0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Készítettem.
Az igazság az, hogy hiába volt nekünk gyerekkoromban tyúk, teljesen elölrõl kellett kezdenem mindent. Így szakkönyveket böngésztem. Ott volt egy megoldás a kiengedésre. Élelemtároló doboz kiegyensúlyozva. Sínben szalad fel a lap amire rá van szerelve. Hamar kiderült, hogy egy pihent agyú találhatta ki. Viszont az ötletet és a megoldást fejlesztettem tovább. 12 V-os motorral kényszermozgatással, végálláskapcsolókkal. Kicsit variálni kellett, mert az impulzuskapcsolóból nem találtam ikerérintkezõst. Igy két segédrelét kellett beiktatnom a polaritásváltáshoz. Ha érdekel felteszem a kapcsolási rajzot, csak ahhoz a valamelyik gyerekemet kell megkérnem.
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 86 |
Nekünk is mindig volt tyúk, de nem tudom milyen egy tyúkház optimális kialakítása.
Anyukámnál hamarosan jó lenne egy disznó "hidast" átalakítani csirkéknek, elég egy polcféle tojásoknak és néhány ülõrúd?
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
| Thumbs Up |
| Thumbs Up |
Már nem emlékszem pontosan, de kb 1,8 x 2,2 m-es az ól Elöl 1,8 magas. Hátul 1,5 m. 3 ülõrúd hosszában. 50 elõnevelt befér. Ahogy kinövik, úgy vágjuk õket. A rudak kb 35 cm magasan vannak. Ne tedd magasabbra. A fehér húsbroylerek így sem ugranak fel rá. Általában nem keverem a fajtákat, pont ez elõbb említettek miatt. A vörösek leszarják az alattuk ülõket. A beton alá üvegeket tettem hõszigetelésnek. Nem törmeléket, hanem üres üvegeket. Az alom faforgács, mert ezt olcsón veszem. Ja és a tetõ is hõszigetelt. Kétoldalt 2 kis ablak és az ajtón is felül üveg. A tyúkól teteje rendes háromszögben van készítve. az egyik fele az ól a másik a fedett kifutó.
| Thumbs Up |
A tojófészkeket nem az ólban helyeztem el, hanem a fedett részben. A hátoldal is be van fedve átlátszó mûanyaggal és oda készítettem a rekeszeket. Mivel a polcra elölre is szegeltem egy farostlemez lapot, így nyugodtan ülhetnek. Takarva vannak. Természetesen mindig a legbelsõbe mennek.
| Thumbs Up |
Nem tud valaki megbízható forrásból õshonos fajtát? Gondoltam lekerítek még egy részt és ott csak azt tartanék teljesen szabad tartásban. Esznek, amit találnak, max némi kukoricát és porított tojáshéjat adnék nekik. Aztán szaporodjanak, ahogy tudnak, akarnak. Szóval nagyjából "magukra" hagynám õket és tegyék azt, ami ösztönbõl jön. Nyulaknál is kipróbáltam és tetszettÍgy lenne összehasonlítási alapom a tojóhibridekkel, akik tojótápot is kapnak. 10 kendermagos tyúkban és egy kakasban gondolkodtam. Tud valaki segíteni? Az ország közepén lakok.
"A boldogság a saját útját járó ember nyugalma"
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
Náluk tudsz érdeklõdni:
http://www.mgegodollo.hu/webset32.cg...@@2@@663871616
meg esetleg itt:
http://genmegorzes.hu/termékértékesítés.html
2015-06-03 14.07.01-1.jpg
A régi ólakat lebontottam és hegesztettem egy újat.![]()
50 madaras szálloda, hulladék vasakból. A cserepek, hálók bontásból. Másfél köteg tetõlécet kellett csak vennem. Teljes költsége cirka 8.000.-Ft.
Holnap jön a madarak elsõ hulláma.
Aprópénzbõl is el lehet kezdeni tyúkot tartani. Minden felhasználható, amit az ember talál.
Last edited by Törölt_fórumtag2; 06-07-2015 at 06:55 PM.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
2015-06-08 19.22.13.jpg
Ma hoztam el õket, szabad tartásból. Vörös tojóhibridek, eddig csak szemest kaptak.
Szépek, elégedett vagyok. 19 db. 800 Ft darabja.
![]()