Eredmény 1 to 10 of 151

Topic: Hogyan spórolj a prepperkedésre

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mmilan21 Hozzászólás megtekintése
    Azért írtam a tüzeléstechnikáról mert többsége extra pénz nélkül is alkalmazható megoldás a már meglevõ eszközök segítségével.
    Van benne olyan tipp is amit nem minden esetben lehet alkalmazni, utána kell járni a részleteknek és megtalálni a legmegfelelõbbet.
    Remélem tudtam segíteni, ezek csak a személyes tapasztalataim + amit az internet segítségével megtudtam.
    Köszi, számomra ezek nagyon hasznos információk voltak. Az én kályhámon 2 szekunder is van, az egyik az üveg fölött, a másik alatta. Elvileg azt a célt szolgálja, hogy tisztán tartsa, de általában el szoktam õket zárni (résnyire hagyom nyitva) Az alsó is elhúzható nálam. Azt is általában résnyire hagyom nyitva.
    Nálam problémát okoz még a fa felvágása, ugyanis a kertben gomba módra nõ a gaz (fõleg a szomszéd gondozatlan telkén) nõ minden. Nyárfa, bodza, pionírfák, ecetfa. Ezeket általában baltával úgy-ahogy ki tudom vágni, de az aprítása már komolyabb mûvelet. Most nem tudom eldönteni, hogy beruházzak-e egy élesebb baltára, vegyek-e esetleg fúrógépes élezõt, vagy valami láncfûrészt? (szerintem karnyi fákhoz túl komoly gépezet) vagy vegyek keretes fûrészt? Vettem egyet, de az elhagyatott BOL-omnál hagytam tavaly. Ha még ott lesz. Biztonságos a hely és nekiállhatok átalakítani.

Nem vagyok egy mérnök, de láttam egy videot a tömegkályhákról, ott arról van szó, hogy két tûztér is van. Egy alul, egy másik meg fönt. Vajon kályhánál mûködne? A füstcsõnél hõdob helyett egy második égésteret tennék be. (mint egy második kályharész) ez lenne az utánégetõ, fölé füstdob. Ha valóban mûködik, drámaian javítana hatásfokon.
    Fontos még a szigetelés. Én most vályogban lakom, lekopogom, szigeteléssel nem nagyon kell foglalkoznom, csak a födém irányában.

Illetve: kerti gazok, hulladékok:
    Gondolkoztam egy ágdarálón. A darálékot pedig (tulajdonképpen pellett) ilyen papír kifliszacskókba lehetne tölteni. Vajon megérné a befektetést?

Tömegkályha utánégetõvel. (meztelenül is mûködne vajon?) kacskaringós épített füstjáratok helyett egy füstdobbal a tetején?
    Last edited by törölt tag -gl; 08-22-2014 at 09:11 PM.