0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Nekem is kedvet csináltatok a rakott krumplihoz. Ünnepnap lévén csak az itthoni anyagokból dolgozhattam, így a kolbász helyett (ami már lecsóvá alakult), szeletelt szalámi került bele. Ami különbség még, hogy én cserépedényben készítem, így egy kicsit levesebb a végeredmény. A házikolbászt némi fokhagyma porral kompenzáltam és egy kis csomborral fûszereztem.
DSCF7686.jpg DSCF7687.jpg DSCF7688.jpg DSCF7690.jpg DSCF7691.jpg
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
<OFF>
Azzal. Konyhában mi mással? Nem lehet minden MORA. Ráadásul egy Wenger sharpener 1800-zal szoktam karbantartani õket, nem bonyolítva túl az életet.
</OFF>
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Bodag sütés diszkoszban:
Jó étvágyat! Üdv:Fixy
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!
| Thumbs Up |
| Received: 1,020 Given: 1,029 |
Ez ilyen pogácsaféle?
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Bodag/cigánykenyér. Élesztõ nélküli kenyér, sütõporral vagy szódabikarbónával. Gyors és egyszerû.
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Ezt ki fogom próbálni! Egy receptet írnál fixy, hogy hogy csináltad?
A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
-30dkg liszt(bl-55)
-1mk szódabikarbóna
-2tk vegeta/delikát
-1.5-2dl víz
sütési idõ kb. 30perc, felénél átfordít mindkét oldala meg/átsüljön. Keleszteni nem kell, nincs benne élesztõ. Ezért gyors és egyszerû, de sûrûbb mint a hagyományos kenyér. Ízlés szerint bármi rakható bele: fûszerek, olaj, zsír, hagyma....
Íme Pityubá tepertõs botkenyér receptje.
Aki szereti a tepertõs pogácsát annak ez is kedvence lesz,
ízvilága hasonló, + ként jelenik meg a szabad tûzön sütött íz.
Hozzávalók 10-15 fõre:
1.5 kg búzaliszt.
25 dkg darált tepertõ.
2 csomag sütõpor.
1 evõkanál só (tájékoztató adat)
Víz szükség szerint (a tészta puha nyújtható legyen)
Lekérgezett hüvelykujj vastag bot, lehetõleg mogyoró (nincs mellékíze)
Keményfa vagy akác parázs (nem javaslok fenyõfát erre a célra)
Elkészítése:
Tálcán, vagy nagyobb, erõsebb mûanyagzacskóban, (lehet 2 adagban is)
liszthez hozzáadjuk a darált tepertõt, sütõport, sót, vizet, majd meggyúrjuk a tésztát.
Botot a lekérgezett végénél megmelegítjük, majd vékonyan megkenjük darált tepertõvel
(lehet lisztet is használni erre a célra).
A kigyúrt tésztából maroknyi darabot szakítunk,
kézben hosszúkásra sodorjuk, és a botra menetesem kb 20-25 cm hosszon feltekerjük.
Majd egyenletesen vékonyra formázzuk.
Sütést bõséges parázs felett nagyobb távolságban kezdjük kb 5 percig, ez lesz a kelesztés.
Meleg és sütõpor hatására a tészta kissé megvastagodik a boton.
Sütést tovább folytatjuk kb 15percig közelebb a parázshoz (vigyázat nehogy megégjen).
A külsejének helyenként világosbarnának kell lennie.
Ha megsült a botról könnyedén le kell jönnie.
A tésztájának omlósnak likacsosnak kell lennie. (nem testápolót kell sütni belõle)
Jó étvágyat, kellemes idõtöltést kívánok hozzá néktek.
Ui.: sörkorcsolyának is kiváló-ám, parázs felett sült cserkészkolbásszal a közepében
Csatolmány 3690
Csatolmány 3691
Last edited by Pityubá; 08-22-2014 at 10:48 PM.