0

Thumbs Up |
Received: 63 Given: 34 |
Nagyon nem. Én az ekkora késeket kedvelem jobban 4 év mora 860mg használat után.
Vastag penge, jó acél, kedvenc éltípus. Fahasogatásra lehet kicsit rövid( kipróbáltam), de ennyi ami negatívum de nekem nem ez az elsõdleges.
Oda rejtem ahová akarom, pulcsi alá nyakba akasztva stb.
De hát mindenkinek nem tetszhet minden. Nagyobb kés vétele nincs tervben.
Amazon, 24 font asszem. image.jpg
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Vettem, pár dolgot az elmúlt hetekben:
-Papír zsebkendõ , wc papír.
-Ragasztószalagok: nagy széles cellux, kis cellux, szigszalag(PVC), Textil erõsített ragasztószalag nagy. - szeretek barkácsolni és mindig jól jön, ha kéznél van.
-Parafadugók - az ecet, pálinka, bor ... stb. elrakásához, az üvegek lezárására.
-Finomliszt, kristálycukor. - Nyilván nem kell részletezni, eláll évekig, fõként a cukor.
-Gáztöltõ öngyújtókhoz. - Egy töltõvel után töltögetve elég sokáig mûködtethetõ egy öngyújtó vagy akár fél tucat is.
Szóval, alap dolgok amiknek a mindennapokban is hasznát vehetem, nem csak ínséges idõkben. Persze nem a mindennapokra raktározok, hanem a sötétebb idõkre.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Megérkezett a postával pár könyv:
Szakirodalom:
PRP könyv.jpg
Ezeknek sokszor a hasznát vehetem, a mindennapokban is.
Pár kép a Nagy túléléskönyvbõl:
DSCN1230.jpgDSCN1231.jpgDSCN1232.jpgDSCN1233.jpgDSCN1235.jpgDSCN1237.jpgDSCN1240.jpgDSCN1245.jpg
Regények:
PRP könyv regény.jpg
Egy kis olvasni való télire és azért a témába is vág.
Mondjuk nem akartam felvásárolni az egész könyvesboltot, hanem ha már itt van lassan a karácsony akkor... megleptem magamat. Valószínû nem csak én fogom olvasni a könyveket.
Up:
Innen vettem a túlélési könyvet:
Nagy Túléléskönyv
2005-ös kiadás, új. Méltó utódja a Gerhard Buzek féle túlélõs könyvnek. Sok illusztráció van benne, ahogy a képeken látható. Éppen le is van árazva, 2520 Ft.
Up2:
Tudok feltenni képeket a növényes könyvekrõl is, ha valakit érdekel, elég igényes írások. Pl.: a parlagfû is gyógynövényként van feltüntetve a Herbáriumban.
Last edited by mmilan21; 11-24-2014 at 12:20 PM.
Thumbs Up |
Tegnap a lidlibe vettem autós elsõsegély csomagot.
Kibontottam, megnéztem elég jó és van benne hõvisszaverõ fólia is 1db.
Biztos okultak a tavalyi márc 15-bõl.
Hátizsákba pont jó lesz. Betadint azért tettem még bele és fogok még pár tapaszt is...legyen...
Szerintem megérte 1700-ér.
Thumbs Up |
Gondoltam megosztom a mai ebédem veletek. :-)
Õzpörkölt, tésztával.
A különlegességét az adja, hogy másfél hónapja magam fõztem be.
A történet nyáron kezdõdött, mikor asszony nélkül maradtam. A kert és erdõ már hozta a gyümölcseit, de nem volt aki eltegye. A hagyományos befõzés nekem túl macerás, így vettem egy befõzõ autómatát.
Sokáig hezitáltam, mert árammal megy, de végül jól döntöttem. A kamrám polcai roskadoznak, soha ennyi eltett finomság még nem volt. Õsszel pedigmamikor a végére értem a szezonnak elkezdtem konzerveket gyártani. Elsõre egy bárányt, majd egy õzet tettem el, illetve azóta kétszer babgulyást.
Mostanában ha fõzök, akkor a szokásos adag többszörösét fõzöm. Például a babgulyás egy nagyobbacska csülökkel már 15-17 liter körüli. Ebbõl maximum kétszer eszünk, a többi megy konzervnek.
A birkáért nem vagyok oda, de befõzve valahogy összeérik és nagyon kellemes lesz.
0,5 -1,7 liter közötti üvegeket használok, illetve két literes csatosüveget.
A konzervek állítólag három hónapig állnak így el. Szerintem tovább is, de mivel októberben kezdtem, így nincs még tapasztalatom.
Mindenbõl elteszek egy üveggel és fél év mulva kipróbálom. Bár áramot használok, de jóval kevesebbet, mint a fagyasztás. Ha egy állatot kényszer vágnom kell valamiért, akkor ezentúl a konzerv ks egy alternatíva.
És a mûszer maga:
http://www.befozoautomata.hu/index.p...befozoautomata