0

A kéményem házi gyártású, 130-as függõleges acél csõ. Átalakított 17,5 KW-os cseh kandalló betéttel, megszüntetve a felsõ tûzfogót. Két szintet fût ki a csõ segítségével. Nem rakódik le benne semmi, kiég, leesik.![]()
Tudom, a kandalló gyártó felháborodásában kapkodná a levegõt.![]()
Dombtetõn lakom, mindig fúj a szél, sokszor viharosan, a 8m-es épített tégla kéményben sem volt elég huzat, ezért kellett évek alatt kitapasztalva, sufni tuningot építenem. Összejött, évek óta tökéletesen mûködik. Nem fúj vissza, tisztítani sem kell...
Thumbs Up |
Received: 70 Given: 51 |
Krumpli csírzás a pincében,
ahonnan elõtte kimertük a vizet-megint pedig nem esett.
Most legalább megint van mivel leöntsük a wc-t. Már k.vára unjuk a meregetést, de legalább spórolunk a vezetékessel.
Az egyik szomszédnál csõtörés volt, elfolyt 240ezer littyó voda. Szerintem az jön még mindig apránként hozzánk, pedig tavaly volt.
Vagy nem tom.
Kis erdõjárás, kései laskagomba után kutatás de sikertelenül, de 1 foklát azért megint vágtam.
Ja, és 3 bika bõgött-de ez csak nekem érdekes.
A családnak a fokla mikéntjének bemutatása a gyakorlatban. Tetszett nekik. Az öcsém 1et le is nyúlt.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Bár esõre hajló idõ volt de kimentem a határba megnézni a vadakat meg egy kis csipkebogyót enni.
család,quad 009.jpg
Thumbs Up |
Tartalek/rejtett kes gyartasa gepi fem fureszlapbol es elhelyezese a Bob-ban levo farmer derek korcaban. Normal meretu lapat atalakitasa auto csomagtartojaba befero holapatta: Lapatfej lotyogott-rogzitettem, nyelet meretre vagtam es faragtam egy "T" elagazast a vegere. Fakanal faragasa (meg nincs kesz).
Thumbs Up |
Aktív nap..én is a közeljövõben tervezem egy kanálfaragó kés beszerzését és elsõ kanalam kifaragását
Milyenek a tapasztalatok? meg lehet csinálni?
Kérhetnék majd képet a készítésrõl? érdekel a teljes metódus
Köszönettel, Grafitos
Thumbs Up |
Én csak szimplán az enlan el-01 el faragtam 1et puhább lécfélébõl,
amolyan laposabb félét. Már használtam.
Elnagyoltan a forma, majd levágtam a hosszt és utána finomítottam.
Én a nyéllel kezdtem aztán többi.
Már megvan a következõ fa anyag a "levesehez".
A kanálfaragó kést már néztem én is, 2 félét is találtam.
Egyelenlõre maradok a csak normál késhasználatnál. Kell a gyakorlat.
Thumbs Up |
Thumbs Up |
Normál késsel nem lesz túl öblös az biztos![]()
Thumbs Up |
Én a "ha késed van mindened van" elvet követem.
Csak ezért írtam a szimpla kést. Nem szeretek túl sok mindent cipelni.
De a faragókés még bejátszik egyszer.
Ha nem lesz öblös hát nem lesz szegény, majd a sokadik az lesz.![]()
Thumbs Up |
Received: 5 Given: 0 |
Parázzsal ki lehet égetni az öblös részt .