0

Csatlakozom LSVF jókívánságaihoz. Mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok!
Szabadságon vagyok, szeretnék minél több idõt a családommal tölteni, ezért korlátozom a kommunikációt minél kevesebbre. Olyan szinten, hogy a mobiltelefonom is kikapcsolva. Az email címemet hetente egyszer meglátogatom és válaszolok is a levelekre.
Ahogy Wannabe pajtásnak ma már levélben kifejtettem, a legnagyobb gondom, a kenyérsütési módszereim tökéletesítése lesz.![]()
Ezt, ma már annyival kiegészítettem, hogy a pincémben rendet kell tennem, nem tudtam bemenni...
Így indult a nap, szeretetben, békességben. Délután vagdostam a tûzifát az udvaron, amikor szemem sarkából látom, hogy a kuvasz felpattan. Fûrész le, látom, hogy a kapum melletti borostyánom rázkódik. Odamegyek, látom, ketten tépik, két kézzel a bogyókat, leveleket. Nem cigányok, mielõtt valakinek ez jutna eszébe, hanem egy telkes házaspár, pár utcával fentrõl, a városba hazafelé menet. Rájuk szóltam, hogy elõször köszönni kéne, másodszor megkérdezni, hogy megengedem-e. A válasz magas szintû volt: mér, ez az utcáé. Felvilágosítottam, hogy a kerítés az enyém, a növény az enyém, a víz, amivel locsolom az enyém és a sövénynyíró is, amivel formára vágom. Ha kérnek, akkor szívesen adok bárkinek, de ahhoz kérni kellene elõször. Nehogy azt gondoljátok, hogy kimondták a varázsszót. Még én voltam a bunkó, hogy sajnálom tõlük. A végeredmény: lerakattam velük, amit szedtek és nagy morogva elmentek, amikor elmagyaráztam, hogy ki és miért bunkó ebben a szituációban. Persze nem értették meg. A kérdést sem, hogy milyen az élet 70(IQ) alatt.
Sikerült felbosszantanom magam. Ilyenkor irány a zsák, levezetni az adrenalint...
Sokszor elgondolkodom rajta, hogyha kisebb, gyengébb fizikumú lennék, akkor is sikerülne békésen megoldanom az ilyen szituációkat?! Az emberek egyre sötétebbek és agresszívabbak. Nekem a munkám is az, hogy ilyen típusú embereket kell rákényszerítenem a normális, emberi viselkedésre, a törvényeket betartva. Probléma megoldásból élek.
Ezért mindazoktól a barátaimtól, akiket megbántottam esetleg a fórumon egész évben, itt és most kérek elnézést. Néha hazahozom a munkámat és az adrenalin löketet a véráramban... Ilyenkor, nehéz leállni.![]()
Oakland, esetleg megkérhetted volna õket, hogy foglaljanak helyet a zsákba, szívesen megmasszírozod õket ha már voltak oly kedvesek és elvégezték helyetted a sövény nyírást.![]()
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Lócitrom begyûjtése a legelõrõl, aztán bicó+utifuti párosítással ki a kertbe. Cucc egyenletes szétterítése a komposzthalmon. Mozgásérzékelõs led-fényvetõ felszerelése a villanyoszlopra.
Boldog ünnepeket kívánok mindenkinek!
Oakland, ha kenyeres tippek kellenek, abban segíthetek :-)
Tiszta szívvel
gyufa készítés (mindenen gyulladó)
vegyészkedés -sikerult is a kukát közben kigyulajtanom
Áldott békés boldog ünnepeket kívánok én is mindanyiotoknak !![]()
Thumbs Up |
kedves prepperek
igy prepperkedjetek!
http://www.penzcentrum.hu/utazas/szu...=hiraggregator
Thumbs Up |
Beszereztem pár hasznos szakirodalmat. Az utcák, a buszok még mindig tömve nagy szatyrokat cipelõkkel. Nekem ilyenkor van az év kellemesebbik része, minden a kamrában, üvegekben, vagy fellógatva. Csak benézek, és kész az ünnepi recept. Szép idõnk van, még találtam gombákat a fenyvesben. A kutyák úgyis unatkoznak... Ma frissen szedett alapanyagokból dolgozhatok.![]()
Thumbs Up |
Vagy teletöltöm mindkét dieseles MTZ traktor tüzelõanyag tankját és a benzines Opel személygépkocsit. Plusz tüzelõanyagot kannákban tárolok még a megengedett mennyiség szerint.
Ha valaki sok dieselt akar tárolni akkor elvetemült módon használhat egy Caterpillar Challanger típusú traktort, kombájnt vagy tankot is, (vagy valami mást) azokban több száz liter (jellemzõen 400-700 liter) gázolaj elfér.
Persze szóba jöhet az otthoni benzinkút is milliókért.
Gondolom a használt sütõolajra nem vonatkozik a tiltás.Vészhelyzet esetén nem fog érdekelni a hatóság, ha nem lesz már gázolaj, de sütõolaj még akad.
Tudom ám, amin nincs jövedéki adó az nem hivatalos üzemanyag - a törvény szerint.
Nem tudja valaki hogy mi a különbség a használt sütõolaj és a biodízel között? Az adalékanyagokat leszámítva persze.
Thumbs Up |
Ja kérem, van annak aki el nem issza!
Az öregotthon viszont nem jut nekik. A családban öröklõdik tovább, amíg bírja a strapát. Különben is, 10 év alatt jutottam el a "tükörreflexesig". Hosszú tanulási folyamat volt, mindig csak akkor cseréltem amikor kinõttem az elõzõt. Amikor a (képzelt) tudásom meghaladta a gépét.