Oldala 15 of 18 ElsõElsõ ... 51314151617 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 141 to 150 of 173

Topic: Hogyan kezdjünk hozzá ?

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló szfenikus Hozzászólás megtekintése
    Úgy látom Ti nem tudjátok mirõl híresült el Somogyvámos, kik költöztek oda, mit csinálnak, hány fõvel, mekkora területen, hogy élnek, mit vesznek élelmiszerboltból, milyen gondolataik vannak ...
    Hallottam róla, de nem foglalkoztam vele komolyabban, mert ahhoz az eredményhez kell a hit és a hitük összetartó ereje. Abból adódik az önkéntes "elvándorlás" vidékre. Ráadásul ez sem teljesen önkéntes. Kevesen vannak, ezért csak így élhetnek közösségben. A hitük pedig igen távol áll a magyarságtól. Fõleg a Szent Korona-tanától. Amiben pedig az nincs benne, "hogy Magyarország földje a lakosoké !" Ráadásul ez már rég nem életben lévõ jogszabály, hozzáteszem szerencsére! Nincs szükségünk a koronát birtokló királyra.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló A. L. Ias Hozzászólás megtekintése
    Somogyvámoson telepedtek le és alakította ki a Magyarországi Krisna-tudatú Hívõk Közössége a saját ökofalujukuat. Önellátásra törekednek, de amíg van lehetõség, használják a civilizációs vívmányokat is.
    ...a linkedrõl,9 db tójai jött két perc alatt...jó a legutóbbi támadás óta csúcsra jár a vírusirtó,még a tüsszentést is blokkolja...kíváncsiak ezek a öko-bio népek.....

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Mint írtam:"amíg van lehetõség, használják a civilizációs vívmányokat is."
    Komolyra fordítva a szót, sajnálom, hogy trójais. Ha tudom, nem linkelem ki. Mea culpa!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2015
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Itt arról még nem esett szó, hogy ki, hogy adja elõ élete párjának, hogy mostantól felkészülés van, kell az a bakancs, a negyedik lámpa stb...
    Szerencsés az (bár nem hiszek ebben a szóban), kinek eleve így gondolkodik a párja. De ha nem?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    Túra- és kempingfelszerelés, mert "milyen jó lenne, ha többet kirándulnánk a természetben, nem igaz drágám?".

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Szó esett itt Somogyvámosról...
    Ne dõljetek be nekik, voltam ott és kerestem az önellátás alapjait.
    Az egész vallás-oko-bio-hare, nem más mint egy díszlet a városi polgároknak. Szép kékbõrû istent kreáltak maguknak, és erre az alapra építve létrehozták az úniós pénzszivattyút.
    Ebben az "üzletben" hatalmas pénz van, akit érdekel nézzen utána, hogyan is jött létre a szervezetük.
    Nekik mindenki ad pénzt, ha kérnek... hiszen konyhákat üzemeltetnek, és kedvesek, és szép ruhában vannak, és mindig mosolyognak... azelõtt én is adtam.
    Tételesen végignéztem a termelésüket (környékbeli "hitetlen" emberek mûvelték a földet) és az lepett meg, hogy negyon kevés ehetõt termelnek.
    Jobbára virágokat, némi csicsókát kevés gabonát... semmiképpen sem annyit, hogy a közösségnek elég legyen.
    Megnéztem a raktáraikat, négy-öt fajta minimális mennyiségû élelmiszer volt a polcokon, a pincék kongtak az ürességtõl.
    Saját konyhájuk, étkezdéjük van, nem volt világos mibõl fõznek. Megvettem a könyvüket, azért mentem oda mert a "Beszélgetés az önellátásról" nagyon jól hangzott.
    A könyv valóban jól sikerült, de ezt a gyakorlatban nem láttam. Sokkal inkább agymosodának tûnt az egész, összkomfortos parasztvakításnak.

Ha valakinek más tapasztalatai vannak, kérem cáfoljon meg!
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Hasonlóan látom a helyzetet, mint Lekvár kolléga.
    Jónak tûnõ körítéssel behozták hazánkba a tõlünk idegen vallásukat, kérdezném szükségünk van efféle agymosásra ?
    Mint láthatjuk nem õk dolgoznak, hanem megmutatják, oktatják nékünk amit már gazdálkodó õseink is tudtak.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló haven Hozzászólás megtekintése
    Itt arról még nem esett szó, hogy ki, hogy adja elõ élete párjának, hogy mostantól felkészülés van, kell az a bakancs, a negyedik lámpa stb...
    Szerencsés az (bár nem hiszek ebben a szóban), kinek eleve így gondolkodik a párja. De ha nem?
    Prepperré nem az egyik pillanatról a másikra válik az ember. Az érdeklõdés folyamatosan alakul ki, amit a másik is lát, tapasztal. Felesleges titkolni és "hazudni" a másiknak. Csak harag és sértõdés lenne belõle. Én mint egyedülálló könnyen beszélek, aki jön kerülgeti a készleteket. De tényleg a fokozatosság a lényeg. Ha megszokják az "szent õrületet", úgysem szólnak érte ha csak nem a kenyérre valót költjük konzervre.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!
    Észérvekkel kell hatni a barátnõre, feleségre.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló haven Hozzászólás megtekintése
    ...pár egyszerû dolgot kell megtanítani......marad,ül,fekszik....és legyen a zsebbe jutalomfalatka....

A topic keresõszavai: