Oldala 42 of 95 ElsõElsõ ... 3240414243445292 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 411 to 420 of 949

Topic: Sokáig elálló ételek, tartós élelmiszer

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Nem tudom..én is láttam már 1-2 videóban, hogy a makkot akár csak csemegének is nyersen elrágcsálják. Ezen felbuzdulva mikor makkot találok, mindig felbontok és megkostolok néhányat, hátha korábban csak rossz fajtát próbáltam...eddig mindegyik kibírhatatlanul keserû volt. Állagra bejön

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    .
    Last edited by Doom; 11-28-2014 at 06:35 PM.

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Már írtunk itt a fórumon valahol a makkról. Vannak/voltak indián törzsek kik szinte ezen éltek.
    A feltört makkbelet vászonzsákba kell helyezni, majd rendszeresen cserélgetett vízbe vagy patakba lógatva (nem emlékszem pontosan, de rémlik 1-2 hét) áztatással a keserû sav távozik. (Emlékszek fényképekre, ahol a vizet öntögetik-cserélik le róla míg tiszta nem lesz.)
    Szárítva liszt, lepény, kenyér készíthetõ belõle.

És ne hagyjuk ki újfent felsorolásból a Lepényfa termését sem! Kibeszéltük már ezt is és megállapíthatóan az egyik legnagyszerûbb élelmiszerünk lehet(ne) !!
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Morpheus Hozzászólás megtekintése
    Tészta:
    http://tesztagep.5mp.eu/web.php?a=tesztagep
    Kiválló gép a vicces készítõtõl! :-) Nekünk is ilyen van.
    Megnéztem a lapot, megnéztem a videót is. Tetszik. Nem olcsó, de jónak néz ki.
    Nagy elõnye, hogy nem elektromos és nem kell gyúrni a tésztát, csak a lisztet-tojással kézzel összekeverni. Elvileg pár perc alatt tésztát lehet készíteni.

Mivel ez egy prepper fórum, így szerintem nekünk nagy elõny az elektromosság nélküli, könnyû kivitelû változatok. Ez pedig annak tûnik! Egy vándorló családnál is elfér.
    Egy bázison meg kiváltképpen, ha a majd szûkösebb napokon egy kis luxust szeretnénk a csoport/család tagjainknak nyújtani.

A tészta/kenyér/lepény félék jelentõs szénhidrát tartalmukkal a napi energia bevitelben játszanak majd szerepet.
    Ja, az ára 33 eFt + szállítás , ami nem olcsó, de szerintem megéri.
    Itt találtam olcsóbban, mert akciós. (És itt a szállítás is ingyenes 25 eFt felett, elõre utalással )
    Last edited by Mizu; 12-02-2014 at 10:28 AM. Indoklás: kiegészítés
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Egy gasztronómiai blog receptajánlata szárított hús ügyben: http://streetkitchen.blog.hu/2014/12...st_karacsonyra

Senior Member Morpheus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Mizu Hozzászólás megtekintése
    Megnéztem a lapot, megnéztem a videót is. Tetszik. Nem olcsó, de jónak néz ki.
    Nagy elõnye, hogy nem elektromos és nem kell gyúrni a tésztát, csak a lisztet-tojással kézzel összekeverni. Elvileg pár perc alatt tésztát lehet készíteni.

Mivel ez egy prepper fórum, így szerintem nekünk nagy elõny az elektromosság nélküli, könnyû kivitelû változatok. Ez pedig annak tûnik! Egy vándorló családnál is elfér.
    Egy bázison meg kiváltképpen, ha a majd szûkösebb napokon egy kis luxust szeretnénk a csoport/család tagjainknak nyújtani.

A tészta/kenyér/lepény félék jelentõs szénhidrát tartalmukkal a napi energia bevitelben játszanak majd szerepet.
    Ja, az ára 33 eFt + szállítás , ami nem olcsó, de szerintem megéri.
    Itt találtam olcsóbban, mert akciós. (És itt a szállítás is ingyenes 25 eFt felett, elõre utalással )
    Mem bántam meg, hogy megvettem.
    A 20*20*30 as dobozában elfér.
    Ha veszel, egy jótanács: tényleg nem kell gyúrni. Minél jobban meggyúrod, annál rosszabb. Éppen csak egy kicsit kell összekeverni az alapanyagokat. Pár próba után hamar rájössz.

Senior Member Morpheus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ma õzpörköltet ettem tésztával. Tíz perc alatt kifõtt a tészta és megmelegedett a konzerv porkölt.
    2014-10-19-én tettem el. Hibátlan volt.
    Szerintem ez a befõzés nomád körülmények között is mûködik. Ha van egy ideiglenes táborhely. Egy õz, kecske, juh, sem kicsi, nagyrészét be lehet fõzzni és akár elásni.

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én is írtam már korábban ennek az USA vonulatáról, ahol üvegekbe teszik el hõkezeléssel a húst. Tényleg kíváncsi leszek a fél évvel, vagy akár az egy évvel az eltevés utáni tapasztalataidra.
    A posztod után és megrögzött húsfogyasztóként, talán vicces lesz a mostani bejegyzésem, ami a füstölt tofut, mint lehetséges túlélõ-túrázó ételt mutatja be..
    Apropója pedig az, hogy asszony lánykorában 10 évig vega volt és sokat mesélt a tofuról...gyakran ecsetelte hogy milyen jól ízesíthetõ, húshelyettesítõ is lehet és hogy telítetlen zsírsavakat, fehérjét tartalmaz és magas a tápértéke. Hallottam már a génkezelt szójababból készült termékekrõl és nagy ívben kerültem is õket. Nem vagyok egy reformer a konyhában na
    Ma azonban megláttam egy bio terméket, amit Ausztriában gyártottak...ez volt a füstölt tofu. Valamiért levettem a polcról és elolvastam a tápérték adatait..
    Ezek 100 gban a következõk: energia:683KJ/164kcal, zsír:9,6g , szénhidrát 0.6g , rost:2,1g , fehérje: 17.7g, só: 0,5g
    A termék egy vastag, erõs, de átlátszó fóliában került kiszerelésre és hûtés nélküli eltarthatósága: 2015.08.19
    Lehet grillezni tûzön, sütni parázson, kövön, zöldségesen..stb.
    Az íze még rejtély számomra, de elkészítése után mindenképp beszámolok nektek a tapasztalásról. Mit gondoltok a felhasználhatóságáról ezen a területen?
    Evett egyáltalán valaki tofut valaha?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Ettem. Hááát, ne spórolj a fûszerrel, ha az ízét is szeretnéd élvezni, nem csak a bevitt tápértéket...

A szójához egy kiegészítés.
    Ma az az elterjedt nézet, hogy nekünk itt mo-n szerencsénk van, mert tiltott a gmo, ha nem veszünk amerikás kaját, akkor nem kapunk belõle.
    Ez tévedés. Ma itthon, és az eu nagy részén a gmo vetõmag köztermesztésben való alkalmazása tiltott, semmi más.
    Tehát a szóját tartalmazó ételek 90%-a gmo-s (ugyanis a gmo szója olcsóbb alapanyag), valamint a nagyüzemi állati termékek 99%-a gmo-s (ugyanis a gmo-s szója takarmánykiegészítõként is olcsóbb). Csak gondoltam szólok.

Gyalogos
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Az íze még rejtély számomra, de elkészítése után mindenképp beszámolok nektek a tapasztalásról. Mit gondoltok a felhasználhatóságáról ezen a területen?
    Igen. Nem is eszek újra, csak SHTF után leszek hajlandó ráfanyalodni.
    Gazdagon sózzad és fûszerezzed.