0

Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Valoban, rosszul fogalmaztam.
Az etanol egestermeke a nitrogen, a szendioxid es a viz. Ha jol emlekszem 1 gramm etanol egestermeke ~2 gramm szendioxid, ~1 gramm viz, es ~7 gramm nitrogen.
Thumbs Up |
Received: 1 Given: 0 |
Végülis 3,6 liter etanolból lesz szobahõnérsékleten 4,8 köbméter széndioxid. Ez azt jelenti, hogy szellõztetés nélkül egy 36 köbméteres szobában éppen meg fogsz fulladni.
Keresgeltem, de nem nagyon akar összejönni a csicsoka es az etanolgyartas
Valami tampontot, meg hogy mikent (vagyis mindent) tudnatok mondani.
Lehetöleg erthetöen hogy megertse az is aki nem kemikus. Köszönjük.
![]()
http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png
Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/
Thumbs Up |
Netröl olloztam:
"A bioethanol kandalló lángja a helyiség oxigénjét használja. A helyiség, melyben a biokandallót üzemelteti legyen jól szellõztetett! A bioethanol kandalló használata közben gondoskodjon a friss levegõ utánpótlásáról."
"K: Kell-e kémény a biokandalló használatához?
V: Nem, a biokandalló használatához nincs szükség kéményre."
"K: Mennyi ideig ég 1 liter bioalkohol (bioethanol)?
V: 1 liter bioalkohol (bioethanol) kb. 3.5-4 órát ég a kandalló és az alkoholtartály típusától függõen"
"K: Keletkezik-e füst vagy gáz a biokandallók használatakor?
V: Nem! A bioalkohol égetése során nem keletkezik füst, sem gáz. A bioalkohol égésekor vízpára és minimális széndioxid termelõdik."
Ha 5-8 dl után szellöztetünk akkor szerintem nem lesz baj. (persze itt nagyon fontos a szoba mérete)
Persze ez nem arra van hogy kiváltsa a faelgázositot az 500+ m2-es palotában.De egy szobát (ha putyin elzárja a gázcsapot, nincs távhö) kicsi menedéket könnyedén füt.
Szerintetek akkor a 96%-os etanol az jo lenne bele? :S
Thumbs Up |
A levego tomegi osszetetele ~23% oxigen, ~77% nitrogen.
Az eges egyenlete levegoben: 3(O2+(77/23)N2)+C2H5OH=3H2O+2CO2+3*(77/23)N2
Aztan lehet hogy rosszul emlekszek.
Thumbs Up |
Received: 1 Given: 0 |
A 96%-os jó. De ilyet te nem fogsz tudni desztillálással elõállítani, csak 76 százalékosat. Elvileg lehet 96-ig, de az már sok desztillációt igényel. Felesleges is. Az alkohol 40 százalékos töménység felett már jól ég. De éjszakára ne hagyd égve, mert írtam, sok szén-dioxid keletkezik. Figyelembe kell venni, hogy a levegõbõl fogy az oxigén, ill. lecserélõdik széndioxidra. 36 g etanol égésekor 98g oxigént fogyaszt. Eredményeként 56 g széndioxidot és 54 g vizet is produkál. Vagyis 1 liter alkohol égésébõl a légtérbe 1,2 l víz fog bekerülni pára formájában, aminek nagy része ki fog csapódni. Óránként 2,2 kg oxigén fogy el a levegõbõl, vagyis 7,7 köbméter levegõd válik oxigén mentessé a helyiségben.