Oldala 23 of 27 ElsõElsõ ... 132122232425 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 221 to 230 of 270

Topic: Vadat,halat s mi jó falat.....

  1. #221
    Senior Member pappito's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Hozzászólások
    493
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    egy jó leves meg almás párolt nyúl?

  2. #222
    MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Hozzászólások
    2,685
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló pappito Hozzászólás megtekintése
    egy jó leves meg almás párolt nyúl?
    A leves tuti, az almas parolt nyulhoz van recepted esetleg?

  3. #223
    MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Hozzászólások
    2,685
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló londonercsecse Hozzászólás megtekintése
    A leves tuti, az almas parolt nyulhoz van recepted esetleg?
    Kozben kaptam egy masik otletet a nyulhoz: tavsan yahnisi tarifi a recept neve, torok. Aztatod napokig vizben a hutoben, hogy kijojjon a ver, s sok hagymaval lassan fozod. A reszleteket meg meg kell gugliznom.

  4. #224
    Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Hozzászólások
    1,489
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Ha lehet válogatni, akkor leves helyett pástétommal töltött palacsinta narancslekvárral, aztán fokhagymás-füstölt szalonnás nyúlsült zöld saláta ágyon áfonyaszósszal lecsepegtetett sült burgonyával. Hozzá pedig egy könnyû vörös bor, vagy barna sör.
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

  5. #225
    MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Hozzászólások
    2,685
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló shadow177 Hozzászólás megtekintése
    Ha lehet válogatni, akkor leves helyett pástétommal töltött palacsinta narancslekvárral, aztán fokhagymás-füstölt szalonnás nyúlsült zöld saláta ágyon áfonyaszósszal lecsepegtetett sült burgonyával. Hozzá pedig egy könnyû vörös bor, vagy barna sör.
    Bakker, Te megfozod, en meg megeszem! en nem vagyok ekkora majjjer a konyhaban.

  6. #226
    Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Hozzászólások
    1,489
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Nem olyan nagy valami
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

  7. #227
    Senior Member pappito's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Hozzászólások
    493
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló londonercsecse Hozzászólás megtekintése
    A leves tuti, az almas parolt nyulhoz van recepted esetleg?
    nincs, csak csináltam már

    az internetek azt írják, hogy:
    PÁROLT NYÚL
    Hozzávalók: 1 konyhakész nyúl (kb. 1,5 kg), 5 dkg margarin, só, õrölt bors, 5 dl húsleveslé (leveskockából), 1 evõkanál brandy, 3 babérlevél, fél csokor kakukkfû, 20 dkg aszalt gyümölcs (lehet barack, szilva stb.), fél szál póréhagyma.

    Elkészítés: A nyulat nyolc darabba vágjuk, alaposan megmossuk, majd letörölgetjük. A margarint egy nagyobb tûzálló tálban felhevítjük, és a húsok mindegyik oldalát megpirítjuk benne. Sóval, borssal ízlés szerint megszórjuk, hozzáöntjük a leveslét és a brandyt. Beletesszük a 3 babérlevelet, a kakukkfüvet, az aszalt gyümölcsöket, majd lefedjük az edényt, és elõmelegített sütõben 50 percig pároljuk. Megmossuk és kis darabokra vágjuk a pórét, és az utolsó húsz percre az ételhez adjuk. Tálalás elõtt kiszedjük a babérlevelet. Burgonyakrokettel körítjük.


    Na ehhez képest én margarinhoz nem nyúlok, olajon vagy leginkább vajon csinálnám. Az alaplébõl csak annyit tennék, hogy a hús alja érjen bele. A póréhagymát felejtsd el, és az aszalt gyümi helyére kockázz fel almát. Én tennék bele egy kis borókát és fokhagymát is. Amikor az almát már villával erõfeszítés nélkül szét tudod nyomni, akkor kész lesz a hús is. Egyébként nyilván nyúllal finomabb, de sertéssel is nagyon jó az almás motyó.

  8. #228
    Senior Member pappito's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Hozzászólások
    493
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    na csináltam a szarvasból egy ragut tárkonnyal meg zöldségekkel, nagyon finom lett, de gombáért nem volt kedvem elmenni (mindenért autóba kell ülni) és az nem volt otthon, úgyhogy sajna az nincs benne. még van egy sztéknekvaló darab meg egy comb, abból majd pörkölt lesz szépen. egészen fura természetes íze van, le tudnám élni az életem szarvashúson sajna most kb. márciusig nem tudok menni vadászni

  9. #229
    MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Hozzászólások
    2,685
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Nyulat sutottem, gyerkoc repetazik vacsorara, s cuppog kozben, halali, de nem tudom felrakni a videot... Lehet, hogy atlovom Tuelo-nek, de nem akarom a facebookon orszag-vilag ele tarni.

  10. #230
    Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Hozzászólások
    29,967
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

    0 Not allowed!
    Érdemes Youtube-ra tenni, listázás nélkül, akkor a keresõben nincs benne, viszont a linkjét meg lehet osztani és akkor se név, se egyéb személyes dolog nincs hozzákötve a videóhoz.

A topic keresõszavai:

Posting Permissions

  • Te nem nyithatsz új topicot
  • Te nem szólhatsz hozzá
  • Te nem csatolhatsz fájlokat
  • Te nem szerkesztheted a hozzászólásaid
  •