0

Kiegészítéseket írtam a fenti listához..
Sajna van még sok minden amire hirtelen nem gondoltam.. bocsi..
http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png
Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/
Thumbs Up |
Received: 209 Given: 243 |
Egy kis érdekesség:
Indián törzs foglalt el egy falut
Íjakkal, kardokkal, esetleg lándzsákkal, fúvócsövekkel felszerelve meg tudták ezt csinálni. Mi lett volna ha vannak tûzfegyvereik?
Thumbs Up |
Received: 21 Given: 59 |
Nem tudhatjuk mi lesz, mire kell készülni, na meg mindig van erõsebb.
Mibõl gondolod (meg páran) hogy c-típusú mentalitással a városiak le fogják rabolni a vidéket minta sáskák?
Ha ellenállnak, lemészárolják õket? Aztán ha elfogyott a kifosztható hely, egymást eszik?
Mert az ilyenek nem nagyon lesznek képesek élelmet elõállítani, ha mégis, majd a másik banda ezeket rabolja ki.
Igaz úgy tûnik itt is vannak olyanok akik élvezik a város kényelmét amíg lehet, aztán ha élhetetlen lesz a város majd mennek vidékre kaját "szerezni".
Voltak már nehézségek szerintem, fõleg háborúk idején, akkor hogyan volt ez?
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Doomnak: az vagyok, bár ha lehet, a semleges gyermeki énemhez ragaszkodom.
Morp.: Az már egy másik téma lehetne.
A köztudatban élõ kép, hogy a férfi nyíltan, gerinccel operál; a nõ hajlamos a kígyóviselkedésre (amúgy ha nincs szava, de nem bízik a férfi döntéseiben, nincs is más választása az érdekérvényesítésre... de ne menjünk bele). Ha ettõl tartasz, ennek a közösségi viszonyok talán gátat vethetnek - lényeg, hogy ne legyen motivációjuk a gáncsoskodásra; jól felfogott érdekük pedig az, hogy a nõk egymás nõvéreiként funkcionálnak.
Mindenkinek van feladata.
Minden szerepért megbecsülés jár.
A közösségi érdeket nem írja felül az egyéni érdek.
A nõnek a családban is és a közösségben is általánosan elfogadott értékmérõi vannak. Mégpedig olyanok, amelyek eleve kizárják, hogy valaki alattomos játszmával haszonhoz jusson. Senki nem jutalmazza a rossz viselkedést.
Aki kilép az elvárt nõi szerepkörbõl, perifériára szorul, ahol még szembenézhet magával; végsõ esetben kivetett lesz.
És ugyanez áll az erõsebbik nemre is.
Oakland, köszi az irodalmat. Nekem jól jönne még pár ilyen ajánlás, mivel besorozva se voltam, filmet se nézek, és most jöttem a falvédõrõl.![]()
Bontsd ki egy kicsit, hogy mi a gondod vele, ha Doom-nak ajánlok két könyvet elolvasásra.Oakland, köszi az irodalmat. Nekem jól jönne még pár ilyen ajánlás, mivel besorozva se voltam, filmet se nézek, és most jöttem a falvédõrõl.
Thumbs Up |
Hát ez az! A topikban ez az egyik értelmes kérdés.
Szerintem a vidékieknek alig lesz valamijük mert mint eddig is a háborúkban nem azonnal lesz káosz. Megindulnak a kormányerõk rekvirálni, foglalni, élelmet szállítani a városokba, nem fogják azt nézni mi marad a parasztnakHa nem adja, megverik, ha ellenáll kemény precedenst produkálnak, leverik az ellenállást bármibe kerül. Veréssel, zsarolással (kés a gyerek torkának) elõkerítik az eldugott élelmet, javakat, feltúrják a pincét vermet, lesöprik a padlást. AZ erõsebb fiatalabb férfiakat elviszik besorozzák, a nõket megerõszakolják.
A panamázókat, feketézõket elkobzással, börtönnel büntetik, a jószágot megszámlálják, leadásra kell nevelni, termelni. A múltban így történt, utána lehet nézni, kérdezni!
Valószínûleg most sem lesz másként. A falvak, tanyák lakói nem éheztek, de jól sem laktak, a városokban az elosztás testvéries volt, nem egyenlõJegyrendszer, sorban állás, vízért a kútra veszélyes séták, fagyoskodás, félelem. Az erdõben elbújt embereket levadásszák mikor bemennek fosztogatni a városba a milicia csak szórakozásból is, faluba meg a parasztok.
Aki raktároz és csendben van a városban annak van esélye kicsit jobban élni amíg tart a felhalmozott cucca. Nem lesz hirtelen egyik napról a másikra, (még hónapra sem!) éhes fegyveres horda, hacsak nem a kormányerõk nem azok, de azok jólakottak lesznek, nem lesznek fosztogató hordák, hacsak nem az elõ napokban az áruházakban, de arra is kicsi az esély. Éljük életünket hozzávetõlegesen jog és törvény szerint, csak kevesebb kütyüvel, kevesebb élelemmel sok nélkülözéssel. A bûnözés valószínüleg megnõ, 20-30%-al, nem többel mert az éhes legyengült tolvajok és gyilkosoknak nem sok esélyük lesz a katonai, rendõrségi megtorlások ellen akik unalmukban dzsiájdzsóst meg rambóst játszanak.
Szerintem a legjobb esélye a városinak van, aki sodródik, kussol, lapít, és raktároz amíg lehet, de ugyanúgy sorbanáll a kenyérjeggyel a szar fekete penészes kenyérért hiába van 10 tonna kétszersültje otthon. Csencsel, de csak kicsiben, folyton sírva, hogy éhen hal a család. A parasztembertõl elviszik a az összegürizett javait, ha megment valamit elég ahoz, hogy kicsit többet jobbat egyen, de álom az, hogy visszaverem, nem adom eldugom. Ha találkoznék egy tanyával mint egy csapat vezetõje "tábornokúrként", ahol van 10-20 fegyveres és ellenáll, csak szórakozásból is megszórnám aknavetõkkel, de lehet levegõ föld rakétákat intéznék helikopterrõl, (egy két üveg whiskymbe kerülne) videóra venném és büszkén röhögve mutogatnám a mindenkinek a tüzijátékot. Sajnos a törvényt csak a polgárnak kell betartani.
Na elõre is bocsánatot kérek Doom-tól de nem hagyhatom ki!(érted csak tréfa!)
Lehet Doommogni.
Thumbs Up |
Oakland: az, hogy nem szó szerint értelmezted, hanem hozzácsaptál egy háttérjelentést.Én pont, hogy megköszöntem.
Akkor, én kérek bocsánatot. Az életem nagy része azzal telik, hogy védem a hátam, ezért sokszor másként jár az agyam...