0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Egy nagyon fontos dolog kapott most elsõdleges figyelmet nálam, mert karácsony után a lányom (7 éves) bekerült a kórházba tüdõgyulladással (egy légúti fertõzés szövõdménye volt, ami átment a családon). Ha nincs a modern gyógyászat, valószínû nem gyõzi le a betegséget (legalább is nagyon hosszú idõ alatt és biztos marad nyoma).
Szóval amit Selco modott a szarajevói ostrom tapasztalataiból, hogy legyen otthon antibiotikum, most top prioritás lett.
Természetesen csak "akkor" használnám (lehetõleg orvos tanácsára), amúgy minden esetben csak orvosi felügylet alatt azt, amit felír.
Mo-n csak orvos írhat fel receptre, de ha nem tudok szerezni receptet, akkor van ötletetek honnan lehet vásárolni (olyat is, amit gyerekeknek lehet adni)?
| Thumbs Up |
Ha nincs orvos vagy gyógyszerész ismerõsöd nézz körül itt:
http://www.campingsurvival.com/fishantibiotics.html
Elötte azért nem árt tudni melyik hatóanyag mire jó.
| Thumbs Up |
Köszönöm a linket (lehet nagyon hasznos lesz a késõbbiekben). Nem gondoltam volna, hogy a halak is ugyanazt a hatóanyagot kapják (kapszulában) mint az emberek. :-) De lehet a "fish" szó a preperek új szinonima szava?
Elsõként recept próbálok szerezni. Ha nem sikerül, akkor más forrásból szerzek be.
Azt tudja valaki, hogy meddig jók ezek a gyógyszerek (nem a hivatalos lejáratra gondolok)?
| Thumbs Up |
CsaládApa: a megelõzés a legfontosabb, idejében össztûz alá véve jó eséllyel nem lesznek szövõdményesek a hétköznapibb fertõzések. Alap az elején a fokhagyma és a pálinka, nekem ennél több még nem kellett, nem tudott szétterjedni.
A tüdõgyulladásra kiváló eredménnyel használnak aranyat. Mindenféle fertõzõ betegségben javallott, ha nincs vagy nem kívánatos az antibiotikum, és a szervezet kezd vesztésre állni. Általánosan is javítja a védekezõképességet. A szerves vegyületeinek nem igazán vannak mellékhatásaik, de a szervetlen sói sem tartoznak a legdurvább kemoterápiás szerek közé (nem árt az óvatosság). Igazából az arany még egy természetes gyógyszernek mondható.
A rezisztencia egyre komolyabb probléma, tehát még akkor sem gondolkoznék antibiotikumok betárazásán, ha amúgy ki lennék békülve velük.
| Thumbs Up |
Igazad van. Meg is próbáltuk amit egy 7 éves gyerkeknél meg lehet: méz, tea (kamilla stb.), de nem használt.
Nyílt sebre mehet a pálinka, alkohol, méz. És gyógynövények, amiknek még utána kell néznem.
Viszont egy belsõ fertõzésre már kevés dolog használható. Arról nem is szólva, hogy nehéz a felismerés (csak hogy mások is felismerhessék: reggel, este köhögõ rohamok, fõleg fekvés közben (ugyanis folyadék volt a tüdõben, ami fekvés közben elterült a tüdõben és ingerelte a tüdõt). Hol hõmelekedés, hol láz, hol pedig normál testhõmérséklet).
Lehet nem szeretni az antibiotikumot, de életet menthet és ez a legfontosabb.
Volt egy "belsõ" fertõzésem régebben. Antibiotikumos kezelés mellett majdnem meghaltam, mert szart se ért. A gyógynövények mentettek meg.
| Thumbs Up |
Ha már szövõdmények vannak, és családtagért felelsz, akkor úgyis mindent megteszel.Az aranyat azért ajánlottam, mert nagyon eredményesen használták, van jó néhány modern gyógyszer szerves vegyületeivel is, de a semminél jobb az arany-kolloid is. Legyen legalább arra az esetre, ha az antibiotikumok felmondják a szolgálatot!
Mivel általánosan hat, nem szükséges diagnosztizálni, ami lényeges, ha nincs elérhetõ egészségügyi ellátás.
Felkapott az ezüst, én abban is bízom, de arról nincsenek hiteles forrásaim komoly betegségeknél, és láttam, hogy ez Neked fontos lehet.
Egyébként bármilyen agresszív egy mikroorganizmus, ha a higiéniára tudtok ügyelni, és már az elsõ, enyhe náthára utaló tünetekre reagáltok, olcsón meg lehet úszni komoly következményeket szelíd módszerekkel, házilag. Én is hoztam magam vissza közel végelgyengülésbõl vegyipar nélkül is, orvos ismerõsöm is úszott meg tüdõgyulladást úgy, hogy egy kis kaparó érzésre döntötte magába sok öblögetéssel a tömény alkoholos gyógynövénykivonatot. Akiktõl elkapta, azokat majdnem elvitte, õk vártak, míg kellemetlenné kifejlõdött a fertõzés.