Én is írtam már korábban ennek az USA vonulatáról, ahol üvegekbe teszik el hõkezeléssel a húst. Tényleg kíváncsi leszek a fél évvel, vagy akár az egy évvel az eltevés utáni tapasztalataidra.
A posztod után és megrögzött húsfogyasztóként, talán vicces lesz a mostani bejegyzésem, ami a füstölt tofut, mint lehetséges túlélõ-túrázó ételt mutatja be..
Apropója pedig az, hogy asszony lánykorában 10 évig vega volt és sokat mesélt a tofuról...gyakran ecsetelte hogy milyen jól ízesíthetõ, húshelyettesítõ is lehet és hogy telítetlen zsírsavakat, fehérjét tartalmaz és magas a tápértéke. Hallottam már a génkezelt szójababból készült termékekrõl és nagy ívben kerültem is õket. Nem vagyok egy reformer a konyhában na
Ma azonban megláttam egy bio terméket, amit Ausztriában gyártottak...ez volt a füstölt tofu. Valamiért levettem a polcról és elolvastam a tápérték adatait..
Ezek 100 gban a következõk: energia:683KJ/164kcal, zsír:9,6g , szénhidrát 0.6g , rost:2,1g , fehérje: 17.7g, só: 0,5g
A termék egy vastag, erõs, de átlátszó fóliában került kiszerelésre és hûtés nélküli eltarthatósága: 2015.08.19
Lehet grillezni tûzön, sütni parázson, kövön, zöldségesen..stb.
Az íze még rejtély számomra, de elkészítése után mindenképp beszámolok nektek a tapasztalásról. Mit gondoltok a felhasználhatóságáról ezen a területen?
Evett egyáltalán valaki tofut valaha?