0
Ebbõl ered a Botulizmus elnevezés.Bizony. Pl. a clostridum botulinum (BOTOX). Talajlakó baci, mindenhol ott van. A szaporodásából származó toxin a világ legerõsebb mérgeinek egyike. Már 1 mg is elegendõ belõle néhány száz, vagy ezer ember elpusztításához.
Ritkán használatos magyar elnevezése: kolbászmérgezés.
Csak óvatosan a húsokkal....
"Az egyszerûség a végsõ kifinomultság." - LD
Köszönöm! Én is készülök a dologra, most szerzem be az magokat. Diót földimogyorót és mandulát gondoltam, esetleg török mogyorót ha sikerül elfogadható áron szerezni. Illetve lehet, hogy mazsolával is megpróbálkozom, bár tapasztalatom nincs vele kapcsolatban, de egy próbát megér.
Jó recept, köszönjük. Én egyébként nem idegenkedek annyira a vegetától sem. Sokan mondják, hogy vegyszer, de igazából a Nátrium-glutamát a természetben is elõfordul, persze a vegetában iparilag elõállított változat van. Szóval véleményem szerint nem ördögtõl való a bolti sem, persze csak mértékkel! De ha nem esel túlzásokba akkor tudtommal nem okoz semmilyen gondot a szervezetben, és én nagyon szeretem![]()
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
A Himalája só néven árult terméket hanyagolnám, mert állítólag nem annyira tiszta NaCl mint ahogy állítják róla. Meg kellene nézni van-e KERMI minõsítése, mert abból kiderül, hogy mi van benne.
Valami ilyesmi ami ennek az oldalnak a közepe táján szerepel:
Adalékmentes só
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
Erre a dologra visszatérnék egy kérdés erejéig, mert ez motoszkál a fejemben egy ideje. Pontosan milyen gabonát tárolsz, és honnan szerzed? Illetve lehet, hogy hülyén hangzik, de hogyan készíted el? Mármint arra gondolok, hogy jó hogy van egy zsák búzám a pincében, de azt hogyan fogyasztom el, ha szükség lenne rá? Még a liszt is problémásnak tûnik pl. áram vagy más sütõ nélkül, de a szemes búzával mit tudok kezdeni? Mert eltarthatóság szempontjából jó lenne.
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
A búzát enyhén meg kell pirítani és lazán záródó tartályban (hombár), az emígyen kezelt szemes búza évekig eláll.