Oldala 18 of 27 ElsõElsõ ... 81617181920 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 171 to 180 of 270

Topic: Vadat,halat s mi jó falat.....

  1. #171
    Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Hozzászólások
    1,312
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Nekem is kedvet csináltatok a rakott krumplihoz. Ünnepnap lévén csak az itthoni anyagokból dolgozhattam, így a kolbász helyett (ami már lecsóvá alakult), szeletelt szalámi került bele. Ami különbség még, hogy én cserépedényben készítem, így egy kicsit levesebb a végeredmény. A házikolbászt némi fokhagyma porral kompenzáltam és egy kis csomborral fûszereztem.
    DSCF7686.jpg DSCF7687.jpg DSCF7688.jpg DSCF7690.jpg DSCF7691.jpg

  2. #172
    Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Hozzászólások
    1,312
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    <OFF>
    Azzal. Konyhában mi mással? Nem lehet minden MORA. Ráadásul egy Wenger sharpener 1800-zal szoktam karbantartani õket, nem bonyolítva túl az életet.
    </OFF>

  3. #173
    Senior Member fixy007's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Lakhely
    J-N-SZ megye
    Hozzászólások
    163
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Bodag sütés diszkoszban:






    Jó étvágyat! Üdv:Fixy

  4. #174
    Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Hozzászólások
    1,489
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

  5. #175
    Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Hozzászólások
    30,324
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 1,020
    Given: 1,029

    0 Not allowed!
    Ez ilyen pogácsaféle?

  6. #176
    Senior Member fixy007's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Lakhely
    J-N-SZ megye
    Hozzászólások
    163
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Bodag/cigánykenyér. Élesztõ nélküli kenyér, sütõporral vagy szódabikarbónával. Gyors és egyszerû.

  7. #177
    Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Kárpát-medence
    Hozzászólások
    292
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Ezt ki fogom próbálni! Egy receptet írnál fixy, hogy hogy csináltad?
    A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.

  8. #178
    Senior Member fixy007's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Lakhely
    J-N-SZ megye
    Hozzászólások
    163
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    -30dkg liszt(bl-55)
    -1mk szódabikarbóna
    -2tk vegeta/delikát
    -1.5-2dl víz
    sütési idõ kb. 30perc, felénél átfordít mindkét oldala meg/átsüljön. Keleszteni nem kell, nincs benne élesztõ. Ezért gyors és egyszerû, de sûrûbb mint a hagyományos kenyér. Ízlés szerint bármi rakható bele: fûszerek, olaj, zsír, hagyma....

  9. #179
    Pityubá
    Guest

    0 Not allowed!
    Íme Pityubá tepertõs botkenyér receptje.
    Aki szereti a tepertõs pogácsát annak ez is kedvence lesz,
    ízvilága hasonló, + ként jelenik meg a szabad tûzön sütött íz.

    Hozzávalók 10-15 fõre:
    1.5 kg búzaliszt.
    25 dkg darált tepertõ.
    2 csomag sütõpor.
    1 evõkanál só (tájékoztató adat)
    Víz szükség szerint (a tészta puha nyújtható legyen)
    Lekérgezett hüvelykujj vastag bot, lehetõleg mogyoró (nincs mellékíze)
    Keményfa vagy akác parázs (nem javaslok fenyõfát erre a célra)

    Elkészítése:
    Tálcán, vagy nagyobb, erõsebb mûanyagzacskóban, (lehet 2 adagban is)
    liszthez hozzáadjuk a darált tepertõt, sütõport, sót, vizet, majd meggyúrjuk a tésztát.
    Botot a lekérgezett végénél megmelegítjük, majd vékonyan megkenjük darált tepertõvel
    (lehet lisztet is használni erre a célra).
    A kigyúrt tésztából maroknyi darabot szakítunk,
    kézben hosszúkásra sodorjuk, és a botra menetesem kb 20-25 cm hosszon feltekerjük.
    Majd egyenletesen vékonyra formázzuk.
    Sütést bõséges parázs felett nagyobb távolságban kezdjük kb 5 percig, ez lesz a kelesztés.
    Meleg és sütõpor hatására a tészta kissé megvastagodik a boton.
    Sütést tovább folytatjuk kb 15percig közelebb a parázshoz (vigyázat nehogy megégjen).
    A külsejének helyenként világosbarnának kell lennie.
    Ha megsült a botról könnyedén le kell jönnie.
    A tésztájának omlósnak likacsosnak kell lennie. (nem testápolót kell sütni belõle)

    Jó étvágyat, kellemes idõtöltést kívánok hozzá néktek.

    Ui.: sörkorcsolyának is kiváló-ám, parázs felett sült cserkészkolbásszal a közepében

    Csatolmány 3690

    Csatolmány 3691
    Last edited by Pityubá; 08-22-2014 at 10:48 PM.

  10. #180
    Senior Member doki's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Dél Somogy
    Hozzászólások
    464
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló fixy007 Hozzászólás megtekintése
    Bodag/cigánykenyér. Élesztõ nélküli kenyér, sütõporral vagy szódabikarbónával. Gyors és egyszerû.
    Mifelénk punya a neve.

A topic keresõszavai:

Posting Permissions

  • Te nem nyithatsz új topicot
  • Te nem szólhatsz hozzá
  • Te nem csatolhatsz fájlokat
  • Te nem szerkesztheted a hozzászólásaid
  •