0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Egy elsõ körben a fordulatszámmal. Precízebben lehet egy step-up, step-down konverter páros segítségével. Az ingadozó feszt felemelem egy olyan szintre, amit biztos nem érek el, majd onnan visszaveszem a kívánt feszültségre. Az elsõ konverter kisimítja az ingadozást, a második beállítja a kívánt feszültséget.
Robika1001 már tesztelte és videót is készített róla. Találtam egy másik videót is.
Néztem már ezt a videót régebben és 5 letesnek találom.
De miért adnánk érte ennyi pénzt, bármelyik kidobott akkus fúrógép tokmánya megtekerve tudja ezt az elektromos teljesítményt.
És ne felejtsetek a bolhapiacon jó vásárlóhoz méltóan alkudni, az akkus fúrógépre.
14 V-os kütyüt válasszatok az ár lealkudásának alapja az akku tönkrement állapota. (de nékünk az nem is kell)
| Thumbs Up |
| Received: 5 Given: 0 |
Szélkeréknek elég jó alap lehet ez a generátor .
http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png
Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/
+ a Golf 2-esAkkor a vilagvege utan a benzines motorok fognak erni igazabol valamit?![]()
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 83 |
Pedig én pont egy dízel MIA-ba akarok életet lehelni.
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
| Thumbs Up |
Fiúk. Azt hiszem idevaló téma.
Mostanában foglalkoztat a benzin és a gázolaj eltarthatósága. A benzinnel kapcsolatosan kevés negatív véleményt kaptam. Azt úgy látszik többen tartják tárolhatónak. A gázolajjal más a helyzet. Sokan mondják, hogy az adalékok kiválnak belõle. Minimum frissíteni kell.
2 db 200 l-es hordót gondoltam leásni a földbe, megfelelõen konzerválva. A töltéssel és az ürítéssel nincsen gondom. Macerás lenne cserélgetni.
Hozzáértõ válaszokat várok.
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 83 |
Nem vagyok hozzáértõ, de az én tapasztalatom az, hogy a gázolaj mintha kicsit jobban bírná a tárolást.
Épp tegnap ürítettem le az áramfejlesztõt, mert a télen nem lesz használva (elvileg).
A leengedett benzint jó lenne valahol elhasználni, de a benzines kerti gépeket sem kell már használnom, a kocsi meg dízel...
Nagyobb mennyiséget nem is merek tárolni, mert nem tudom forgatni, frissíteni.
Agyalok is az áramfejlesztõ gázosra alakításáról, csak a gázos szettek drágák.
Jó lenne most nekem is betárolni, mert kicsit lejjebb ment az üzemagyagár, de nem merek.
Valahol már beszélgettünk a fórumon errõl.
Szerintem az sem mindegy hogy mibe akarod felhasználni, az újabb motorok kényesebbek.
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
| Thumbs Up |
| Thumbs Up |
Az áramfejlesztõd motorja szerkezetileg egy mai injektoros - esetleg turbós - autó motorjától kb kõkorszaki távolságra van.
Szerintem négy-ötször rosszabb minõségû benzinnel is lemegy amivel az autó már nem. Természetesen le kell ereszteni ról ha nem használod, mert a lerakódásokat/kicsapódásokat ezzel el tudod kerülni a karburátorban, és a csõrendszerben. De ha tiszta, akkor egy áramfejlesztõ szinte bármilyen régi benzinnel elmegy.