Oldala 103 of 162 ElsõElsõ ... 35393101102103104105113153 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,021 to 1,030 of 1620

Topic: Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél?

Senior Member Morpheus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Forrai Hozzászólás megtekintése
    Szia!

Jól hangzik a dolog. Szerinted meddig áll el így a "húslekvár" ?
    Több helyrõl azt kaptam, a befõzõ használatiában is az van, hogy három hónap. Látszólag nem sok.
    De ezt nem hiszem. 9.10.-én tettem el az elsõt, azóta sokadszorra csinálom. Majd a szeptemberin tesztelem, 2-3 hónap mulva. Akkor fél éves lesz.

Nálunk már volt több napos áramszünet, a szomszédomra rárohadt több száz kiló hús. Mi meg sütöttük napokig, végul vagy húsz kilót kellett kidobni. Ez egy alternatíva a fagyasztásra és készéttellel teli a kamra.
    Ha most gebasz lenne, az elsõ napok a húzósak. Fogadni az érkezõket, leosztani a feladatokat és felállítani a védelmet. Õrség, õrjárat, stb. Ez idõ alatt nem kell fõzõcskézni és mégis lehet finom meleg ételt enni.
    Én törekszem a komfortra. Fûtés, pihenés, melegvíz, kaja, pálinka és szex... :-)
    Így az ember jobban viseli a streszt.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2014
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    "pálinka és szex... :-) "
    Remélem a szexet nem te adod, mert ahhoz nagyon sok pálinka kellene....

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Errol a sok szalonnarol jut eszembe, hogy regen, mikor meg gyakorlatra jartam, a hentes igy osztalyozta a holgyeket. Az ipari zsirszalonnatol a fustolt fott csaszarszalonnaig terjedt a skala. (Ne engem kovezzetek!)

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Morpheus Hozzászólás megtekintése
    .....
    Ha most gebasz lenne, az elsõ napok a húzósak. Fogadni az érkezõket, leosztani a feladatokat és felállítani a védelmet. Õrség, õrjárat, stb. Ez idõ alatt nem kell fõzõcskézni és mégis lehet finom meleg ételt enni.......
    Számomra szimpatikusak ezek a soraid.

OFF
    (Rend, fegyelem, megvédeni az értékeket)
    Ja és az érkezõnek addig nincs beengedés amíg ki nem nyilvánítja, hogy minden tevékenységben aláveti magát a csoport érdekeinek, és a csoport parancsnokának.
    Ha ez nem történik meg mindenkinek saját gondolataira bízom az illetõ sorsát...én zombinak minõsíteném ott azonnal.
    Ugyanis a megváltozott körülmények közt a demokrácia csupán korlátozottan alkalmazható. (cserkészetben sincs demokrácia, elöljáró tisztelete van)

ON

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Pityubá Hozzászólás megtekintése
    Számomra szimpatikusak ezek a soraid.

OFF
    (Rend, fegyelem, megvédeni az értékeket)
    Ja és az érkezõnek addig nincs beengedés amíg ki nem nyilvánítja, hogy minden tevékenységben aláveti magát a csoport érdekeinek, és a csoport parancsnokának.
    Ha ez nem történik meg mindenkinek saját gondolataira bízom az illetõ sorsát...én zombinak minõsíteném ott azonnal.
    Ugyanis a megváltozott körülmények közt a demokrácia csupán korlátozottan alkalmazható. (cserkészetben sincs demokrácia, elöljáró tisztelete van)

ON
    Nem kell ezt sem erõltetni, szerintem a természetben létezõ mûködõ mintákat kell keresni. :-)
    Jó alap a "Székely rendtartás" címû könyv. Sok okosság van benne.

Kellenek a szabályok egy közösségben, amiket következetesen be kell tartani.
    Egyszerû dolgok, mint a karantén. Lásd ebola. Az érkezõknek karantén x-napig és nem érintkezni.
    Kommunikációs szabályok, stb.

Kik a zombik? Akik éhesen egyedül érkeznek? Na ezzel nincs gond. :-)
    A szervezett támadókkal igen. Õk nem zászlót lengetve jönnek, csindarattával. Küldenek egy anyát a gyermekével. Ki dobnád õket?
    Kicsit szétnéz, hány kutya van, hány férfi, hány fegyver. Aztán leadja a drótot. Százféle módon. Akár egy kis vokitokival. Szóval megmotozni, kivallatni! :-) :-)

Egyébként természetesen nem engednék be akárkit.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Tegnap bejártam a környéket. Esõben, sárban, hidegben. Ilyenkor is látni kell az erdõ arcát. Sok vaddal találkoztam, az esõ elnyomja a szagomat és a lépéseim zaját.
    Utánna elláttam az állatokat, ami szintén 1,5-2 óra ebben az idõben. A sárban csúszkál az ember, a talicska meg sem mozdul, így kézben hordtam ki a bálákat. Csináltam pár spárgát, én így lazítok. Na meg egy kis pálesszal.
    Tavalyról maradt 600 liter borom, 300 at lefõztem pálinkának. Most tölgyfa hordóban érlelem,mszerintem az elmúltöidõ egyik legjobb páleszát. 52 fokos.
    Pár korty után az ember leszarja az esõt. :-)

Mikor végeztem, elindultam a fiamért a szomszéd tanyára. Csak egy kilométer, de meg kell másznom oda-vissza egy dombot. A gyerek már 15 kiló, mint egy málhazsák. A hátamon hoztam haza.
    Így aztán a délutánt kint töltöttem.

A felszerelésem egy laposüveg, egy BG fejlámpa, egy BG kés, egy URH rádió, okostelefon és egy pásztorbot volt. A gyerek cipeléshez manduca hordozó, ez a legjobb és 20-kilóig bírja.

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Morpheus Hozzászólás megtekintése
    Tegnap bejártam a környéket. Esõben, sárban, hidegben. Ilyenkor is...
    Kepeket, pls!

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Hát, nem gondoltam volna, hogy túlélési gyakorlattá válik a hét eleje. A régiek már tudják, hogy erdõ közepén lakunk. Hétfõn már komoly probléma volt hazajutni, megbénult a tömegközlekedés. 2,5 km-t gyalogoltam a három kicsivel az erdõben a szétrobbanó akácok között. A Jóisten vigyázott ránk. Jég, jég, jég mindenhol... Tûzoltók láncossal, rendõrök, káosz mindenhol.
    Mire hazaértem már nem volt áram, nagylányom gyertya mellett üldögélt.
    A környékrõl menekültek az emberek, utána leállt a víz szolgáltatás is. A fákon hihetetlen jégmennyiség halmozódott fel, egész éjszaka a kidõlõ fák csattanásait hallgattuk, napok óta nem is aludtam.
    Az utak még mindig le vannak zárva, rendõri jelenléttel. Nem volt netem, a telefonom nem találta a szolgáltatót sem.
    Hallgattuk az aksis rádióban a híreket minden órában, hogy tudjuk mi történik.
    A világítást megoldottuk petróleum lámpával, a kandallóban lobogott a tûz. Nekünk nem függ a fûtésünk gáztól-áramtól. Hetekre elõre mindig van ennivaló. 2 mázsa csicsóka a földben, ha minden kötél szakad...
    Kút az udvarban.
    Feleségem hétfõn már nem tudott hazajönni. Kedden 4óra alatt(!) elvergõdött a közeli faluba, gyalog kimentem elé az erdõn át, úgyis mentünk haza.
    Ma hajnalban visszakapcsolták az áramot és állítólag elindult a tömegközlekedésónoseső1.jpgónosedő2.jpgónoseső3.jpgónoseső4.jpg is.
    Nagyon jó volt az esemény arra, hogy átgondoljam, hogy milyen eszközökre van még szükségem, illetve milyen átalakításokat kell végeznem a házon és a kertben.
    Annyi idõm volt, hogy a kandalló elõtt sütöttem kenyeret. Idõnként forgatni kellett a tepsit, utána a hatékonyság érdekében egy hasábbal kívülrõl megdöntöttem, hogy még több meleget kapjon, elkészült és ehetõ. Több, mint 6óra alatt...
    A gyerekek hála Istennek, elfoglalták magukat, bár összehúztuk az életteret kicsinyre. A házam egyik felét lezártam, mert fák dõlhettek volna rá.
    Egy a lényeg túléltük.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Készítettem képeket, de valamiért (talán mert tabletrõl netezek) nem tudok csatolni semmit.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,175
    Given: 1,176

0 Not allowed!
    Morpheus, érdemes ezt az oldalt használni: http://imgur.com Ha imgurra töltöd a képet, akkor könnyebb onnan átlinkelni ide. Úgy nem terheli a fórumot és onnan máshová is át tudod linkelni. Én is oda töltöm a képeimet, nem a fórumra.