Oldala 99 of 221 ElsõElsõ ... 4989979899100101109149199 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 981 to 990 of 2209

Topic: Off topic

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Sziasztok!
    GERILLA ZUHANYZÁS!!!

"vidékrõl" járok be a suliba, de ott nincs zuhanyzási lehetõség.
    Nem ismertek véletlenül kultúrált helyet, ahova be lehet "lógni" (ha nem vagy hajléktalan (értsd büdös, nejlonszatyor, lezüllött küllem) ezt minden pejoratív cél nélkül írom) Tehát beengedik a halandó embert és van esetleg egy zuhanyzó valahol a sarokban amit senki sem használ soha, vagy valami hasonló?

Nagy segítség lenne, másrészt prepper szempontból is egy több lábon állás lenne.

Tudom, sok itteni felhasználó ellenzi az efféle szokásaimat, de a városban mostanában próbálom magam kiismerni a nyitott, de kultúrált területeken, ahova "bemehet" az ember vagy beengedik, sokszor jó tisztában lenni például azzal is, hogy hol mehet el az ember biztosan wc-re kultúrált helyen ha épp rájönne.... stb.

A következõ fokozat a zuhanyzás lenne.

Példaként hozom fel, hogy a barátnõm egy nyelviskolába járt (szabad átjárású valamilyen szinten), annak a mosdójába volt beépítve egy komplett fürdõszoba modern zuhanykabinnal (még nem mertem kipróbálni) ez tulajdonképpen egy pénzzel felpumpált fizetõs hely, ahol "várják" a fizetõ kis diák csemetéket. Így nem elzárt, mégis kultúrált és jólszituáltan be lehet menni.

Na sok is volt ez így egyszerre. Valaki kisegít?

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,183
    Given: 1,178

0 Not allowed!
    Pesten vécét találni is csoda, nem hogy zuhanyzós helyet. A belvárosban van néhány bûzös nyilvános vécé, de ha nem akarsz fertõzést kapni, akkor marad a fizetõs metrólejárati nyilvános helyiség. De hogy zuhanyozni hol lehet, arról fogalmam sincs. Hogyhogy az iskolában nincs tornatermi zuhanyzó?

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Van, a kollégiumban (fõiskoláról van szó) a portástól kell elkérni a kulcsot mert elvileg csak az használhatja, aki testnevelés tárgyat vett fel és ott edz mondjuk hetente kétszer.

Én nem tudom, hogy milyen okból kifolyólag tudnám a portástól minden nap elkérni a zuhanyzó kulcsát (van hozzá egyáltalán köze miért kérem el?) Ezen töröm a fejem egy jó ideje már...

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Az rendkívül kultúrált zuhanyzó egyébként, de tényleg inkább csak a tesiseknek, gondolom néha tanároknak tartják fent. Ha híre megy a fõsulin, hogy én ott fürdök a végén még azt hiszik, hogy nincs otthon víz, vagy nincs rá pénzem, vagy valami. Ettõl egy kicsit félek.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    A másik hely amit mondtam, az egy nyelviskola a (khm történelmi) zsidónegyedben, elég durva tarifákkal. Ott nyelvvizsgázott a barátnõm. Na ott láttam zuhanyzót (nem is akármilyet) a mosdóhelyiségben, de ott meg az a problémám akadt, hogy ha még be is tudok lógni, nem tarthatom fel a zuhanyozásommal negyed óráig a wc-t mert nyilván használnák a diákok (esetleg ha korán megyek nagyon...) másrészt azért annak hangja is van.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    A kollégiumi (külön) zuhanyzóval kapcsolatban meg, hát ha jó indokot tudnék mondani a portásnak minden nap gond nélkül elkérhetném a kulcsot.....
    De azt nem mondhatom, hogy minden nap, néha reggel, néha este edzek. Esetleg mondhatnám azt, hogy biciklivel járok, és azért zuhanyoznék le. Az elég érthetõ indok.

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    zuhanyzáson agyalok neked de wc nem gond bármelyik gyorsétterem tiszta és senki sem nézi hogy bementél. vész esetén presszó vagy hasonló max kérsz egy üdítõt ha sandán néz. amíg kiadja elmész budira majd kijövet távozol

Senior Member fixy007's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Lakhely
    J-N-SZ megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Belvárosban kicsi az esély rá, de érdemes szétnézni gyárak, ipartelepek, kamionparkolók környékén. Mi is simán beendedjük a söfõröket zuhanyozni az ipartelepre, másik melóhelyemen szintén. Max. legyen nálad egy láthatósági mellény. Biztos ez sem mûxik mindenhol, de egy próbát megér.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,183
    Given: 1,178

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló astonferi Hozzászólás megtekintése
    zuhanyzáson agyalok neked de wc nem gond bármelyik gyorsétterem tiszta és senki sem nézi hogy bementél. vész esetén presszó vagy hasonló max kérsz egy üdítõt ha sandán néz. amíg kiadja elmész budira majd kijövet távozol
    Pesten gyorsétterem sincs mindenhol, egy másik lehetõség még ha kiskocsmára bukkan valaki.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Látom nem vagytok teljesen pestiek
    Általában ha étterembe, vendéglõbe, kocsmába mész be, hogy használhatod-e a wc-t, vagy jófej a pincér és közli, hogy hátul van, menj, te pedig megjutalmazott kiskutya módjára mész hátra a dolgodat végezni, vagy egyszerûen csak közlik (általában a nõk, õk jobban követik a szabályokat) hogy 100 forint a nem fogyasztóknak.
    Nem sajnálja az ember azt a 100 forintot, de a legtöbb ilyen helyen olyan wc fogad a 100 forintodért, hogy bakanccsal se lépnél rá. Ha meg hirtelen fogyasztanod kéne de csak kártyán van pénzed, stb, akkor lõheted a wc-t, ráadásul 100 forintért egy adag élelmiszert is vehet az ember.

A gyorséttermek nagyjánál blokkon van "mosdókód" de így is esélyes, hogy a lelkes biztonságiõr (már gyorséttermekben is van) utánadszól, hogy csak fogyasztóknak és ne merd sunyi módon a blokkot lopni az otthagyott tálcáról mert baj lesz. Ilyenek vannak.
    Szóval.

De a wct még úgy ahogy meg lehet oldani, a zuhanyzás már bonyolultabb.

Gondoltam arra is, hogy kinézek pár helyet, ahol van mozgássérült wc, (tehát teljesen zárható) melegvíz is folyik a csapból és van padlóösszefolyó. Ha ezek vannak, valamiféle vékony fóliából lehetne egy zuhanyszerû kis kabint húzni, a csapra meg felcsatlakoztatni egy "parazita" zuhanyfejet. (azért ez elég kemény project amúgy)
    Ez az egész onnan jött, hogy amikor régen még egy vidéki iskolában koleszos voltam, hiányzott a kád, ezért tervezgettem egy vákuumtappancsokkal a csempére applikálható fóliakeretet ami megtartana 100-200 liter vízet a zuhanyfülkébe, az alját pedig rá lehetne cuppantani a lefolyóra. Beleférne egy kisebb táskába, és nincs más dolgom mint zuhanyfüggöny elhúz, lehetõleg hajnalban, majd jöhet a nagyfürdés, bár ülve, japán módra

Végül nem valósult meg, de nagyon-nagyon közel álltam hozzá és úgy terveztem árulni is fogom sorstársaknak.
    Na itt jött képbe ez a mozgássérültmosdós zárhatós melegvízescsapos fürdésdolog Csak aztán ha jön egy mozgássérült kolléga, és be akar jönni, az nem lenne jó, de a legtöbb tapasztalat szerint 2-3 naponta van ilyen alkalom egyébként. (nagyban megkönnyítené az építészek munkáját, ha a haddiipar helyett kifejlesztenék már végre a használható derékig érõ exoskeletont)