0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Elsõ: NEM, a készülék névleges feszültségének egyeznie kell a töltõével. Elvileg lehetséges, hogy az eszköz elektronikája elbír ekkora különbséget de a gyakorlatban nem.
Nézd meg a telefonod/eszközöd gyári töltõjét, az a legbiztosabb támpont. Az amper
_minimum_ annyi legyen amit a powerbank le tud adni, több is lehet. A feszültségnek pedig egyeznie kell. De nem a telefonban levõ akku feszültségével hanem a telefon gyári töltõjének feszültségével.
Ne keverd össze a leadható áramerõsséget (Amper: A) a tárolt áram kapacitással ( miliamperÓra: mAh)
pld: telefon gyári töltõje 5V 1A-t tud leadni, akkor egy minimum 5V 1A-es KIMENETET TUDÓ powerbankkal tudod a gyári töltõnek megfelelõ idõ alatt feltölteni.
Ha az Amper érték amit a powerbank le tud adni nagyobb az nem gond, mert a telefon úgyis csak annyit vesz ki amennyire szüksége van.
Ha kisebb akkor sem gond (általában) mert a 0.5 A-t leadni tudó töltõ dupla idõ alatt tudja feltölteni ugyanazt a készüléket.Ez utóbbi azért nem követendõ, mert vannak olyan gagyi töltõk/powerbankok amiket ha folyamatosan a maximális áramerõsség közelében terhelsz, igen hamar elhaláloznak. Ezért mindig kicsit túl kell méretezni a töltõt/powerbankot áramkimenet szempontjából.
Eddig a kivehetõ áramerõsségrõl volt szó, most jön az hogy mennyi áram van a töltõben/powerbankban, ezt mutatja a mAh érték.
Ha a powerbank kisebb kapacitású (pld: 2000mAh-s), akkor nem fogja teljesen 100%-ra tölteni a 2500mAh telefonod, hanem arányosan kevesebbre.
| Thumbs Up |
Akkor ez egy utálatos este...
A bemeneti feszültség akkora amennyit beállítanak. A bemenõ feszültséget módosítják (amennyiben szükséges) az akku feszültségéhez (nem annak kapocsfeszültségére). A feszültséget mérhetem üresben is, az akkor is 8,4V ha van benne akku és akkor is ha nincs. Áramerõsséget nem mértem, nem is volt célom. Azzal a mondatoddal is vitába szállnék, hogy nem feszültséggel töltünk. Lehet bármekkora az Amper, 0 Volton nem fog töltõdni. Nem véletlen a VA teljesítmény megadás az UPS-ek esetén.
A töltõáram erõssége, illetve annak maximális értéke szintén szabályozandó. A túl nagy töltõáram tönkreteheti az akkut, illetve akár a töltõt is (pl. egy nagyobb kapacitású telefonakkut ezért nem érdemes/szabad max 1A leadására képes powerbankról tölteni)
Talán nem felesleges a kijavítás, mert nem mindegy mennyi feszültségbõl lesz mennyi. Nem tenném a Baomat 24V-ra.
| Thumbs Up |
Érdemes lenne megmérned a töltõn leadott feszültséget üresben és töltés közben is, csodálkozni fogsz...A feszültséget mérhetem üresben is, az akkor is 8,4V ha van benne akku és akkor is ha nincs.
Tényleg nem érted amit írok?Talán nem felesleges a kijavítás, mert nem mindegy mennyi feszültségbõl lesz mennyi. Nem tenném a Baomat 24V-ra.
Tök mindegy hogy a bao vagy a mao amit írtam, tök mindegy hogy 12, 23 45V, a szöveg értelmezés szempontjából senkit nem érdekel, hogy te hány voltra nem kötnéd a baodat
Amire utalt szöveg: Általában mindig NAGYOBB a töltõ oldal feszültsége és áramerõssége mint a fogadó. Mit nem lehet érteni ezen?
Ezt is írtam: a telefon szabályozza, tehát egy 2A maximumot leadó powerbankkal nyugodtan tölthetsz egy 0.5Ampert felvevõ eszközt, csodák csodájára nem fog felrobbanni. Bár inkább te csak töltsd egy pont akkorával, sõt vegyél minden eszközödhöz egyet külön, más-más értékkelA töltõáram erõssége, illetve annak maximális értéke szintén szabályozandó. A túl nagy töltõáram tönkreteheti az akkut, illetve akár a töltõt is (pl. egy nagyobb kapacitású telefonakkut ezért nem érdemes/szabad max 1A leadására képes powerbankról tölteni)
Alig vártad már, hogy tök lényegtelen dolgokon lovacskázhass gondolom
És innentõl ignored list![]()
| Thumbs Up |
| Thumbs Up |
Nemrég érkezett meg egy hasonló töltõ mint az általad linkkelt. Sajnos érdemben még nem tudok róla véleményt alkotni, mert nem teszteltem élesben. Nem volt annyi természetes fény, hogy érdemben meghajtsa. Én nem hátizsákra vettem, a rögzítés nem volt szempont. De ezeken csak 2 ringli van, ha csak így rögzíted a hátizsákon, akkor lifeghet menet közben az alja. Oda még valami plusz rögzítõ fület tenni.
Ha megoldható, akkor inkább közvetlenül tölteném a mobilt. Ha közbeiktatsz egy lépést, csak a veszteséget növeled. Ha tele a mobil és még van nap, akkor jöhet a PB.
kmarcell: Csak olyan solar panel tudja tölteni a telefont, amiben van voltage regulator, különben a napfény intenzitásá(nak hiánya) miatt ingadozó kimeneti feszültség nem mindig a szükséges (bõ) 5V és így a telefon nem "fogadja" el. Akkor jöhet a powerbank.
Ami linkeltél, abban azt állítja a kínai, hogy van.
Amit a többiek írtak, egyszerûsítve, hogy értsd: a Volt ugyanannyi legyen, mint ami a telefon töltõjén, illetve a telefon gyári paraméterében, ha USB-s, akkor az mindig 5V, az Amper meg lehetõleg több legyen a powerbankban, vagy egyéb töltõben.
| Thumbs Up |
Na még egy mûszaki zseni,kérlek segíts.
Hány amperrel lehet tölteni egy
70Ah-s ólom-savas
70Ah-s ólom-zselés
2000mAh-s NiCd
2000mAh-s LiPo
akkumulátort?
| Thumbs Up |
Na szóval megnéztem a telefontöltõt. 5V és 1,3A output. Akkor érdemesebb ha lesz PB, 5V 2A kimeneten tölteni az a 0,7A eltérés nem vágja haza?
| Thumbs Up |
A PBn a kimenet annyit tud maximum leadni (2A), nem annyival tölti amit rádugsz!!!!
| Thumbs Up |
Köszönöm ezt a sok segítséget! Nem bírtam ki vettem két PB-t. Lab31 4400mah. Most töltödnek, csak kisérlet képpen vettem õket, aztán majd tovább lépek 18650 - es PB-ok irányában.