Oldala 6 of 34 ElsõElsõ ... 4567816 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 51 to 60 of 338

Topic: Ki húzza tovább?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ..bocs,hogy csak egy mondatodat ragadom ki,de ez a mondat *-os 5-ös....

...ez a városi prepperkedés alfája és ómegája....
    Örülök, hogy tetszik
    Te a preppert rejted a maszk mögé. Más meg a szörnyeteget. A maszk pedig egy jól szituált, értelmes embert mutat.
    Nekem csupán ez a bajom.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ...pontosan ezek a városi élet elõnyei..én pont ezt élvezem benne...a gondtalanságot,a nyugalmat...azt,hogy nem kell izgulnom mit felejtek el megvenni és ha nem teszek tejfölt a kosárba..vagy jöhetek vissza vagy nem teszek a káposztára...

..,lõdörögni,kirakatot nézegetni,meg-meg állni az árleszállításnál...vagy csak céltalanul sétálgatni a kutyával?...imádom!....azért élek a városban ,mert van meló,van pénz,van kényelem,mert nem kell fát vágni,mert mindig van minden...és ha kedvem tartja csörgök egyet és jön a futár az ebéddel...

...ez az életem,én irányítom..az én idõm..és ezt az idõt kényelmesen akarom eltölteni..
    ..miért legyek távol a kényelemtõl,ha nem kell...márpedig Most nem kell...fórumozgatunk,felkészülünk....de Most jólét van..csilli-villi boltok..árubõség,jólét,kényelem...bolond lennék,egy valamikori vizionált összeomlás vagy katasztrófa miatt már most srtesszelni magam..."majd akkor ráérünk átkelni a folyón,ha odaértünk"...tudom,hogy majd,valamikor,de lehet sohasem vizes lesz a lábam....de addig nem öntök rá vizet,hogy megszokjam!
    Nincs nekem bajom a városi élet elõnyeivel. Én is szeretek sétálni, nézelõdni, élvezni a lehetõségeket. Szeretek pizzát rendelni úgy, hogy fél órával elõbb betelefonálok, hogy arra járok, átveszem személyesen, ezt meg ezt készítsék el. Csak mindig eldöntöm, hogy éppen mi a cél. Mert ha valamiÉRT megyek be a városba, akkor azt szeretném elintézni, beszerezni. Akkor nem akarom, hogy elcsábítson a szép kirakat, nem akarom, hogy felesleges köröket kelljen futnom. Sétálgatni meg nézelõdni akkor szeretek, ha azért megyek. Szoktunk azt is
    Én is szeretem a kényelmet. Szeretem, hogy felcsavarom a termosztátot, és akkor nem kell fát vágnom, hogy legyen a kályhába. Csak jobban szeretem, ha 5000 forint a gázszámla, nem 25ezer. Ha pedig ezért fát kell vágnom, hát az kevésbé rossz, mint, hogy plusz két napot dolgozni a munkahelyen.

Én is kényelmesen szeretem eltölteni az idõmet. Mikor összevágok egy nagy adag fát, akkor elképesztõen kényelmes érzés, hogy nem kell azért túlórákat bevállalnom, hogy teljen a gázszámlára is. Tüzelõért dolgozni sokkal jobb, és sokkal kényelmesebb, mint pénzért.

Könnyû hozzászokni a jóhoz. Ahogy könnyû rászokni a cigire, a piára, a drogra is. Nagyon jó tud lenni. Csak mikor elfogy, akkor nagy a baj. Nem azon stresszelek, hogy jaj, jön az shtf, ne élvezzük az életet. De élvezzük. Csak tudjunk meglenni a jó nélkül is, meg tudjunk örülni annak, ha éppen jó van. Legyünk képesek választani. Mert ha kényszerbõl kell, az nem olyan jó.
    A lábadra pedig vizet kell önteni. Nem a nap 24 órájában, a hét hét napján, de tudd, hogy milyen, ha vizes, és tudd, hogy hogyan kell hozzáállni.

Ez olyan, mint amikor valaki kövér. Nincs azzal baj, ma lehet élni kövéren is, nagyon kevés téren kerül hátrányba miatta. Hozzá van szokva a sok kajához, a jó kajához, a kevés terheléshez. Van, aki az egészségét is hajlandó beáldozni, mert neki annyi minden jár. Nincs ezzel baj. A baj akkor lesz, ha esetleg kevés lesz a kaja, sz.r lesz a kaja, és megterhelõ lesz hozzájutni. Illetve ez a kisebb baj. A nagyobb meg az lesz, hogy ha valaki nem is találkozott ilyen helyzettel egész életében.

Nem kell túllihegni a preppinget. De nem szabad túllihegni az urbánus kényelmet sem. A véglet rossz, mindenbõl. A jó az, ha mindenre megvan a lehetõséged, a tapasztalatod/gyakorlatod, és tudsz választani. Akkor lehet azt mondani, hogy tudod követni a körülmények változását.

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    a mai nap : városi " Fotel Rambok " - Alias elnevezésével - elindulnak vidékre tanyát fosztogatni

WP_20141227_001.jpgWP_20141227_005.jpg

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    sokat nem lõttünk de pisztollyal rámentünk egy 100 méteres célra is. biztos elmebetegek voltunk

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Igen-igen, én is gyakoroltam egy kicsit a kalasnyikovval, minden lövés a papiron volt
    Csatolmány 4636
    Salmo meg keményen tolja a glokkal, nem állnék ki elé száz méterre.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    csak hideg volt ezért visszamentünk városi vackunkba feltekerni a fûtést meleg teát iszogatni

Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én is feltekertem a konvektort, pedig egyre jobban foglalkoztat a vidéki élet és a gazdálkodás.
    Kinéztem egy tanyát, már csak azt kell kitalálnom
    -hol adnak gázolajat tejért cserébe
    -hogyan fizessem ki a villanyszámlát disznóhússal
    -melyik szolgáltató ad internetet csirkéért
    -melyik ruhaboltban számítanak be halat
    -melyik pizzafutár fogad el kecskét

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    és miért cserébe adnak lõszert hogy ezeket megvédd a városi fosztogatóktól. ?

Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Lõszerrel nem lesz gond, a bevonuló orosz katonák mindent eladnak pár üveg pálinkáér, azt meg kifõzöm krumpliból

Idézet Eredeti hozzászóló astonferi Hozzászólás megtekintése
    és miért cserébe adnak lõszert hogy ezeket megvédd a városi fosztogatóktól. ?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mzperiksz Hozzászólás megtekintése
    Én is feltekertem a konvektort, pedig egyre jobban foglalkoztat a vidéki élet és a gazdálkodás.
    Kinéztem egy tanyát, már csak azt kell kitalálnom
    -hol adnak gázolajat tejért cserébe
    -hogyan fizessem ki a villanyszámlát disznóhússal
    -melyik szolgáltató ad internetet csirkéért
    -melyik ruhaboltban számítanak be halat
    -melyik pizzafutár fogad el kecskét
    Ezzel én is egyetértek, legalábbis amíg van értéke a pénznek és nem az utcán söprik. Onnantól kezdve meg a megtermelt kajával és a felnevelt jószággal fizetsz és ha szerencséd van akkor még hasznot is tudsz húzni belõle mert aranyra ezüstre cserélheted amit meg majd pénzre váltasz a helyzet normalizálódása után. De valóban necces dolog a pénz kérdés békeidõben egy tanyasi ember számára.