0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
A szántoföld közepén azok az erdös részek nem véletlenül vannak! Fémkeresösök kedvenc helyei! Régi épületek voltak ott. És a téglák illetve egyéb dolgok miatt nem lehet müvelni a földet.
Amugy olyan helyet nem lehet találni ahol nem jár senki! Fémkeresös vagyok igy tudom hol ki mere jár az elhagyott dolgok után. Találom a feleskupakokat söröskupakokat olyan helyeken ahol épeszü ember nem jár. Az orvadászok minden helyet megtalálnak. Az isten háta mögött is lehet a 22 es hüvelyeket megtalálni....
Bögrét megilleti a városba és vagy faluba érkezõ lányok esetében az elsõ éjszaka joga és a Brüsszel környékén lefoglalt égetett szesz 10%-a, kezdeményezheti a pápa, a jeruzsálemi fõrabbi és a Kínai Kommunista Párt fõtitkárának leváltását, a Tippmixen megtett fogadásait pedig az érintett csapatok végeredménynek fogadják el.
| Thumbs Up |
| Received: 56 Given: 144 |
Szia,
Azt nem tudom, hogy mennyi ideig lehet egy lakast kifuteni egy gazpalackkal, de egy szep nagy es huzatos pinceben kb 10-rol 12 fokra emelni a homersegletet: masfel munkanap, vagyis kb 12 orara eleg egy palack.
napelem, így elektromos fõzés, fûtés esetleg
A napelemek nagyon rossz hatasfokuak, ezert nagyon nem hatekony a napelemmel eloallitott aramot futesre hasznalni.
Ennel 5-10-szer tobb meleget lehet eloallitani, ha a napkollektor kozvetlenul melegvizet allit elo.
Bel
| Thumbs Up |
Ezekkel a foltokkal szerintem az a baj ha shtf lesz és közeledik a tél. Nem lesz ruszki gáz, se távhö se tüzelöt nem lehet boltban venni.
Az ilyen területekre ha bemegy pár család pár nap alatt kivágják :S
Palackban nem tudom hogy mennyi gáz van, de ha kicsi a menedék meg azzal a hövisszaverö foliával van boritva a belseje (kivülröl ha elég stabil a szerkezet hoval is lehet szigetrelni) akkor egy +10-15 fok körül tartva lehet hogy elég sokáig elég. :S
Tényleg ilyen bushcraft-cserkész izékben szeretnétek túlélni a zombiapokalipszist?Nehéz elhinni. Ennél még egy polgári sátor is jobb.
| Thumbs Up |
| Received: 111 Given: 66 |
Ha a vietnámi háborúból indulok ki akkor nem volt hülye ötlet ott a földalatti járat rendszer.
És ha nincs más akkor igen. Ez javíthatóbb mint a polgári sátor. Az nem terem az erdõben.
Tehát igazad is van meg nem is.
Egy kis csávó Amerikában (ha jól emlékszem) egyszer eltévedt a családjától a havas erdõben. Ott kellett éjszakáznia. Mivel nézte a Medve Grill sorozatokat, abban látta, hogy kell ilyen esetben menedék kunyhót építeni (több lépcsõs, hó alá) és sikeresen túlélte ezzel megoldással a hideg éjszakát. Szóval lehet elmarasztalni Medve Grillt (legalább eljut a fiatalokig) meg ezeket a tákolmányokat, de szerintem alapvetõen hasznos ismeret, ha látsz ilyeneket legalább képeken, még ha sátorpárti is vagy, hiszen ki tudja nálad lesz e cucc...amikor eljõ az idõ....![]()
"Az egyszerûség a végsõ kifinomultság." - LD
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Modjuk ha fix helyre települ az ember tényleg érdemes lehet elgondolkodni egy hasonló katonai sátor felcígölésén..nagyobb a beltér mint egy épített menedékben és egy jancsikályhával is befûti az ember..
Csak ki kell nevezni egy tûzõrt éjszakára, aki figyel, hogy a visszahulló parázs, nehogy kigyújtsa a tetõt..Ha palackról megy a fûtés, még az sem kell
![]()
| Thumbs Up |
A nagyobb sátraknál van annak jelentösége hogy szögeletes (a képek többségén ilyen van amit a "military tent" keresésre kidob a google),
vagy kör alaku, jurta szerü?
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 2 |
A szögletes, nagy oldalfelülettel rendelkezõ sátrak esetében az oldalsó szélnyomás igen nagy problémát tud okozni.
Az expedíciós sátrak nagyrészt csepp, vagy ovális formához közelítenek, ezeket az uralkodó szélirány figyelembevételével kell elhelyezni, így több mint 100Km/h szélben is stabilak.
Jurta formának az elõnye a szélállóság, megfelelõ tartószerkezet esetében, hátránya, hogy a kör alapterület miatt nehezebben lehet a helyet kihasználni. Ferdébb talajon nehezen lehet felállítani, mint a szögleteset.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Predator témájú családi menedék eladó!!Nagyon ott van
http://offline.hu/kikapcs/2014/11/el...z-svedoszagban