0

Thumbs Up |
Received: 967 Given: 990 |
Sejtettem én.
http://index.hu/tudomany/til/2014/12...az_ujjperceit/
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Pár észrevételt írnék
Facebookon a Túléléstár csoportban valaki írta:
----------
Svájcban nagy dózisú (miligram dózis) jódtablettát postáznak a lakosságnak.Szeretném megkérdezni,hogy nálunk van-e valamilyen módja annak,hogy hozzájussunk ilyenhez.Vész esetére természetesen.Ami elérhetõ és kapható az mikrogramm dózisú,lepkefing.
----------
Az illetõ elmondása szerint elsõ kézbõl való az információ mert valami ott élõ ismerõsétõl tudja.
Ugyan ezen Facebook csoportban egy másik illetõ pár napja megosztott posztja:
http://www.infowars.com/economist-us...-survi…/
Az amerikai pénzügyminisztérium túlélõcsomagot vásárolt a héten minden nagyobb bank számára, amely egy Mad Max stílusú jövõre utal....
A Közgazdász Martin Armstrong arra hívta fel a figyelmet, hogy az amerikai államkincstár túlélõ csomagokat vásárolt minden Office of the Comptroller of the Currency (OCC) alá tartozó banki alkalmazott részére és ezek tartalma egy Mad Max -szerû eseménysorozatra és tervezésre utal.....
Az ügynökség mind a 3814 alkalmazottja megkapja a csomagot....
Ezen a héten derült fény arra közbeszerzésre, melynek keretében az Egyesült Államok minden nagyobb bankjába eljuttatják az ún. "Survival Kit"-et (túlélõ szettet) . Tartalma ad aggodalomra okot a közgazdász szerint: melegítõ takaró, élelmiszerek, víztisztító tabletták, porvédõ maszk, kötszerek és orvosságok és sok minden más.....
-----------
Több mint érdekes ez a két hír gyakorlatilag egymás melletti napon való felbukkanása. Aztán persze tudom túlzottan paranoid vagyok de szerintem ennek hasznát is veszi az ember.
Illetve tudtam hogy gyengült az Orosz rubel a szankciók miatt de álmodni se gondoltam volna hogy ilyen rossz a helyzete amíg ezt a cikket el nem olvasta http://www.portfolio.hu/deviza_kotve...nt.207928.html . Brutális hogy egy nyilvánvalóan csõd szélén álló ország devizáját is sikerült alul múlnia.
Illetve csak én látom úgy hogy mostanság mintha megszaporodtak volna az új fórum tagokaminek mondjuk örülök de ugyan akkor baljós dolgokat sejtet.
Utólagosan ide biggyesztek még egy cikket és belõle egy darabkát kiemelek:
A cikk http://mno.hu/kulfold/keruleti-hivat...-tomeg-1263477
És a kiemelt részlet belõle: „Az emberek mintha elvesztették volna emberi mivoltukat, szinte egymás fején másztak át. Sok sérült volt, kiérkeztek a mentõk, de az orvosok nem tudtak a tömegen átjutni a sérültekhez. A látvány szörnyû volt. Mintha az emberek állatokká változtak volna, akiket csak ösztöneik irányítanak, és akik számára csak egy szabály létezik, az, hogy az erõsebb legyõzi a gyengébbet” – írta az újságíró.
Vélemények?![]()
Last edited by gyûjtögetõ; 12-15-2014 at 08:58 PM. Indoklás: http://mno.hu/kulfold/keruleti-hivatalt-rohamozott-meg-a-tomeg-1263477
Thumbs Up |
A mai napon az összes partnerem akivel beszéltem panaszkodott. Nem a szokásos önsajnáló dumát nyomták, magyar viszonylatban kiemelkedõnek számító bevétellel rendelkezik mindegyikük, hanem valós, elsõsorban országunkat érintõ problémákról volt szó (munkanélküliség, bûnözés, roma kérdés, kilátástalanság, éh- és fagyhalál, korrupció stb.). De kivétel nélkül MINDENKI, akivel csak néhány szót beszéltem telefonon, azok is. Ez csak délután tudatosult bennem, amikor hazaértem és leültünk enni...
Gyûjtögetõ elõzõ hozzászólásának elolvasása nélkül nem is írtam volna le ezt a pár mondatot, lehet, hogy részemrõl is csak parnoia vagy csak túl erõsen projektálom mostanában a félelmeimet, de a mai napom kifejezetten a rossz elõérzet jegyében telt. Holnap már nem feltétlenül lesz ilyen a közérzetem, de tuti, hogy beszerzek még két kanna gázolajat, egy valag gyógyszert és legalább még 6 doboz lõszert.
Thumbs Up |
Nagy változások jönnek (illetve zajlanak), de a nagyja még csak ezután következik. Az idõk jelei ugyebár (leginkább nem az idokjelei.hu, az csak egy kis töredék).
A kormányok felkészülnek, jön az Új világrend (akármit is jelentsen ez).
A lelkek szépen idetalálnak a fórumra(is). Télidõszak van, ilyenkor inkább az elméleti dolgokkal(felkészüléssel) foglalkoznak az emberek.
Ébredezik az emberiség, ami fõként az internet viszonylagos szabadságának köszönhetõ és hogy sok addig titkos információ látott napvilágot az elmúlt egy évtizedben.
Többen tanultak a 2008-as válságból és kisebb hóhelyzetekbõl, tüntetésekbõl stb..
Egyébként holnap (dec. 16-n) elvileg egy nagy kormányellenes tüntetést szerveznek Bp-n. (még csak nem is az alacsony minimálbér, a munkanélküliség vagy áfa miatt fognak tüntetni) Cirkusz az egész.
Nem sok értelme van, nem mintha egyet értenék a kormány összes intézkedésével, de inkább nem kérek Ukrajna 2.0-t itt Mo-n. (Így legalább van egy romos rendszer amiben azért még elérhetõek a szükséges eszközök és információk a prepperkedéshez és az önellátás elõkészítéséhez/megvalósításához.)
A Szövetségi kormány (sárgaBarackék) inkább maradjanak a fenekükön, mert a végén még rájuk(a népre) durran a nagy világelsõ adósság lufi.
Szó szerint a felkészülés az egyetlen választási lehetõség, a beletörõdés csak értelmetlenségbe burkolódzó sodródás.
Hogy pontosan mi fog történni azt nem tudom, sok tucatnyi scenario-t fel lehet sorolni. Erre csak a végsõ idõkben lehet majd következtetni (utolsó napok vagy hetek esetleg).
Thumbs Up |
Mostanában észrevettem, hogy a szolgáltatómnak (T-home) látszólag elfogy idõnként a sávszélessége némelyik hálózat felé.
Torrentet tudok letölteni teljes sebességgel(szinte minden alkalommal), de bizonyos weboldalak(http) nem vagy csak lassan töltõdnek be.
A torrentet teljesen lekapcsoltam, de azok az oldalak amelyikkel egyébként sincs gond azok mennek torrent mellett is vígan.
Amely oldalak lassúak azok torrant nélkül is lassan vagy egyátalán nem töltõdnek be.
A szolgáltató adja sebességet a p2p(torrent) alá, de a http protokoll viszont idõnként belassul.
Gondolom én hogy a http sávszélesség jobban le van foglalva mint pl.: netflix, youtube, indavideo, vituális felhõ és hasonló nagyfogyasztók által, de a p2p viszont kevésbé.
Ezért a http gyakrabban akadozik bizonyos hálózati szegmensek felé.
A fórum legtöbbször gyorsan betöltõdik, leginkább (ami furcsa) a magyar(.hu) domainnel hosztolt weboldalak küzdenek lassúsági gondokkal. (pl:indavideo.hu)
Egy valami mostanság gyorsan terjed, az pedig a felhõ alapú szolgáltatások, ebben pedig már vannak magyar érdekeltségek is (Trezorit és hasonlók).
Ezek le tudják lassítani az így is elég korlátozott (szál)kapacitású internet fõelosztókat.
A net kábelek bírnának nagyobb sebességet is a legtöbb gerincvonalon, csak az elosztók már csúcsidõben nem tudnak minden kapcsolódási kérelmet kiszolgálni.
Last edited by mmilan21; 12-15-2014 at 09:16 PM.
Thumbs Up |
Remélem, hogy csak az egyik legdepressziósabb hónapnak tekintett november miatt van ez az atmoszféra, de mostanában nekem is csak a veszélyérzetem növekedik.
Svájc réges-régóta az élen áll az elõvigyázatosságban és a felkészülésben, a jódtabletta csak egy a sok közül; és remélem, hogy nem jelképez a gesztus semmi baljóslatút, csak a szokásos túlélõ mentalitás... :/ A másik híren jobban megakadt a szemem, de nem akarom, hogy befolyásoljon. Többet nem tudok tenni, mint amit amúgy is teszek.
Sok (sajnos kevéssé kiszámítható) jel, nyomasztó mozzanat van/volt a közelmúltban, a bizonytalanság fel tudja õrölni azt, aki hónapok távlatából próbálja elõrejelezni a "pillanatot".
Ez csak az én véleményem, de szerintem biztosak is lehettek benne, hogy vannak köztünk megfigyelõk (és nem mostanában kezdték), s remélhetõleg csak azok, nem manipulátorok. Naivitás lenne nem így állni hozzá.
Engem inkább zavar, hogy több olyan tag vált inaktívvá vagy majdnem azzá (hsz-ek vesztésével), akiket megszoktam, és többnyire adtam a véleményére.![]()
Thumbs Up |
Ilyen én is tapasztaltam mmilan21! Utoljára tegnap este.
Thumbs Up |
Lehet tényleg, hogy a novemberi atmoszféra a ludas, de lehet hogy mégsem.
Egyébként konkrétan én nem az összeomlástól tartok, hanem hogy valami olyasmit kell majd esetlegesen tennem, ami ütközik a mostani elveimmel.
Vannak félelmeim, de a legtöbb már halványul, a többi kontrollálását pedig gyakorlom. Nem emészt a félelem immár, de van.
..mostanság egy érdekes trendet figyelek meg a fórumon...kezd átmenni a dolog ilyen "kecsketenyésztõk klubjává"--
nem megsértõdni...
azért feltennék pár kérdést és korrekt válaszokat várnék és nem légbõl kapott,bemásolt "tanulmányokat"!
-Van-e valaki akinél nincsenek közmûvek,mert nincs szolgáltatás és ha van, bármi jel utal-e arra,hogy ez belátható idõn belül megváltozik?
-Van-e valaki aki ellátási problémákat tapasztal,vagyis,hogy a boltokba hiány van bármibõl is ?....bármi jel utal-e arra,hogy ez belátható idõn belül megváltozik?
-Van -e valaki akinek a bank ill. pénzügyei korlátozva vannak?...bármi jel utal-e arra,hogy ez belátható idõn belül megváltozik?
-Van-e valaki aki nem kap egészségügyi ellátást?...bármi jel utal-e arra,hogy ez belátható idõn belül megváltozik?
-Van-e valaki akinek a gyermeke nem jut a közoktatáshoz?...bármi jel utal-e arra,hogy ez belátható idõn belül megváltozik?
-Van-e valaki aki a benzinhiány miatt nem tud tankolni?...bármi jel utal-e arra,hogy ez belátható idõn belül megváltozik?
-Van-e valaki aki,ha igazán akar és akár költözéssel és átképzéssel nem tud dolgozni?..bármi jel utal-e arra,hogy ez belátható idõn belül megváltozik?
...és még kérdezhetnék tízezret.....nem azért kérdezem ,mert nem felkészülõ lennék,,ezt az eddigiekbõl már tudjátok...
...csak szerintem a vizionált nagy összeomlás még odébb van és szerintem még nagyon korai a bunkerbe vonulni...persze lehet háború,meteor becsapódás,zombi.vírus......
Lehet cáfolni...de valós érvekkel !!!!!!....
Per pillanat én semmi jelét nem látom az olyan dolognak...hiszem,hogy lesz,mert lesz,mert semmi sem örök...de nem mostanában....erre én semmiféle jelet nem látok és ha el is indul az évekig fog tartani amíg a végsõ stádiumba jut a dolog...
..és kicsit tisztázzuk a fogalmakat....az,hogy valaki a mindennapi színvonalas életébõl,vész esetén egy ideiglenes,kevésbé komfortos környezetbe (Bol) evakuál..az a prepper...
.aki alapvetõ közmûvek nélkül,a mindennapi szükségletét nem fedezõ "jövedelembõl" tengeti az életét..az nyomorba él...bocsi ha valaki megsértõdik,de hát sajna ez a valóság,az igazság.....
Last edited by Doom; 12-16-2014 at 05:13 AM.
Thumbs Up |
Én nem azoktól tartok, amiket felsoroltál. Nem feltétlenül olyan bajt várok, aminek a teljes összeomlás a következménye. Mindegy, mi lesz, abban biztos vagyok, hogy jobb nem jön.Legvalószínûbben olyasmitõl tartok, mint Ukrajna, vagy egyéb civilirtások. Azért, mert az emberek egyre elégedetlenebbnek érzik, és egyre jobban aktivizálják magukat. Több helyrõl jönnek olyan impulzusok, amelyek a néphez szólnak, hogy térjen magához, és lépjen a jelenlegi helyzet ellen. A propaganda elõbb-utóbb mûködhet, ha más nem, egy kis külsõ gyújtótûzzel. Globálisan is érdekes nézni a színteret. Semmi bizonyíték, csak prognózisok, és jelek, melyekrõl kiderülhet, hogy nem azok... Én is kérdezek, vegyük csak a hazát: Te nem látod úgy, hogy a mostani tendenciával már nem sokáig döcöghet a szekér, s elér egy pontot, ahol a legtöbbünknek már nem sok minden számít, mert alig vesz vesztenivalója? Munkahelyek vannak, de attól még országosan nõ a munkanélküliség, a szegénység; az egészségügy még ugyan mûködik, de nem úgy néz ki, mintha a romlását a jövõben meg szeretnék állítani... Fiatalság, szakképzett értelmiség itt nem lát jövõt, elmegy. Az én meglátásomban ez a helyzet fenntarthatatlan, változás fog jönni.
Ha a prepper azt jelenti, hogy valaki a készletein akar bármit túlélni, akkor igazad van, de ha a termelõ munka is belefér a definícióba, akkor nagyon fontos az a vonal, amit a már most "kivonulók" képviselnek. Õk most, a szemünk láttára szembesülnek olyan problémákkal, melyekkel a többiek is esélyes, hogy fognak.
Sok embernek nagyon fájdalmas törés lesz a hirtelen támadt "nélkülözésbõl" talpra állni, nem lesz meg a napi rutin, sõt, semmilyen rutin, nem lesz a kisujjában, mikor, mit kell tennie a földdel, az állatokkal; egyszerûen úgy, hogy soha nem kellett csinálnia, a fejében is nehezen áll össze a kép. Itt nem max. egy hétben kell gondolkozni, mint a bevásárlásnál, hanem legalább egy-két évben. Ráadásul hiába gyûjti valaki az elméleti anyagot, a gyakorlatban sok minden nem úgy fog mûködni. Én nem szeretnék mindennel akkor szembesülni, amikor már azon múlik minden.
Az, hogy mi nyomor, szubjektív.Van, akinek a szabadideje, és az, hogy olyan dolgokkal foglalkozhat, amiben örömét leli, hasznát látja, és amiben sajnos ma nincs pénz, minden pénzt és "kényelmet" megér. A kényelem is szubjektív, van, aki jó pénzért kondibérletet vesz, hogy karban tartsa a testét a 8-12 órás jól megfizetett ücsörgés után, és van, aki a napi teendõkkel éri el ezt, miközben megteremti ugyanazt a komfortot. Szerintem nem lehet egyiket sem haszontalannak vagy rosszabbnak bélyegezni. Egyébként általában úgy tud valaki kimenni tanyára, hogy legalábbis távmunkában továbbra is munkahelyhez van kötve, legalább a család egy tagja, így az sem feltétlenül igaz, hogy anyagilag rosszabb helyzetben tengõdnének.