Oldala 97 of 220 ElsõElsõ ... 47879596979899107147197 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 961 to 970 of 2200

Topic: Off topic

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Gondolj arra hogy mi lenne ha mindenkire ráhívnák a rendõrséget aki a gyerekeivel beszél? Naponta hány férfit (vagy nõt) látsz akik a gyerekükkel nyilvános helyen beszélgetnek? Én naponta 50-et látok elsétálni a ház elõtt. Sose jutott eszembe hogy rendõrt hívjak rájuk.
    Nem szabadna sarkítani a dolgokat és az elbagatellizálás csapdáját is kerülni kellene.

Ismétlem:
    Szerintem meg inkább 1000 x történjen ilyen böcsületes állampolgárokkal és közben legalább 1x kapjanak el valóban egy gyerekrablást véghezvinni akaró köcsögöt !!

Természetesen ez csak saját magán vélemény.

...de kérdezném halkan:
    Amikor 1x kiderülne, hogy akiket láttál, gyanús volt, de nem tettél semmit és egy kisgyerek meghalt...
    ...ugyanezeket a sorokat írnád le?
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 967
    Given: 990

0 Not allowed!
    Mi számít gyanúsnak? Ha valaki beszélget az nálam még nem gyanús.

Komolyan viszont, az gyanús lett volna ha csak leparkol a gyerekek mellé és villámgyorsan elhajtott volna mikor a nõ meg akarta volna szólítani. Vagy ha rángatta volna a gyerekeket. Vagy ha be akarta volna õket tuszkolni a kocsiba, azok meg sírtak volna.

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Mizu Hozzászólás megtekintése
    Nem szabadna sarkítani a dolgokat és az elbagatellizálás csapdáját is kerülni kellene.

Ismétlem:
    Szerintem meg inkább 1000 x történjen ilyen böcsületes állampolgárokkal és közben legalább 1x kapjanak el valóban egy gyerekrablást véghezvinni akaró köcsögöt !!

Természetesen ez csak saját magán vélemény.

...de kérdezném halkan:
    Amikor 1x kiderülne, hogy akiket láttál, gyanús volt, de nem tettél semmit és egy kisgyerek meghalt...
    ...ugyanezeket a sorokat írnád le?
    Akkor szerinted az is jó lenne ha minden sarkon rendõr állna, igaz sok pénze lenne benne az államnak mivel több rendõrt kell felvenni stb. de legalább a gyerekrablások csökkennének. Érted elhiszem hogy fontosak neked a gyerekek a tieid máséi mindegy nekem is fontos, de nem az a megoldás hogy kihívjuk mindenkire a rendõrt aki már minimálisan gyanús, csak indokolatlanul terhelnénk meg ezzel a rendõrséget is.
    Ez egy nem járható út véleményem szerint és sok szempontból hibás.
    De szerintem a probléma ott van jelen esetben, hogy nem ismerjük részletesen az eset körülményeit, mivel nem voltunk ott nem láttuk nem tudhatjuk a nõ mit látott, így nehéz megítélni a helyzetet, mert lehet télleg nagyon gyanúsan viselkedett az apjuk, lehet bárki kihívta volna a rendõrséget. De lehet ennek az ellentéte volt és tényleg a nõ ítélte meg rosszul a helyzetet ami szerintem valószínûbb. Amúgy meg a nõnek lettek volna más lehetõségei elsõ körben ahogy túlélõ is mondta hogy megbizonyosodjon róla tényleg gyerekrablóval van dolga, úgyhogy a néni hibázott nem tett meg mindent a körülményeknek megfelelõen hanem a legkönnyebb, de tévedés kockázatát magában foglaló eszközt választotta és hát tévedett....
    "Nem tudunk mindent megtenni azonnal, de azonnal tudunk tenni valamit."

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A rendõrség meg a jelek szerint igencsak ráért, tehát nem foglalták le más esetek... (szerencsések)

..igen tévedett a néni, amiért elnézést is kért.
    Gondolom közre játszott az ijedsége is, hiszen azt gondolta valamiért, hogy tényleg eset áll fent. Ezért írtam, hogy valszeg a legjobb dolgot tette, amit tehetett.

Más a tészta, ha pl. ugyanezt a bejelentést egy sportos, erõs testalkatú, rejtett fegyvert viselõ férfi követte volna el. Akkor arra már én is azt mondanám, hogy túlzás volt és miért nem gyõzõdött meg jobban a dologról.

Szitu függõ a dolog tehát valóban és tényleg nem tudjuk a valós történetet, mert az elbeszélés elég egyoldalúan írja le a dolgot.

Azt viszont továbbra is fenntartom, hogy 1000 ilyen történjem, mint 1 valós, mert közömbösek az emberek a környezetükkel.
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 27
    Given: 62

0 Not allowed!
    Én azt nem értem, egyáltalán miért volt gyanús? Miért képzelt bele emberrablást?
    (Mondjuk vannak idõsek akik szeretnek fontoskodni, hogy hasznosnak érezhessék magukat.)
    Nem tudom, de gyanítom hogy nem sok emberrablást akadályoztak meg így.
    Azért zaklatni, megalázni családokat mert hátha...

Hasonló történet mint a fegyverekkel.
    Vegyük el mindenkitõl, inkább legyen sok áldozat aki nem tudja megvédeni magát, mint hogy néha valaki bekattan és lövöldöz?

Én inkább vállalnék egy kis kockázatot a szabadságért, mint hogy folyamatosan megfigyeljenek, korlátozzanak, megalázzanak.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 967
    Given: 990

0 Not allowed!
    Meg akkor miért csak a gyerekekrõl legyen szó? Egy nõt megszólít egy férfi. Gyanús, biztosan akar tõle valamit. (Vagy férj és feleség és találkoztak az utcán.) Egy idõs emberrel szóba elegyedik 2 fiatalabb. Biztos ki akarják rabolni. (Vagy a fiatalok a nyugdíjas unokái.)

De az is érdekes hogy 6 járõrt küldtek ki valamihez ami csak gyanús. Miért nem 1 valaki ment oda és az hívhatott volna erõsítést? Gondolom hogy egész nap unatkoztak a rendõrök és örültek hogy végre történt valami.

De igazolta saját magát, aztán igazolták a gyerekei, aztán igazolta a szomszédja, késõbb még a felesége is kiment és mondta hogy az ott a férje, de még az idõs nõ is azt mondta hogy tévedett. De ez mind nem volt elég és mégis megbilincselve kellett üljön a járõrkocsiban.

Szerintem ez egy eléggé felkavaró történet.

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Mizu Hozzászólás megtekintése
    A rendõrség meg a jelek szerint igencsak ráért, tehát nem foglalták le más esetek... (szerencsések)

..igen tévedett a néni, amiért elnézést is kért.
    Gondolom közre játszott az ijedsége is, hiszen azt gondolta valamiért, hogy tényleg eset áll fent. Ezért írtam, hogy valszeg a legjobb dolgot tette, amit tehetett.

Más a tészta, ha pl. ugyanezt a bejelentést egy sportos, erõs testalkatú, rejtett fegyvert viselõ férfi követte volna el. Akkor arra már én is azt mondanám, hogy túlzás volt és miért nem gyõzõdött meg jobban a dologról.

Szitu függõ a dolog tehát valóban és tényleg nem tudjuk a valós történetet, mert az elbeszélés elég egyoldalúan írja le a dolgot.

Azt viszont továbbra is fenntartom, hogy 1000 ilyen történjem, mint 1 valós, mert közömbösek az emberek a környezetükkel.
    A bûnözõkbõl túl sokat nézel ki, általában a leggyávább népség akik ha már minimális ellenállást látnak megfutamodnak. Kevés esetben kerül sor agresszivitásra ilyen esetekben fõleg az utcán fényes nappal, és ha a néni kérdõre vonja mit csinál egy bûnözõ nem erõsszakkal fog reagálni hanem megpróbálja magát kimagyarázni és vagy inkább menekülni, mert iylen esetben az még nem elég bizonyíték hogy gyanúsan viselkedett ezért nem lehetne még a bûnözõre sem rámondani semmit és ez a bûnözõ is tudja... Egy lakásbetöréses rajtakapás például már más tészta mert tisztában van vele a bûnözõ hogy látták az arcát innentõl cselekednie kell valamit, de ebben az esetben nem így van.
    "Nem tudunk mindent megtenni azonnal, de azonnal tudunk tenni valamit."

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Figyeli a TÖK a harcosnak álló magyarokat

Mint mondták, figyelik a konfliktusokban érintett területeket, az itt megforduló állampolgárok ugyanis komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Telepesek támadtak a rendõrökre

A Rozsnyó melletti Hámosfalván (Rozlo¾ná) helyi telepesek támadtak meg két rendõrt szolgálat végzése közben. Egyiküket állítólag fojtogatták, másikat megpróbálták lefegyverezni, majd eltörték az orrát. Eközben nem egészen hét kilométerre a településtõl, Ro¹tárban összeverekedtek a helyiek.
    A telepesek

Senior Member kovu78's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    kész röhely... telepesek pfff ..