0
Az a baj akkor még kisebb volt a kontraszt a harcoló felek közt, mert ma már olyan haditechnikák és taktikák vannak, hogy ha ezeknek az egyik fél nincsen birtokában vagy csak minimálisan akkor az esélye elég kevés... Akkoriban még ez a kontraszt kisebb volt, nem volt például oylan jó légifelderítés, légierõ, harckocsik gyengébbek voltak, taktikák kiforratlanabbak voltak, felszerelés kevésbé fejlett volt. például egy sorkatonának volt egy puskája mondjuk meg gránátjai ami a felszerelése harci részét képezte, azt egy civil is könnyebben meg tudta szerezni, ma már komoly fegyverek, optikai eszközök, rádiózási lehetõségek, stb. vannak. Egyszóval nagy a kontraszt, bár azt mondom ennek ellenére egy-egy újítás akár taktikában akár valami technikai eszközben ezen tud változtatni rövidebb idõre.
Last edited by Daniui; 09-16-2014 at 06:40 PM.
"Nem tudunk mindent megtenni azonnal, de azonnal tudunk tenni valamit."
Azért megnézném a plázákon meg élményfürdõkön felnevelkedett mostani ifjúságot beszivárgó szabotõrként vagy tankra támadó partizánként ... még viccnek is rossz . Az idõsebb korosztálynak meg szerintem több esze van mint ,hogy kitegye a családját a biztos megtorlásnak .
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 83 |
Akkor reménykedjünk, hogy olyan gyorsan lerohannak minket hogy idõ sincs behívni vagy az ellen elfoglalja az országot és nem fogja azokat keresni meg börtönben tartani akik nem akartak harcolni ellenük.
Az egy dolog, ha rajtunk kívülálló dolog miatt támadnak az országra, de ha a politikusok miatt akkor ne várják hogy bárki is örömmel megy a vágóhídra.
Azért kíváncsi lennék az emberek hány százaléka vonulna be.
Mi van ha az emberek többsége nem. Vagy bevonul és az állomány nagy része le is lép a fegyverekkel?
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Ubul nem akar sikereket elérni, Ubul életben akar maradni a maga bátor-gyáva szintjén, nem értem mért írtad ezt amiben amúgy igazad van valahol valamelyik rétegben, szinten, de hogy jön ez ide. Guevarájékat az oroszok pénzelték amit Ubuloktól vettek el, hogy még több Ubulokat igázhassanak le, szedhessék el a munkaerejüket. És igenis a partizánoktól féltek a polgárok, mert erõszakoltak, raboltak.
Én nem a rossz emberekrõl beszélek, a reguláris hadseregekben is csinálnak számtalan elég komoly bûnt ezek közt még az erõszakolás a kisebb. De ez nem harcmodortól függ hanem az adott egyén értékeitõl, aki visszaél a hatalmával az a reguláris hadseregben is visszafog amint lesz rá lehetõsége.
Akkor nézzünk közelebbi példát. Afganisztán. Ha jól tudom nem nagyon tudott a "modern" hadviselés mit kezdeni a gerilla harcmodorral. Sikertelenül vonult ki több megszálló is a területrõl.
Amúgy meg szerintem aki megszállóként jelenik meg számítson arra, hogy nem fogja mindenki tétlenül nézni...az etikát meg mint szót töröljük a szótárból a vegyi, atom stb. hadviselés korában.
A lakosság felfegyverzése, pedig mindíg éredekében áll/állt valakiknek...és ez ma is így történik...a közel kelet a legjobb példa.
Last edited by Nealden; 09-16-2014 at 06:59 PM.
"Az egyszerûség a végsõ kifinomultság." - LD
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 83 |
Nem tudom mit tennék ha behívnának, tényleg nehéz döntés.
Jelen pillanatban ha tényleg háborúra kerülne sor, és bevonulnék akkor a valószínû a család többet nem látna.
Ha a megyébe maradhatnék, szó nélkül mennék, de ki tudja hova visznek...
Esetleg ukrajnában védjem a hazát?
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
.
Last edited by Doom; 12-31-2014 at 07:40 PM.