0

a tojás jó, sok benne a fehérje, de rengeteg mindent nem tartalmaz, fõleg esszenciális aminosavakat amiket a szervezet számára szükséges mennyiségben a húsból vesszük fel. az emberszabásúak is esznek rágcsálókat.
A húsban a tápanyagok koncentráltan megvannak, ugyanazt a tápértéket sokkal kevesebb húsból fel tudja venni a szervezet, mint nemhúsból. Az ember szervezete már rég alkalmazkodott a húsfogyasztáshoz is. Az ésszerû táplálkozás az egyensúlyon alapul, a monodiéták meglepõen rövid idõ alatt képesek mindenféle károkat okozni a szervezetben. A növényevõk gyakorlatilag egész nap esznek, a kérõdzõknek pedig egészen komplikált és idõigényes módszerei vannak ahhoz, hogy a szervezetük be tudja építeni a tápanyagokat.
mondjuk az érdekes, hogy ma mennyivel több cukrot eszik egy átlagosan étkezõ ember, mint mondjuk ötven éve vagy pláne száz.
Meg az is érdekes, hogy mennyi idegen anyagot eszünk, és most nem feltétlenül az ételfestékre meg csomósodásgátlóra meg fényezõanyagra meg ezekre a szirszarokra gondolok, hanem mondjuk a teljesen természetes szentjánoskenyérmaglisztet vagy xantángumi, taramag liszt, amik a mi gyomrunknak még földrajzilag is idegenek, az évszázados étrendünknek ezek nem része. vajon mennyi idõ alatt alkalmazkodik ehhez a gyomor?
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
"MaRee: emberszabású majmok vagyunk nem marhák meg koalák
Az emberszabású majmok, gyümölcsöket, olajos magvakat, néha tojást és rovarokat esznek, de még tán gyökereket is, de ezt nem tudom, csak gondolom, mert sokat vannak a földön is. Esznek leveleket is de abba kevés a tápérték. "
És az emberszabásúak mik? Bizony, mindenevõk. És bizony, a csimpánzok is esznek húst, ha hozzájutnak, néha még vadásznak is. Nem egy természetfilm van errõl.
A ragadozók gyomorsava nyilván erõsebb, mivel egyrészt a fogazatuk nem minden esetben teszi lehetõvé az étel megrágását, hanem egyben nyelik le a darabokat lásd krokodil, aminek a gyomorsava egyes fémeket is lebont. Másik ok pedig, hogy õk nyersen eszik a húst. Az ember már elég régen felfedezte a tüzet, azóta nem eszünk nyers húst, és ugye a húsfogyasztás megnövekedésével kezdett el szépen nõni az agytérfogat is.
Bármilyen meglepõ a húsnál sokkal károsabb a kenyér (vagy inkább a liszt) pl, konkrétan bizonyítékok vannak rá, hogy a "kenyér" pár ezer évvel ezelõtti elterjedésével egy idõben kezdett el komolyan szuvasodni az emberi fogazat, stb.
Egyszerûen nem értem ezeket a vegán meg stb étrendeket, az ember évezredek óta eszik húst, és nincs baja tõle (jó lehet felhozni vegák által írt tanulmányokat, hogy rákot okoz meg egyéb okosságok). Ha nem szabadna húst ennünk, nem tudnánk megemészetni, nem tudnánk hasznosítani, de tudjuk.
A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
És akkor egy kis poén az egészséges táplálkozásról
a7K33Mb_700b.jpg
A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.
A (csak búzából készült)kenyeret Róma bukása elõtt, a rómaiak kezdték használni nagy mennyiségben a seregek etetésére, mert a többi étel megromlott, a búza mint tudjuk szinte örökre eláll.
A savasításon kívül, a búzában lévõ glutén nevének jelentése "ragasztó" vagyis beleragad a bélbe és gátolja a felszívódást.
(persze megint nokedli volt az ebéd, nem is ettem belõle, jól laktam a gyümölcslevessel (nem mintha az nem savasítana))
De amúgy míg be nem bizonyítják hogy van élet hús nélkül, addig tartom magam a napi nagyobb diónyi szárnyashús elméletemhez, mert nem szorulok rá(nem a jég hátán élek).
Last edited by BragBOL; 10-05-2014 at 01:19 PM.
Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?
Thumbs Up |
Received: 151 Given: 4 |
A kutya meg a macska szemfoga is különbözõ...
A ragadozók gyomorsava nem azért erõsebb, hogy jobban megemésszék a húst, hanem azért, mert kevés kivételtõl eltekintve rágás nélkül nyelik le a táplálékot. Ha nem lenne erõs az emésztõnedvük, akkor túl sok tápanyag veszne kárba, egyszerûen azért, mert egészben kijönne belõlük.
A szemfog húsevésre való. Pont. Nem az állati fehérje a lényeg - mert amúgy a tojás és a tejfehérje is jó, de összetételénél fogva nem olyan jó, mint a hús - , hanem a hús.
Az emberszabású majmok pedig mindenevõk, megeszik a húst is. A csimpánzok pl. rendszeresen levadásszák a kisebb testû majmokat, és megeszik.
...azért van némi különbség a kutya és a mi fogaink között...
Csatolmány 4011Csatolmány 4012
..mindazonáltal aki szereti a húst..jól rágja meg..
Csatolmány 4013
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Senki nem mondta, hogy nekünk ragadozó fogazatunk van, Doom. Mindenevõ fogazatunk van. Ha nem kéne húst ennünk, nem lenne szemfogunk. A majmoknak is van.
tongue_chimp.jpg
A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.
Thumbs Up |
Received: 151 Given: 4 |
Közben látszik, hogyan jár az, aki elõbb ír, és csak utána olvas, gyakorlatilag majdnem ugyanazt sikerült leírnom, mint MaRee kartárs![]()
Akkor ebböl nekem az jon le logikus következteteskent, hogy minden mesterseges anyagra igy kell reagalnia a szervezetünknek, hiszen nem a termeszett altal elöallitott es az emberi szervezet nem is ismerte elötte!
Ha ez igy van, akkor meg nagyobb a veszely, hiszen napjainkban - soha eddig nem latott mertekben - rakjak elenk, a boltok polcaira az ilyen elelmiszereket.
Remelem helytelenül logikazok, mert ha igen akkor csakis leepüles es genetikai torzulas lesz a (legtöbb) ember biztos jövöje.!?!?
http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png
Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/