Oldala 110 of 162 ElsõElsõ ... 1060100108109110111112120160 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,091 to 1,100 of 1620

Topic: Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél?

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Csatlakozom LSVF jókívánságaihoz. Mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok!
    Szabadságon vagyok, szeretnék minél több idõt a családommal tölteni, ezért korlátozom a kommunikációt minél kevesebbre. Olyan szinten, hogy a mobiltelefonom is kikapcsolva. Az email címemet hetente egyszer meglátogatom és válaszolok is a levelekre.
    Ahogy Wannabe pajtásnak ma már levélben kifejtettem, a legnagyobb gondom, a kenyérsütési módszereim tökéletesítése lesz.
    Ezt, ma már annyival kiegészítettem, hogy a pincémben rendet kell tennem, nem tudtam bemenni...

Így indult a nap, szeretetben, békességben. Délután vagdostam a tûzifát az udvaron, amikor szemem sarkából látom, hogy a kuvasz felpattan. Fûrész le, látom, hogy a kapum melletti borostyánom rázkódik. Odamegyek, látom, ketten tépik, két kézzel a bogyókat, leveleket. Nem cigányok, mielõtt valakinek ez jutna eszébe, hanem egy telkes házaspár, pár utcával fentrõl, a városba hazafelé menet. Rájuk szóltam, hogy elõször köszönni kéne, másodszor megkérdezni, hogy megengedem-e. A válasz magas szintû volt: mér, ez az utcáé. Felvilágosítottam, hogy a kerítés az enyém, a növény az enyém, a víz, amivel locsolom az enyém és a sövénynyíró is, amivel formára vágom. Ha kérnek, akkor szívesen adok bárkinek, de ahhoz kérni kellene elõször. Nehogy azt gondoljátok, hogy kimondták a varázsszót. Még én voltam a bunkó, hogy sajnálom tõlük. A végeredmény: lerakattam velük, amit szedtek és nagy morogva elmentek, amikor elmagyaráztam, hogy ki és miért bunkó ebben a szituációban. Persze nem értették meg. A kérdést sem, hogy milyen az élet 70(IQ) alatt.
    Sikerült felbosszantanom magam. Ilyenkor irány a zsák, levezetni az adrenalint...

Sokszor elgondolkodom rajta, hogyha kisebb, gyengébb fizikumú lennék, akkor is sikerülne békésen megoldanom az ilyen szituációkat?! Az emberek egyre sötétebbek és agresszívabbak. Nekem a munkám is az, hogy ilyen típusú embereket kell rákényszerítenem a normális, emberi viselkedésre, a törvényeket betartva. Probléma megoldásból élek.
    Ezért mindazoktól a barátaimtól, akiket megbántottam esetleg a fórumon egész évben, itt és most kérek elnézést. Néha hazahozom a munkámat és az adrenalin löketet a véráramban... Ilyenkor, nehéz leállni.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Oakland, esetleg megkérhetted volna õket, hogy foglaljanak helyet a zsákba, szívesen megmasszírozod õket ha már voltak oly kedvesek és elvégezték helyetted a sövény nyírást.

Senior Member szfenikus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2014
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Lócitrom begyûjtése a legelõrõl, aztán bicó+utifuti párosítással ki a kertbe. Cucc egyenletes szétterítése a komposzthalmon. Mozgásérzékelõs led-fényvetõ felszerelése a villanyoszlopra.

Junior Member Ozmonda's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Boldog ünnepeket kívánok mindenkinek!
    Oakland, ha kenyeres tippek kellenek, abban segíthetek :-)
    Tiszta szívvel

Senior Member kovu78's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    gyufa készítés (mindenen gyulladó)
    vegyészkedés -sikerult is a kukát közben kigyulajtanom
    Áldott békés boldog ünnepeket kívánok én is mindanyiotoknak !

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    kedves prepperek

igy prepperkedjetek!

http://www.penzcentrum.hu/utazas/szu...=hiraggregator

Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Beszereztem pár hasznos szakirodalmat. Az utcák, a buszok még mindig tömve nagy szatyrokat cipelõkkel. Nekem ilyenkor van az év kellemesebbik része, minden a kamrában, üvegekben, vagy fellógatva. Csak benézek, és kész az ünnepi recept. Szép idõnk van, még találtam gombákat a fenyvesben. A kutyák úgyis unatkoznak... Ma frissen szedett alapanyagokból dolgozhatok.

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Bögöly Hozzászólás megtekintése
    kedves prepperek
    igy prepperkedjetek!

http://www.penzcentrum.hu/utazas/szu...=hiraggregator
    Vagy teletöltöm mindkét dieseles MTZ traktor tüzelõanyag tankját és a benzines Opel személygépkocsit. Plusz tüzelõanyagot kannákban tárolok még a megengedett mennyiség szerint.
    Ha valaki sok dieselt akar tárolni akkor elvetemült módon használhat egy Caterpillar Challanger típusú traktort, kombájnt vagy tankot is, (vagy valami mást) azokban több száz liter (jellemzõen 400-700 liter) gázolaj elfér.
    Persze szóba jöhet az otthoni benzinkút is milliókért.

Gondolom a használt sütõolajra nem vonatkozik a tiltás. Vészhelyzet esetén nem fog érdekelni a hatóság, ha nem lesz már gázolaj, de sütõolaj még akad.
    Tudom ám, amin nincs jövedéki adó az nem hivatalos üzemanyag - a törvény szerint.
    Nem tudja valaki hogy mi a különbség a használt sütõolaj és a biodízel között? Az adalékanyagokat leszámítva persze.

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Ja rámférne Alias még nyugdíjazza is a gépeit aztán mennek az öregotthonba végnapjaikra..Nekem csak ez a szXr teló jutott, de van képem használni..
    Ja kérem, van annak aki el nem issza!
    Az öregotthon viszont nem jut nekik. A családban öröklõdik tovább, amíg bírja a strapát. Különben is, 10 év alatt jutottam el a "tükörreflexesig". Hosszú tanulási folyamat volt, mindig csak akkor cseréltem amikor kinõttem az elõzõt. Amikor a (képzelt) tudásom meghaladta a gépét.

Senior Member Morpheus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mmilan21 Hozzászólás megtekintése
    Vagy teletöltöm mindkét dieseles MTZ traktor tüzelõanyag tankját és a benzines Opel személygépkocsit. Plusz tüzelõanyagot kannákban tárolok még a megengedett mennyiség szerint.
    Ha valaki sok dieselt akar tárolni akkor elvetemült módon használhat egy Caterpillar Challanger típusú traktort, kombájnt vagy tankot is, (vagy valami mást) azokban több száz liter (jellemzõen 400-700 liter) gázolaj elfér.
    Persze szóba jöhet az otthoni benzinkút is milliókért.

Gondolom a használt sütõolajra nem vonatkozik a tiltás. Vészhelyzet esetén nem fog érdekelni a hatóság, ha nem lesz már gázolaj, de sütõolaj még akad.
    Tudom ám, amin nincs jövedéki adó az nem hivatalos üzemanyag - a törvény szerint.
    Nem tudja valaki hogy mi a különbség a használt sütõolaj és a biodízel között? Az adalékanyagokat leszámítva persze.
    Ha mezõgazdasági termelõ vagy, akkor kicsit más.
    Most járok utánna, hogy is van ez, a szomszédaimnak több ezer literes tartályaik vannak.
    Valami nagyon nagy kedvezménnyel kapják az üzemanyagot.
    Ez is egy megoldás.