csak bele kell kalkulálni hogy ezt valaki felrója az illetõnek. Maga a panaszkodás, az önsajnálat és az állandó hibakeresés nem visz elõre. A nyomornegyedek amiket belinkeltél román, detroiti, marseille-i, római, kassai és csíkszeredai cigánynegyedek (ha attól eltekintünk, hogy Erdély és Felvidék magyar, gyakorlatilag egy csonka Magyarországon található nyomornegyed sincs a képeiden - ezt nyugodtan mondhatjuk tévképzetnek). Egyébként pont ellenkezõleg, javasolt beszerezni a védõfelszereléseket (itthon jelenleg van védõszemüveg, védõmaszk, gumikesztyû, különbözõ fertõtlenítõ szerek, alap gyógyszerek stb.).
    Az ebola 1976 óta folyamatosan (!) jelen van (sõt valószínûleg azelõtt is létezett), csak senki nem törõdött vele. Afrikában pedig nem a vírus miatt ilyen a helyzet, pont ezért tud ott gyorsan (?) terjedni (azaz az a felvetés, hogy majd itthon is elkapják és akkor káosz lesz és emiatt lesz olyan a helyzet mint Afrikában, megint csak téves a fentebb vázoltak miatt is - a vírus terjedésének az oka a rettentõ rossz életkörülmények, nem pedig fordítva). Maláriába ez idõ alatt kb. százszor annyi ember halt bele, mégse kapják fel (és nem is tudják megállítani).
    Már leírtam egyszer, nem vagyok prepper. Ez egy prepper ÉS önvédelmi fórum, én személy szerint utóbbi miatt vagyok itt. De az önvédelemhez ez is hozzátartozik. Amit csinálok, az egy nézõpont felvetése, konkrét tényekkel, érvekkel. Hiába csúsztatsz, ha gondolod cáfold meg az állításaimat történelmi tényekkel, szakmai jellegû cikkekkel, szakvéleményekkel stb.
    Csatolmány 3622

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    Nagyjából annyit írt, hogy nem ért veled egyet, ahogy te se értesz vele egyet.

A trollság nem azt jelenti hogy az egyik ember nem ért egyet a másikkal. Azt véleménykülönbségnek hívják és teljesen rendben van.

Én azt vallom hogy ha valaki nem ért velem egyet, akkor mondja meg õszintén. Az rosszabb ha valaki nem ért egyet és mégis mindenre bólogat.

Erre gondoljatok, amikor beszélgettek.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Nagyjából annyit írt, hogy nem ért veled egyet, ahogy te se értesz vele egyet.

A trollság nem azt jelenti hogy az egyik ember nem ért egyet a másikkal. Azt véleménykülönbségnek hívják és teljesen rendben van.

Én azt vallom hogy ha valaki nem ért velem egyet, akkor mondja meg õszintén. Az rosszabb ha valaki nem ért egyet és mégis mindenre bólogat.

Erre gondoljatok, amikor beszélgettek.
    Elhiszem hogy néhány megrögzött halálos járványra készülõ megszállott örül most, hogy a haver szemébe mondhatja, hogy na látod, mégse vagyok teljesen hülye hogy ilyenekre készülök .... akármit is mond a média, néhány elmeroggyant világvégeváró
    A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlõ módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelezõ lista), vagy személyes hitbeli meggyõzõdését ellentmondást nem tûrõ, pökhendi erõszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy egyéb módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét.

A felhasználó, aki nem rendelkezik adminisztrátori jogokkal egy adott fórumon csak egyet tehet a trollok ellen: nem „eteti” õket,
    "Erre gondoljatok, amikor beszélgettek"
    ....
    3. Ne fenyegesd/sértegesd a többi fórumozót, egymás személyiségi jogainak tiszteletben tartása, ezáltal a személyeskedés és egymás szapulása szigorúan tilos. Maradj tárgyilagos, a szakmai vita nem egyenlõ a veszekedéssel.

...sajna ez a fórum is meghal lassan,már nem a felkészülésrõl van szó,hanem végeláthatatlan ,semmire se való vitákkal a szkeptikusokkal...
    Last edited by Doom; 08-16-2014 at 08:38 PM.

Senior Member bögre's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Tolna
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Itt nem trolkodásrol van szo Matt és Doom között.
    Már megfigyeltem más forumokon. De figyeljétek meg ti is mert rengetegszer látni ezt a jelenséget minden féle forumon.
    Röviden leirám általánosan a helyzetet ami nem csak erre a helyzetre értendõ. Matt Doom vagy egyéb személy nem megsértödni nem azért irom.
    Szoval a forumokon egy idö után kialakulnak különbözö társaságok. Ezek több fajta forumozobol épülnek fel. Vannak a szimpla forumozok. És vannak a huzo emberek vagy megmondo emberek.
    Az ö véleményüket tekinti az átlag olvaso a forum véleménynek.
    Zajlik az élet. Egyszercsak betoppam egy huzoember más véleményel.
    Hihetetlen érvcsaták zajlanak ilyenkor oldalak telnek oldalak után. Elösször érveléses aztán személyeskedö szokiforgato helyesirásba belekötö vita bontakozik ki.
    A végén három lehetséges kimenetel van.
    1 Az ujonan jött forumozo meghátrál. Ilyenkor a forumvélemény marad a régi.
    2 Az uj forumozo gyöz és ö lessz az alfa forumozo. Ezután az ö szava lessz a szent.
    3 A harc az idök végezetéig folyik.

Ennek a kezdeti stádiuma figyelhetö meg itt.
    Bögrét megilleti a városba és vagy faluba érkezõ lányok esetében az elsõ éjszaka joga és a Brüsszel környékén lefoglalt égetett szesz 10%-a, kezdeményezheti a pápa, a jeruzsálemi fõrabbi és a Kínai Kommunista Párt fõtitkárának leváltását, a Tippmixen megtett fogadásait pedig az érintett csapatok végeredménynek fogadják el.