Oldala 16 of 261 ElsõElsõ ... 614151617182666116 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 151 to 160 of 2608

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bögre Hozzászólás megtekintése
    Namármost. Itt 6-9 honaprol beszélnek hogy anyi idö alatt megálitják. A táblázatbol láthato hogy havonta valamivel tött a növekedés mint 100%. A táblázat nemtudom menyire tûkrözi a valos helyzetet de ha ilyen marad a növekedés akkor 6 honap mulva valamivel több mint 140 000 fertözött lessz 9 honap mulva pedig meghaladhatja az egy milliot.
    Node a fertözöttek számának a növekedése nem biztos hogy állando lessz. Lehet gyorsul lehet lassul.
    Nem értek hozzá de pusztán matek oldalrol tekintve nemtudom hogyan akarják megállitani.
    Értelemszerûen hazudniuk kell valami bíztatót, mégsem írhatják azt, hogy ötlet sincs a megállítására, és akár az egész bolygón végigsöpörhet, egy éven belül...

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    http://www.hir24.hu/kulfold/2014/08/...-all-az-ebola/
    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kedden kivonta munkatársait egy Sierra Leone-i központjából, amelyet az Ebola-járvány elleni küzdelemre hoztak létre.
    A döntés oka, hogy az érintett laboratórium egyik dolgozója nemrégiben Ebola-vírussal betegedett megChristy Feig, a WHO szóvivõje hangsúlyozta, hogy mindössze átmeneti intézkedésrõl van szó.

http://index.hu/kulfold/2014/08/26/k...minisztereket/
    Libéria államfõje elbocsátotta hivatalukból azokat a minisztereket és tisztségviselõket, akik nem hajtották végre a hazatérésüket elõíró elnöki rendeletet.
    Ellen Johnson-Sirleaf augusztus elején szükségállapotot hirdetett ki az országban pusztító ebolajárvány megfékezéséhez, és akkor rendelte el a közhivatalt viselõk visszatérését is.

http://index.hu/tudomany/2014/08/25/..._ellenszeruma/
    Meghalt egy kísérleti gyógyszerrel kezelt libériai páciens – jelentette be hétfõn Lewis Brown, a nyugat-afrikai ország tájékoztatási minisztere. Az MTI szerint a férfi egyike volt annak a három betegnek, akik ilyen kezelésben részesültek Afrikában. Rajtuk is azt az amerikai, ZMapp nevû szert alkalmazták, amely korábban két amerikai orvos életét is megmentette.

http://index.hu/kulfold/2014/08/24/m...ztit_kongoban/
    A kongói egészségügyi miniszter vasárnap bejelentette, hogy az országban újra felbukkant az ebolavírus – írja az MTI.
    Az Egészségügyi Világszervezet múlt héten arról beszélt, hogy a kongói vérzéses láznak nincs köze az ebolához, de Félix Kabange Numbi egészségügyi miniszter vasárnap azt mondta:
    Az eredmények pozitívak. Az ebolavírus jelenlétét Kongóban megerõsítették.

http://index.hu/belfold/2014/08/26/e...etem_diakjait/
    48 olyan diák kezdi meg a tanulmányait a Pécsi Tudományegyetemen idén, akik ebolafertõzéssel érintett országokból érkeznek, ezért nyilatkozatot kér tõlük az intézmény, írja az MTI.
    Mind a 48 diák az orvostudományi karra érkezik, tõlük a megyei tisztifõorvos hivatalos megkeresésére nyilatkozatot kérnek arról, hogy jártak-e Nigériában, Guineában, Sierra Leonéban
    vagy Libériában az elmúlt hetekben.

Az elmúlt napok fejleményei.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mmilan21 Hozzászólás megtekintése
    http://index.hu/belfold/2014/08/26/e...etem_diakjait/
    48 olyan diák kezdi meg a tanulmányait a Pécsi Tudományegyetemen idén, akik ebolafertõzéssel érintett országokból érkeznek, ezért nyilatkozatot kér tõlük az intézmény, írja az MTI.
    Mind a 48 diák az orvostudományi karra érkezik, tõlük a megyei tisztifõorvos hivatalos megkeresésére nyilatkozatot kérnek arról, hogy jártak-e Nigériában, Guineában, Sierra Leonéban
    vagy Libériában az elmúlt hetekben.
    Bemondásra elhisszük nekik, hogy nem jártak fertõzött területen (merthogy a nyilatkozaton kívül a tünetmentes betegeket szûrni nem tudják >>> forrás: átlátszó.hu)

'lábjegyzet' a kongói fertõzéshez:
    http://444.hu/2014/08/28/uj-ebolajarvany-tort-ki/ "Ezúttal a Kongói Demokratikus Köztársaságban, a betegek pedig az eddigi információk alapján semmilyen módon nem kerültek kapcsolatba a nyugat-afrikai fertõzöttekkel. Vagyis ez egy új, a másik járványtól független kitörés... ...Az asszony meghalt, mielõtt az orvosok felismerték volna a betegségét, ezért a fertõzés tovább terjedt."

WHO tippelget: "A mostani hatszorosára nõhet, s akár a 20 ezret is meghaladhatja a vírussal fertõzöttek száma - jelentette be az Egészségügyi Világszervezet."

Eddig nem kevés mutációjával találkoztak (régebbi fertõzésekbõl): ~300 (+még kutatják hogy pontosan miként is fertõz emberrõl emberre) + Szenegálban is felbukkant: http://index.hu/tudomany/2014/08/29/...gazin_szerzoi/

tudom, tudom kiragadom a szövegkörnyezetbõl, de azért elgondolkodtató, hogy gyorsabb a mutációja, mint az ilyen típusú
    vírusoké -> Elkészült az ebola genetikai térképe
    Last edited by PPp; 08-29-2014 at 06:01 PM.

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Terjed:
    http://index.hu/tudomany/2014/08/29/...gazin_szerzoi/
    "A BBC értesülése szerint Szenegál is bekerült az Ebolával veszélyeztetett országok közé, miután az egészségügyminiszter lenyilatkozta, hogy az ottani orvosok egy fertõzött fiatal guineai férfit kezelnek. A vírus megfékezése miatt Szenegál jó ideje lezárta a határait Guineával, azonban a szakértõk szerint könnyû átjutni az ellenõrzésen. Hiába tiltott ki a szenegáli kormány minden Liberiából, Guineából és Sierra Leone-bõl érkezõ hajót és repülõt, a vírus mégis eljutott az országba."

http://index.hu/tudomany/2014/08/29/...tkiserleteken/
    "18 rézusmajomnak adták be az ebola ellen kikísérletezett, ZMapp nevû gyógyszert. Mind a 18-an meggyógyultak – írja a BBC, a Nature magazinban publikált tanulmányra hivatkozva."
    "Csak mert valami mûködik állatokon, embereken még nem biztos, hogy sikeres lesz a kezelés. A ZMapp esetében ezt az is bizonyítja, hogy egy libériai orvos és egy spanyol pap is annak ellenére halt meg a betegségben, hogy a kísérleti gyógyszerrel kezelték õket. Az orvosok szerint viszont a két tény nem összehasonlítható, mert az állatokra vonatkozó adat egy tudományos kísérlet eredménye, az emberekrõl szóló jelentések pedig csak hírek." - Itt is megy a ködösítés. Az hogy állatokon használt az nem egyenlõ azzal, hogy emberen is mûködik. Legfeljebb megtudták hogy nem ettõl a szertõl fognak felfordulni az emberek, hanem a vírustól és miegymástól.
    Vagy a vakcinatartósításra használt higanytól - na de ez már egy másik téma.
    Last edited by mmilan21; 08-31-2014 at 05:17 AM.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Amit nem értek: mire mutatkoznak a betegség jelei jó eséllyel már menthetetlen a beteg vagy meggyógyul magától. Elõbb kimutatni meg nemigen tudják. Tehát ha az oltás hatásos is lenne még a tünetek jelentkezése elõtt be kéne oltani az embereket akik beteggel érintkezhettek/megfertõzõdhettek?

Karanténból kiszökött ebolás beteg hajkurászása: youtbe_videó
    Lehet velem van a baj + valószínûleg pánik is lenne belõle, de ha az elsõ felszólítások után sem áll meg én kilövettem volna.

F@szért nem fogják fel, hogy ez nem játék. A gonosz orvosok biztos csak merõ hóbortból üldözik nyakig sárgába öltözve, fertõtlenítõ palackokkal.

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló PPp Hozzászólás megtekintése
    Amit nem értek: mire mutatkoznak a betegség jelei jó eséllyel már menthetetlen a beteg vagy meggyógyul magától. Elõbb kimutatni meg nemigen tudják. Tehát ha az oltás hatásos is lenne még a tünetek jelentkezése elõtt be kéne oltani az embereket akik beteggel érintkezhettek/megfertõzõdhettek?

Karanténból kiszökött ebolás beteg hajkurászása: youtbe_videó
    Lehet velem van a baj + valószínûleg pánik is lenne belõle, de ha az elsõ felszólítások után sem áll meg én kilövettem volna.

F@szért nem fogják fel, hogy ez nem játék. A gonosz orvosok biztos csak merõ hóbortból üldözik nyakig sárgába öltözve, fertõtlenítõ palackokkal.
    Lehet, hogy nem bíztak az orvosokban. Te tökéletesen megbízol bennük? Én már menekültem ki még fogorvosi székbõl (is).

Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Zacskóbicska Hozzászólás megtekintése
    Lehet, hogy nem bíztak az orvosokban. Te tökéletesen megbízol bennük? Én már menekültem ki még fogorvosi székbõl (is).
    Biztos, hogy sokan nem bíznak az orvosokban. Arról nem is beszélve, hogy a dokik szeretnek istent játszani. Nekem is volt már rossz tapasztalatom velük (és nem csak fogorvossal). Szerintem azért ez túlmutat a bizalmi kérdésen. Egyszerû butaság. Ha horrorba illõ módon emberek halnak meg körülöttem és én is megbetegedtem, az a minimum, hogy nem megyek be a tömegbe. Sõt! Lehet, hogy gyengeség, de bizony minden szalmaszálba belekapaszkodnék amibe csak lehet. (Ha kemény lennék keresnék egy nyugodt, kihalt helyet és kivárnám, hogy mi lesz a vége - elképzelhetõ, hogy neki is ez volt a terve, de nem hiszem.) Persze más gondolkodás, más kultúra, más világ: nekik valószínûleg ez csak egy nyavaja a sok közül.

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló PPp Hozzászólás megtekintése
    Biztos, hogy sokan nem bíznak az orvosokban. Arról nem is beszélve, hogy a dokik szeretnek istent játszani. Nekem is volt már rossz tapasztalatom velük (és nem csak fogorvossal). Szerintem azért ez túlmutat a bizalmi kérdésen. Egyszerû butaság. Ha horrorba illõ módon emberek halnak meg körülöttem és én is megbetegedtem, az a minimum, hogy nem megyek be a tömegbe. Sõt! Lehet, hogy gyengeség, de bizony minden szalmaszálba belekapaszkodnék amibe csak lehet. (Ha kemény lennék keresnék egy nyugodt, kihalt helyet és kivárnám, hogy mi lesz a vége - elképzelhetõ, hogy neki is ez volt a terve, de nem hiszem.) Persze más gondolkodás, más kultúra, más világ: nekik valószínûleg ez csak egy nyavaja a sok közül.
    Vagy pedig azért, mert azt látta, hogy akit az orvosok kezelnek, azok többnyire meghalnak, ezért igyekezett minél hamarabb eljutni a törzsi varázslóhoz, bízva abban, hogy jobban jár.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Biztos sokat segített a varázsló eddig is. A hit fontos (néha káros).
    Vagy kajáért indult. Igazából mindegy.

Ebben a rövid videóban említik amit írtál: Ebola/ENSZ: veszélyben a világ, csak az együttmûködés segíthet. Szóval ott a pont. Ennek ellenére a véleményem nem változott; elsõ pár felszólítás után lõnék. Drasztikus megoldás, de most még meg lehetne állítani vírust. (Azért elárul valamit, ha az ENSZ legfõbb ebolakordinátora is beszart.)

cikkek:
    A berlini Humboldt Egyetem és a zürichi ETH kutatói próbálták lemodellezni a vírus bejutását/terjedését európába: Így fertõzhet az ebola Európában

Újabb amerikai orvos kapta el az ebolavírust - index
    Vesztésre állunk az ebolával szemben - index
    Last edited by PPp; 09-03-2014 at 07:06 PM.

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szerintem kezdjünk el lángszorót barkácsolni.Egy temetetlen hulla és lehet alágyújtani.
    Ha ne adj Isten eldurvul a helyzet.