0

Thumbs Up |
Received: 151 Given: 4 |
Thumbs Up |
Received: 151 Given: 4 |
Nincs nekem bajom a városi élet elõnyeivel. Én is szeretek sétálni, nézelõdni, élvezni a lehetõségeket. Szeretek pizzát rendelni úgy, hogy fél órával elõbb betelefonálok, hogy arra járok, átveszem személyesen, ezt meg ezt készítsék el. Csak mindig eldöntöm, hogy éppen mi a cél. Mert ha valamiÉRT megyek be a városba, akkor azt szeretném elintézni, beszerezni. Akkor nem akarom, hogy elcsábítson a szép kirakat, nem akarom, hogy felesleges köröket kelljen futnom. Sétálgatni meg nézelõdni akkor szeretek, ha azért megyek. Szoktunk azt is
Én is szeretem a kényelmet. Szeretem, hogy felcsavarom a termosztátot, és akkor nem kell fát vágnom, hogy legyen a kályhába. Csak jobban szeretem, ha 5000 forint a gázszámla, nem 25ezer. Ha pedig ezért fát kell vágnom, hát az kevésbé rossz, mint, hogy plusz két napot dolgozni a munkahelyen.
Én is kényelmesen szeretem eltölteni az idõmet. Mikor összevágok egy nagy adag fát, akkor elképesztõen kényelmes érzés, hogy nem kell azért túlórákat bevállalnom, hogy teljen a gázszámlára is. Tüzelõért dolgozni sokkal jobb, és sokkal kényelmesebb, mint pénzért.
Könnyû hozzászokni a jóhoz. Ahogy könnyû rászokni a cigire, a piára, a drogra is. Nagyon jó tud lenni. Csak mikor elfogy, akkor nagy a baj. Nem azon stresszelek, hogy jaj, jön az shtf, ne élvezzük az életet. De élvezzük. Csak tudjunk meglenni a jó nélkül is, meg tudjunk örülni annak, ha éppen jó van. Legyünk képesek választani. Mert ha kényszerbõl kell, az nem olyan jó.
A lábadra pedig vizet kell önteni. Nem a nap 24 órájában, a hét hét napján, de tudd, hogy milyen, ha vizes, és tudd, hogy hogyan kell hozzáállni.
Ez olyan, mint amikor valaki kövér. Nincs azzal baj, ma lehet élni kövéren is, nagyon kevés téren kerül hátrányba miatta. Hozzá van szokva a sok kajához, a jó kajához, a kevés terheléshez. Van, aki az egészségét is hajlandó beáldozni, mert neki annyi minden jár. Nincs ezzel baj. A baj akkor lesz, ha esetleg kevés lesz a kaja, sz.r lesz a kaja, és megterhelõ lesz hozzájutni. Illetve ez a kisebb baj. A nagyobb meg az lesz, hogy ha valaki nem is találkozott ilyen helyzettel egész életében.
Nem kell túllihegni a preppinget. De nem szabad túllihegni az urbánus kényelmet sem. A véglet rossz, mindenbõl. A jó az, ha mindenre megvan a lehetõséged, a tapasztalatod/gyakorlatod, és tudsz választani. Akkor lehet azt mondani, hogy tudod követni a körülmények változását.
Thumbs Up |
Received: 1 Given: 0 |
a mai nap : városi " Fotel Rambok " - Alias elnevezésével - elindulnak vidékre tanyát fosztogatni
WP_20141227_001.jpgWP_20141227_005.jpg
Thumbs Up |
sokat nem lõttünk de pisztollyal rámentünk egy 100 méteres célra is. biztos elmebetegek voltunk![]()
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Igen-igen, én is gyakoroltam egy kicsit a kalasnyikovval, minden lövés a papiron volt
Csatolmány 4636
Salmo meg keményen tolja a glokkal, nem állnék ki elé száz méterre.
Thumbs Up |
csak hideg volt ezért visszamentünk városi vackunkba feltekerni a fûtést meleg teát iszogatni
Thumbs Up |
Én is feltekertem a konvektort, pedig egyre jobban foglalkoztat a vidéki élet és a gazdálkodás.
Kinéztem egy tanyát, már csak azt kell kitalálnom
-hol adnak gázolajat tejért cserébe
-hogyan fizessem ki a villanyszámlát disznóhússal
-melyik szolgáltató ad internetet csirkéért
-melyik ruhaboltban számítanak be halat
-melyik pizzafutár fogad el kecskét
Thumbs Up |
és miért cserébe adnak lõszert hogy ezeket megvédd a városi fosztogatóktól. ?![]()
Thumbs Up |
Ezzel én is egyetértek, legalábbis amíg van értéke a pénznek és nem az utcán söprik. Onnantól kezdve meg a megtermelt kajával és a felnevelt jószággal fizetsz és ha szerencséd van akkor még hasznot is tudsz húzni belõle mert aranyra ezüstre cserélheted amit meg majd pénzre váltasz a helyzet normalizálódása után. De valóban necces dolog a pénz kérdés békeidõben egy tanyasi ember számára.