Oldala 12 of 26 ElsõElsõ ... 2101112131422 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 111 to 120 of 259

Topic: CB rádiózás

Senior Member Morpheus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Rendben! 60km Pesttõl, mûúton, légvonalban lehet kevesebb. Szanda és Bercel között egy eldugott völgyben. A domborzat nem kedvez. Van egy erõsítõm valahol, de sosem használtam. A rádiót átnézte a budai Cb tudor. :-) Állítólag rendben és 25watt. Ez a gyári érték, úgy tudom.

Hívójel?
    Kellene egy általános, amin a fórum tagjait keressük.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló A. L. Ias Hozzászólás megtekintése
    Erre kíváncsi leszek! Fõleg, mert pont azon a 60km-es határon mozog a kettõtök közti távolság. Most éppen 150 km-re vagyok Pesttõl, de a jövõ héten egy hasonló próbát megejthetnénk VHF és/vagy UHF sávon is.
    Akkor megadom majd a papagáj UHF frekijét és kódját. :-)
    4 watt, és egy 95 centis antenna.
    Addigra az új helyén lesz és Pest felõl jobban vesz majd.

Végre emberek, akik tesznek is. :-)

Senior Member Unicornis's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Hát én nem hallottam belõled semmit.
    De egy helyi eredetû zavar is van nálam, a szomszéd ledes reflektora zavarja a vételt este.
    Ráadásul és kapcsolom be neki, ha adásba kapcsolom a rádiót.
    Nappal nincs ilyen gond. Meg hát ez a közép 20-as csatorna sem lesz jó, mert valakik nagyon ezt használják (szerintem Olaszok) de a környezõ csatornák üresek. Át kellene menni közép 25re. Ott csend van.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Minden esetre, kéne neked egy CB erõsítõ is! Azzal sokkal biztosabb lesz minden rádió kapcsolat!

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Igen, és "leültetné" az egész környéket.
    Szidják az ukránokat meg az olaszokat mert elnyomnak mindent, de a 2-300 wattos szaraikkal ugyanazt csinálják.

Idézet Eredeti hozzászóló Unicornis Hozzászólás megtekintése
    Minden esetre, kéne neked egy CB erõsítõ is! Azzal sokkal biztosabb lesz minden rádió kapcsolat!

Senior Member fixy007's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Lakhely
    J-N-SZ megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Tényleg jó ez a rövidhullám.......
    Nem kötözködés.....

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Na, szinte biztosra vettem, hogy ha nem sikerül kapásból kapcsolatot létesíteni, akkor megy majd a cikizés és fikázás. "Jó" magyar szokás szerint.
    Tudod annak 1000+1 oka lehetett hogy nem sikerült, majd még csiszolunk rajta....
    De azért lehet hogy õ még hallott engem. Majd megírja.
    Mondtam hogy a 60Km. határeset! Ráadásul õ egy völgyben is van! Nincs min csodálkozni.
    Úgyhogy semmi gond a rövidhullámmal.
    Én meg nem szidom azokat akik erõsítõvel rádióznak. Még nem volt gond, vita belõle nálam.
    Nem is igazán szokott manapság gond lenni ez, mert nincs annyi cb-s mint a 80-as és 90-es években.
    Persze nem kell mindig a maximum teljesítményen rádiózni. Az csupán egy lehetõség!
    Másrészt meg, itt is érvényes a közmondás: "Az erõsebb kutya b@szik"

Senior Member fixy007's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Lakhely
    J-N-SZ megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Hasonló jellegû hozzászólásod neked volt a napokban, de ha visszanyal a fagyi akkor már bántónak érzed....
    Nem fikázásból írtam, én örülök hogy még cb is van élet, nem bánnám ha sok pmr-es is inkább cb-t venne és azt használná. Tegnap is várakoznom kellett a pilisi-papin. Nem szeretem én az ilyet.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Elõször is elnézésetek kell kérjem. A hiba az én készülékemben van. Nyolckor beállított egy tanya szomszéd és egy nagyon fontos beszélgetésbe mélyültünk el. Nem tudtam otthagyni és rádiózni. Ennyi a történet. :-)
    A huszas csatorna valóban sürûn lakott. Menjünk a 25-re és nappal is jó. Hétfõn nekem tökéletes.
    Sajnos a CB nem az életünk része. A dolgozószobámban van, miközben a konyha az élettér. Már tervezem, ha napi használatban lesz, akkor átkerül a konyhába.
    Az URH mindig velünk van. :-) A mi csatornánkon is volt egy öreg krokodil. Nagy száj, kis fül. :-) :-) :-) Õt mindenki hallotta a hülye erõsítõje miatt. Így kódoltuk a csatit és kész.
    Elõször az alap készüléket fogom használni, de sejtem merre van az erõsítõm, majd bekötöm. Azt hiszem valami 100wattos kügyü.
    Az etika természetes. A szabályozás nem nagyon érdekel. Ezek a Mátrix szabályai. Ha megborul a rendszer, nem lesznek szabályok. Most meg annyira keveset használjuk és senkit nem zavarunk vele. A PMR csatornánál is hetekig hallgatóztunk és végül a harmadikra választottuk, azt is kódoljuk. Így ma már senki nem zavar és nem zavarunk senkit.

Tehát holnap 25 csati.
    Mikor?
    Last edited by Morpheus; 11-23-2014 at 11:17 AM.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Megint mûxik a pilisi papi????
    Mikor, melyik frekin? Kód?
    Azon is beszélhetünk! :-)