Oldala 106 of 221 ElsõElsõ ... 65696104105106107108116156206 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,051 to 1,060 of 2207

Topic: Off topic

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,119
    Given: 1,132

0 Not allowed!
    Tudom én mit csinálnak, csak azért írtam le, hogy itt nálunk meg általában ilyen ürüggyel jutnak be a házba. Van 2 másik szint is. Mikor javítást ígérnek, beszedik a pénzt, de a javítás az tulajdonképpen barmolás és tönkreteszik vele az emberek házát. Vagy mikor megmondják az embernek hogy mennyibe fog valami kerülni -mondjuk az ereszcsatorna cseréje- a végén viszont elkérnek tõle 10x annyit. És mivel idõsekrõl van szó, azok többnyire nem is szólnak érte semmit, elfogadják a helyzetet.
    Kaliforniában meg még olyan becsapások is népszerûek, hogy középkorú és idõsebb nõkrõl veszik le a rontást. (És a pénzt, elõfordult hogy akár 50 ezer vagy még több dollárt is.) Persze az már hülyeség az áldozat részérõl is ha annyira hagyja magát becsapni.

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Ez Magyarországon is megy. Fosnak viszont attól, ha komoly arccal közlik velük, hogy el lesz intézve rájuk a rontás.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Jó kérdés. Te mit választanál?

https://www.facebook.com/romisnavtsi...63758126989157

A saját véleményem ott van a hozzászólásoknál.

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Leírtad a hozzászólásodban a lényeget, én is a gazdagságot választanám, azért mint te, de azzal kiegészíteném, ha gazdag vagy több idõd lesz valószínûleg keresni a szerelmet is, és a választék is bõvül , mintha napi legkevesebb 8 órában melózol egy irodában és ha jó esetben nem ott találod meg a szerelmedet, túl sok idõd nem lesz a "kutatásra"...
    "Nem tudunk mindent megtenni azonnal, de azonnal tudunk tenni valamit."

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A gazdagság szót negatív dolognak élik meg egyesek, vagy talán önzésnek, de én ezt másképp látom.

ha gazdag vagy több idõd
    Így van, az idõ pénz, de fordítva is igaz, a pénz idõ. Akinek pénze van, annak az ideje is több, ha nem kell dolgoznia, vagy nem kell -sokat- dolgoznia, csak amennyit szeretne. Vagy azt dolgozhat amit szeret, ami a hobbija és akkor az megint csak egy boldogsági szempont, ha valaki azt csinálja amit szeret.

Pénz nélkül sok a stressz, a stressz pedig sok esetben betegséghez vezet.

Összetett a kérdéskör.

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    A gazdagság szót negatív dolognak élik meg egyesek, vagy talán önzésnek, de én ezt másképp látom.
    Szerintem itt az a lényeg, hogyan jutsz hozzá a pénzhez. Másokat eltaposva vagy másokkal együttmûködve a köz érdekeit szem elõtt tartva.

Az emberek azért tarthatják talán a gazdagságot rossz dolognak, mert sokan másokat eltaposva jutnak hozzá. És erre sok példa van, már ha csak Magyarországot nézzük. De a tisztességesen megszerzett gazdagság szerintem nem rossz, bár ez megint nézõpont kérdése, mert aki "természeti" ember vagy idealista, stb. az nem biztos, hogy jónak tartja ezt a rendszert, és igaza is lehet, hogy a vagyon aránytalan birtoklása nem biztos hogy erkölcsileg megfelelõ, de a kapitalizmus szabályrendszerében mindenféleképpen igen, a mostani játékszabályok szerint a tisztességesen szerzett gazdagság semmiképpen nem lehet rossz. És ha van pénzed nagyobb eséllyel tudod formálni a világot egy jobb irányba, és szerintem ez a gazdagoknak valamilyen szinten a kötelessége is, nem más miatt hanem a fejlõdõ világon belüli különbségek enyhítése érdekében, kicsit ellensúlyozni a kisajátítást, a kartellezést, és az elit erõs ragaszkodását a hatalmi poziciójuk megtartására és a további hatalom megszerzésére. A gazdagoknak mivel van pénzük nagyobb az érdekérvényesítési képességük ez által a feltörekvõ személyeket tudják gátolni.

A gazdagság jó ebben a rendszerben. De ez a rendszer nem túl humánus... Kezd elavulni a kapitalizmus... Egyedül a verseny tartja fent, aminek egyetlen elõnye a technikai fejlõdés.
    "Nem tudunk mindent megtenni azonnal, de azonnal tudunk tenni valamit."

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló MREVOLUTION Hozzászólás megtekintése
    Ha nem baj, annyit azért hozzáfûznék, hogy idõd az valóban több lenne gazdagon, de ha jót akarnál magadnak és valóban olyat keresel, aki önmagadért szeret, akkor a pénz ebben hátrány lenne inkább, mint elõny, mert nem tudnád kiszûrni kinek kellesz Te és kinek a pénzed, szóval én azért ezt meggondolnám.
    Talán túl szentimentális vagyok, de ha azzal vagy, akit szeretsz és viszont, közös a célotok, akkor jutni fogtok egyrõl a kettõre, lehet, hogy lassabban és nehezebben, de ha a szerelmen túl még tisztelitek is egymást és mindketten erkölcsösek vagytok, akkor ott már nagy gond nem lehet. A mindennapok nehézségein pedig átsegíthetnek mindezek, szerintem.
    ..egy történet...a keresztapám mocskosul gazdag,az is volt, az is lesz...20 éve elvett a válása után egy csinos lánykát,31 év a korkülönbség...már két majdnem felnõtt gyerekük van és több városban is jelen van a vállalkozásuk....igen vállalkozásuk...mert az alap cég szépen fejlõdött köszönhetõen a biztos háttérnek és a boldog családnak...ma már mindenben együtt vannak...vendégségben voltam és kérdeztem grillezés közben ezt a társkeri dolgot tõlük...hál Isten nagyon jó fejek,lehet kötetlenül beszélgetni...megkérdeztem,hogy a keresztapám pénze volt a motiváció...."igen,hát persze,ki akar szegény lenni.."...fogták egymás kezét és nevettünk egy jót...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló MREVOLUTION Hozzászólás megtekintése
    Ha nem baj, annyit azért hozzáfûznék, hogy idõd az valóban több lenne gazdagon, de ha jót akarnál magadnak és valóban olyat keresel, aki önmagadért szeret, akkor a pénz ebben hátrány lenne inkább, mint elõny, mert nem tudnád kiszûrni kinek kellesz Te és kinek a pénzed, szóval én azért ezt meggondolnám.
    Attól hogy egy nõ egy férfivel él a pénzért és ezt mindketten tudják, attól a férfi még keresheti az igazi õt.

Néhány napja néztem egy cikket, gazdag színészekrõl. Sokszor írják hogy Hollywoodban válnak a sztárok, de olyanokból is van, akik 30-40 sõt 60 éve együtt vannak. Sok pénz ide vagy oda, kitartanak egymás mellett.

Gondolok egy olyanra is, hogy ha 2 emberben csak gyûlik a feszültség a szegénység miatt, hogy még a havi számlákkal is bajuk van, akkor sokszor egymáson töltik ki a dühüket is, ami egy párkapcsolatban nem jó és könnyen válás lehet belõle, még akkor is ha elõtte nagyon szerették egymást.

Meg ahogy nézem, a szegény emberek annyira sûrûn válnak mint a gazdagok. (Hollywood azért más, mert ott van hogy 2 sztár azért jön össze, hogy újságcikkek szülessenek róluk és ne felejtsék el õket az emberek.)

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    megkérdeztem,hogy a keresztapám pénze volt a motiváció...."igen,hát persze,ki akar szegény lenni.."...fogták egymás kezét és nevettünk egy jót...
    Igazából az a lényeg hogy mindketten boldogok legyenek.

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    http://www.aliexpress.com/item/mochi...040903296.html

csempészeknek, titkosügynököknek..hasitasi