0

Igazából a jelenlegi életvitelünkkel tehetetlenek vagyunk...elég sokáig életben marad a vírus a gazdaszervezeten kívül...például valaki a bolti wc-ben tampont cserél és nem alaposan mos kezet,megfog bármit,mi hozzáérünk és a szánkhoz nyúlunk....vagy rátüsszent a kenyérre...vagy kifújja az orrát és megfogja a kilincset...már bennünk is van...de egy kis kéz sérülés is elég,amit a többség be sem köt...de akár az élelmiszert elõállító üzemben is rákerülhet a dolgozóktól......a lappangás akár két hét is lehet...addig hány helyen teszi le a névjegyét?...amit tehetünk...a kilincseket,kosarakat kesztyûbe fogjuk meg(jön a hideg idõ,nem is feltûnõ) és csak a járvány kitörése elõtti(tavalyi) biztonságosan csomagolt élelmiszert vásárolunk....és nem megyünk közösségbe és a család sem (elzárkózás)...ez a munkahely elvesztésével és a társadalmon kívüli élettel jár.....ezt senki nem vállalja fel...a vírusnak igen könnyû dolga van,gyorsan utazik egy számára terített asztalt jelentõ világban.....Isten kezében vagyunk!
Last edited by Doom; 10-14-2014 at 06:10 PM.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Ha elkapod az nem jelenti automatikusan azt, hogy meghalsz. 60 %-ot emlegetnek halálozási adatoknál. Persze inkább jobb el sem kapni. A legfontosabb szerintem az lenne, hogy ne adassa be senki sem a védõoltást magának (ez idõ alatt semelyik másikat sem), mert automatikusan immungyengeséget okoz és így ha találkozol a vírussal és megfertõz akkor nagyobb eséllyel gyõz le a vírus. Egy legyengült szervezettel szemben van a legkönnyebb dolga a vírusnak.
Egészségesebb életmód, fizikai munka, tiszta víz ezek mind elõsegítik az immunrendszer megerõsödését és szinten tartását.
No de hagyjuk is az elképzeléseimet...
Jó ötletnek tartom egy gyûjtemény létrehozását a megelõzés módszerei és segédeszközei kapcsán.
Aki akarja leírja a javaslatait, belinkel esetleg hivatalos forrást, praktikákat/praktikáit felsorolja. Így legalább hatékonyabban tudnánk védekezni mint ezen információk nélkül.
Pl: megelõzés; mit tegyünk, ha beteg a társunk; mikor ne induljunk már el otthonról; melyek a hatékony fertõtlenítõ alkalmatosságok, módszerek; melyik maszk/gázálarc ideális a vírussal szemben és még sorolhatnám...
Thumbs Up |
Nekem egyszerü a taktikám. Amint 100km belül az elsö fertözött megjelnik elzárkozok. Ha a faluba megjelenik akkor fogom a készletem veszek még ezt azt és elmegyek az emberektöl minnél messzeb.
Doomnak igaza van. Mondjuk remélem legalább decemberig lessz idönk mire ideér. Am lassan eléri a fertözöttek száma a 10 ezret.... És havonta duplázodik. Ha ez igy marad akk lehet számolgatni.
Bögrét megilleti a városba és vagy faluba érkezõ lányok esetében az elsõ éjszaka joga és a Brüsszel környékén lefoglalt égetett szesz 10%-a, kezdeményezheti a pápa, a jeruzsálemi fõrabbi és a Kínai Kommunista Párt fõtitkárának leváltását, a Tippmixen megtett fogadásait pedig az érintett csapatok végeredménynek fogadják el.
...én abban reménykedek,hogy talán a téli hideg lelassítja a kontinensen...jó lenne tavaszig kihúzni az evakuálással...ha már legalább nem fagynak a tavak,...akkor lesz.rom...meg tudok élni az emberektõl függetlenül is.....mindazonáltal...a lakás megvár,melót talál az ember akárhol is ha vége van...ha ki is rabolják a hátrahagyott cuccot,pár év alatt összeszedem magam újra...már csináltam...nem nagy ügy.....de csak ha élek!
Thumbs Up |
Én csak végsõ esetben hagynám el az otthonom, mert még nincsen meg minden szükséges alap outdoor felszerelésem, egyenlõre.
Sok megbetegedés estén én inkább bezárkóznék, ha ki kellene menni valamiért akkor csak is gázálarc segítségével.
Lehet a vezetékes víz használatát is szüneteltetném mert kockázatot jelenthet.
A városokba nem merészkednék annyi biztos.
...hát igen a sok ember ,nagyobb kockázat....és még akkor hab a tortán,hogy sokan választanák azt amit mi,hogy nem érdekel,nem megyek be dolgozni.....megbénul minden...szemét az utcákon,víz,villany hiány,ellátási problémák....gondolataim szerint,ma és itt ha százból egy megbetegedés van,az már akkora pánikot kelt,hogy nem a vírus lesz a legfõbb probléma.....én ekkor lépek le...
Thumbs Up |
Received: 1 Given: 0 |
Ez ellen nem lehet elmenekülni. Túlságosan hosszú ideig kellene remete életet élni. Én inkább azt prognosztizálom, hogy velünk fog élni ez a betegség. Idõnként valaki elkapja, mások nem. Eleinte talán lesz kis pánik, aztán megtanulunk vele együtt élni. Ez olyan lélektani hatású lesz, mint a rák. Nem tudni, mikor ki következik sorra.
Thumbs Up |
Received: 54 Given: 140 |
Thumbs Up |
A beépülése után erõsíti a immunrendszert, addig amíg ez megtörténik(4-6 hét) éppen ellenkezõleg tesz, gyengíti/terheli azt.
Hosszútávon esetleg hatékony lehet (4-6 hét után). Az oltással mint idegen anyaggal (többek között higany, mint konzerváló anyag) a szervezetnek meg kell birkóznia és addig le van foglalva az immunrendszer és ez sokkal szabadabb utat enged a vírusoknak (ebola) (4-6 hétig). Ezért járvány közepette nem a legjobb ötlet alkalmazni az oltást.
Az oltás hatékonysága (70%, talán?) is kétséges, a mérgezõ hatásai pedig léteznek: Higany és az autizmus összefüggései.
A higanymentesnek nevezett verzióban is ugyanúgy megtalálható a Hg.
Ha valamilyen szolgáltatásért nem fizetsz akkor te vagy a termék, jelenesetben jó eséllyel lehetsz a gyógyszergyártó multikultinak a fejõstehene(fizetõ ügyfél), mert az oltásnak vannak mellékhatásai (Micsoda meglepetés, melyik gyógyszernek nincsen manapság?). Ezért van, hogy én egy év alatt kevesebb mint egy tucat szem/adag gyógyszert szedek.
Akinek erõsebb az immunrendszere, az jobban ellenáll a vírusoknak, ez tény.
Én nem fogok élni a védõoltásnak nevezett termékkel.
Influenza oltást nem kaptam soha, de influenzás sem voltam (bátyám, apám szintúgy). Anyám beadatta magának másodszor is és nem elkapta és tucatnyi hasonló esetrõl hallottam a kis falucskánkban.
Annyi biztos, hogy az ebola nem egyenlõ az influenzával, csak az oltások nagyon hasonlóak.
Azonban mindenki annak a hatásnak teszi ki saját szervezetét amelyiknek szeretné, ez nem az én döntésem azt már meghoztam.
Technikai információ, a hatalmas hírfolyamból:
"Az El Paísnak sikerült beszélnie Teresa Romeróval, az elsõ emberrel, akit Európában fertõzött meg az ebola. A nõ “nagyon fáradt hangon” arról mesélt a legnagyobb spanyol napilapnak, hogy azt feltételezi, akkor hibázhatott, amikor levette a védõruhát, amelyben a még Afrikában megfertõzõdött és késõbb elhunyt spanyol misszionáriust kezelte.
Romero mindössze kétszer járt Manuel García Viejo szobájában, ráadásul egyszer már csak annak halála után, rendett tenni, A 44 éves, 15 éve ápolóként dolgozó nõ azt feltételezi, vetkõzés közben figyelmetlen lehetett, és hozzáért saját arcához. Állítása szerint viszont már valamivel jobban van, az interjú napján láza sem volt, és bízik benne, hogy sikerül túlélnie a betegséget."
Szóval OK, hogy gázálarc meg ruha meg minden...de gyerekek...odafigyelni, mikor leveszed meg felveszed, meg leteszed (hova?). Összeprüszkölt cucc..áh....Ez felveti a kérdését egy fertõtlenítõ zuhany/szoba építésének a menedéknél...na ez kemény. Lassan VAULT-ot kéne építeni a Somlóba nem?![]()
"Az egyszerûség a végsõ kifinomultság." - LD