0
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Nagyanyám leült a székre, a két térde közé fogta a tyúk testét, hogy mozgásképtelen legyen, maga elé meg vérnek való tálat tett. Bal kézzel hátra hajtotta a tik fejét egészen a hátáig, majd egy határozott nyisszantással átvágta a gigát és a nyaki ereket. Kicsit elõre dõlt, hogy felfogja a vért a tálba. Mikor kivérzett az állat elengedte..na általában ilyenkor még futott 2 kört az udvaron(nem a nagyanyám)
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
A lefejezés mindenképp könnyebb és kevésbé durva módszer, viszont utána egy kicsit hagyd lógva fejjel lefele, hogy tutira kifolyjon belõle az összes vér.
A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.
Kakasról lévén szó, én így szoktam:
a farktollánál elkapom a jószágot, bal kézzel erõsen megfogom a nyakát, rálépek a lábaira, hátrahajtom a fejét. Ilyenkor az ösztönétõl vezérelve már lenyugszik, alap helyzetben döglöttnek tettetné magát.
Egy nyisszantással levágom a fejét, elölrõl hátrafelé, majd elengedem. Én a vért nem szoktam felfogni.
Köszi mindenkinek a tanácsokat , asszem elsõként a fejlecsapást fogom alkalmazni . Majd elõtte tolok egy páleszt ....![]()
Jó a pálesz + fejlecsapás, ne engedd el a kakast (véres lesz az udvar) hanem fogd fel a vért.
Mi is felfogjuk (mármint a nejem), vöröshagymás alapon kisütve az elsõ kaja a tikból/kakasból.
Kóstold meg tán néked is ízleni fog.![]()
| Thumbs Up |
Hagymás tyúkvér? Na ilyet még nem hallottamFelénk csak a disznóvért eszik meg.
A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 83 |
Nem vagyok messze, de én sem hallottam még róla.
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
| Thumbs Up |
Felénk a tyúkvér a húslevesbe került bele. Már amikor még felhasználták a fõzéshez, azaz a nagymama húslevesébe még belekerült.