0
Rendben! 60km Pesttõl, mûúton, légvonalban lehet kevesebb. Szanda és Bercel között egy eldugott völgyben. A domborzat nem kedvez. Van egy erõsítõm valahol, de sosem használtam. A rádiót átnézte a budai Cb tudor. :-) Állítólag rendben és 25watt. Ez a gyári érték, úgy tudom.
Hívójel?
Kellene egy általános, amin a fórum tagjait keressük.
Hát én nem hallottam belõled semmit.
De egy helyi eredetû zavar is van nálam, a szomszéd ledes reflektora zavarja a vételt este.
Ráadásul és kapcsolom be neki, ha adásba kapcsolom a rádiót.
Nappal nincs ilyen gond. Meg hát ez a közép 20-as csatorna sem lesz jó, mert valakik nagyon ezt használják (szerintem Olaszok) de a környezõ csatornák üresek. Át kellene menni közép 25re. Ott csend van.
Minden esetre, kéne neked egy CB erõsítõ is! Azzal sokkal biztosabb lesz minden rádió kapcsolat!
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Tényleg jó ez a rövidhullám.......
Nem kötözködés.....
Na, szinte biztosra vettem, hogy ha nem sikerül kapásból kapcsolatot létesíteni, akkor megy majd a cikizés és fikázás. "Jó" magyar szokás szerint.
Tudod annak 1000+1 oka lehetett hogy nem sikerült, majd még csiszolunk rajta....
De azért lehet hogy õ még hallott engem. Majd megírja.
Mondtam hogy a 60Km. határeset! Ráadásul õ egy völgyben is van! Nincs min csodálkozni.
Úgyhogy semmi gond a rövidhullámmal.![]()
Én meg nem szidom azokat akik erõsítõvel rádióznak. Még nem volt gond, vita belõle nálam.
Nem is igazán szokott manapság gond lenni ez, mert nincs annyi cb-s mint a 80-as és 90-es években.
Persze nem kell mindig a maximum teljesítményen rádiózni. Az csupán egy lehetõség!
Másrészt meg, itt is érvényes a közmondás: "Az erõsebb kutya b@szik"![]()
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Hasonló jellegû hozzászólásod neked volt a napokban, de ha visszanyal a fagyi akkor már bántónak érzed....
Nem fikázásból írtam, én örülök hogy még cb is van élet, nem bánnám ha sok pmr-es is inkább cb-t venne és azt használná. Tegnap is várakoznom kellett a pilisi-papin. Nem szeretem én az ilyet.![]()
Elõször is elnézésetek kell kérjem. A hiba az én készülékemben van. Nyolckor beállított egy tanya szomszéd és egy nagyon fontos beszélgetésbe mélyültünk el. Nem tudtam otthagyni és rádiózni. Ennyi a történet. :-)
A huszas csatorna valóban sürûn lakott. Menjünk a 25-re és nappal is jó. Hétfõn nekem tökéletes.
Sajnos a CB nem az életünk része. A dolgozószobámban van, miközben a konyha az élettér. Már tervezem, ha napi használatban lesz, akkor átkerül a konyhába.
Az URH mindig velünk van. :-) A mi csatornánkon is volt egy öreg krokodil. Nagy száj, kis fül. :-) :-) :-) Õt mindenki hallotta a hülye erõsítõje miatt. Így kódoltuk a csatit és kész.
Elõször az alap készüléket fogom használni, de sejtem merre van az erõsítõm, majd bekötöm. Azt hiszem valami 100wattos kügyü.
Az etika természetes. A szabályozás nem nagyon érdekel. Ezek a Mátrix szabályai. Ha megborul a rendszer, nem lesznek szabályok. Most meg annyira keveset használjuk és senkit nem zavarunk vele. A PMR csatornánál is hetekig hallgatóztunk és végül a harmadikra választottuk, azt is kódoljuk. Így ma már senki nem zavar és nem zavarunk senkit.
Tehát holnap 25 csati.
Mikor?
Last edited by Morpheus; 11-23-2014 at 11:17 AM.
Megint mûxik a pilisi papi????
Mikor, melyik frekin? Kód?
Azon is beszélhetünk! :-)