Oldala 115 of 162 ElsõElsõ ... 1565105113114115116117125 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,141 to 1,150 of 1620

Topic: Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 109
    Given: 65

0 Not allowed!
    Engem annyira nem rázott meg de mégis, ha már túlélés ne zavarjuk össze a polgárt.
    Olvasgatom tovább de mást nem vettem észre.
    A képek lehettek volna benne fényképek és nem festettképek, úgy azért jobb lett volna.
    De mint mondtam, jó könyv.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Bacskiskun
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Aktív nap..én is a közeljövõben tervezem egy kanálfaragó kés beszerzését és elsõ kanalam kifaragását
    Milyenek a tapasztalatok? meg lehet csinálni?
    Kérhetnék majd képet a készítésrõl? érdekel a teljes metódus
    Köszönettel, Grafitos
    Bocs de csak most ertem oda, hogy rakjak fel kepet!IMG_20141215_205140.jpgIMG_20141215_210549.jpgIMG_20141216_124747.jpgIMG_20141218_135328.jpgIMG_20150109_151632.jpgIMG_20150109_151639.jpgIMG_20150109_151704.jpg

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Köszönöm szépen...Tök jó lett...megkérdezhetem, hogy hány óra meló volt ez? hallottam valakitõl, hogy akár 5-6 óra munka is lehet vele..
    Úgy néz ki, ha gyûlik egy kis pénzem, Ambrus mestertõl rendelek majd egy faragókést és tavasszal egy kintalvás alkalmával majd elkezdek próbálkozni
    http://www.faragoszerszam.info/terme...lfarago-kesek/

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló astonferi Hozzászólás megtekintése
    én úgy tudom ( infok alapján ) hogy mezõgazdasági termelõ megveszi a MOL-tól kedvezménnyel de megfestik valamivel így csak a mezõgazdasági gépben lehet használni mert másban van megbírságolnak.
    ez ugye SHTF esetén nem számít viszont van üzemanyagod csak cserébe adott mennyiség a minimum vásárlási tétel.
    Szia! Ez engem is érdekelne, légyszi számolj be róla, ha megtudsz valamit. Egy olyan cégnél dolgozok, ahol konténeres üzemanyagkutakat forgalmaznak, az én feladatom a telepítés, beüzemelés, szervizelés. Sajnos a gázolaj beszerzésében nincs túl sok infóm. Eddig az ügyfelektõl olyan infót kaptam, hogy hektáronként bizonyos mennyiséget (90L körül) vagy leírhatnak költségként, vagy visszakapják az árát támogatás formájában (nem tudom pontosan, eléggé ellentmondásos, egyik így mondja, másik úgy). Eddig 8 év alatt ~2-300 mezõgazdasági ügyfélnél telepítettem kutat, egyiknél sem találkoztam mezõgazdasági színezésû gázolajjal*, és tankolnak mindenbe, ha lehetne kapni dízel robogót, fûnyírót meg láncfûrészt, hát azokba is onnan tankolnának. Szerzõdéstõl függõen változhat, de legtöbb esetben: 3000 alatt nem visznek ki, 6000 fölött ingyen kiviszik, nincs fuvardíj, 15-30.000 L felett valamennyi kedvezményt is adnak. De ez mind az egyéni megállapodástól és az éves felhasznált mennyiségtõl függ. Többnyire alap a nagyker ár, de sok esetben még ebbõl lejön 15-20Ft. Szintén költségcsökkentõ tényezõ, hogy a cég nettó áron veszi, mert az áfá-t vissza tudja igényelni.
    * egy cég maga festi meg sötétkékre az üzemanyagot, hogy ne kerüljön a dolgozók saját kocsijába belõle. Ráadásul fog a festék, mint a fene, ha rákerült a kezedre, nem jön le, csak ha lekopik.

Senior Member doki's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Dél Somogy
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nálunk utólagos pénzbeli gázolaj támogatást kapnak a mg.-i termelõk, a számlával alátámasztott üzemanyag vásárlások után, tök mindegy, hogy hol tankolnak. Nincs megfestve a gázolaj, de némely környezõ országban valóban színezik, konkrétan gázolaj formájában kapnak támogatást. A 20-50 ezer literes vásárlások után, legalábbis a környékbeli szövetkezeteknél kb. 11-15 ft-al olcsóbb a nafta, mint a környezõ kutaknál, természetesen csak a tagok részére.

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Mengyan Hozzászólás megtekintése
    Szia! Ez engem is érdekelne, légyszi számolj be róla, ha megtudsz valamit. Egy olyan cégnél dolgozok, ahol konténeres üzemanyagkutakat forgalmaznak, az én feladatom a telepítés, beüzemelés, szervizelés. Sajnos a gázolaj beszerzésében nincs túl sok infóm. Eddig az ügyfelektõl olyan infót kaptam, hogy hektáronként bizonyos mennyiséget (90L körül) vagy leírhatnak költségként, vagy visszakapják az árát támogatás formájában (nem tudom pontosan, eléggé ellentmondásos, egyik így mondja, másik úgy). Eddig 8 év alatt ~2-300 mezõgazdasági ügyfélnél telepítettem kutat, egyiknél sem találkoztam mezõgazdasági színezésû gázolajjal*, és tankolnak mindenbe, ha lehetne kapni dízel robogót, fûnyírót meg láncfûrészt, hát azokba is onnan tankolnának. Szerzõdéstõl függõen változhat, de legtöbb esetben: 3000 alatt nem visznek ki, 6000 fölött ingyen kiviszik, nincs fuvardíj, 15-30.000 L felett valamennyi kedvezményt is adnak. De ez mind az egyéni megállapodástól és az éves felhasznált mennyiségtõl függ. Többnyire alap a nagyker ár, de sok esetben még ebbõl lejön 15-20Ft. Szintén költségcsökkentõ tényezõ, hogy a cég nettó áron veszi, mert az áfá-t vissza tudja igényelni.
    * egy cég maga festi meg sötétkékre az üzemanyagot, hogy ne kerüljön a dolgozók saját kocsijába belõle. Ráadásul fog a festék, mint a fene, ha rákerült a kezedre, nem jön le, csak ha lekopik.
    megkérdem az ismerõst ha találkozunk Õ a MOL-nál van, vagy nálunk a céget hogy milyen kedvezmények vannak nagy tételben és hogy megy ez.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Mo-n nincs festve az üzemanyag, legfeljebb céges elõírás van róla, de ez teljesen egyéni.
    Hektáronként 90 l-ig lehet visszaigényelni a különbözõ sarcokat róla (útalap, talán jövedéki adó), az áfát viszont a teljes mennyiségrõl. Megrendelõtõl függõen literenként 10-30 ft kedvezményt szokott adni rá a kereskedõ, de azért a nagykerár alá ritkán mennek.

Senior Member Morpheus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Készítettem négy 1,5 literes töltöttkáposzta konzervet. Egyenként 12 töltelék ment bele.

20150112_084129.jpg

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Bacskiskun
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Morpheus Hozzászólás megtekintése
    Készítettem négy 1,5 literes töltöttkáposzta konzervet. Egyenként 12 töltelék ment bele.

20150112_084129.jpg
    Akkor vagy nem tul nagyok feletek a toltottkapik, vagy jol beletapostad oket, ha 12 ment a 7dl uvegbe!

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Kisss Hozzászólás megtekintése
    Akkor vagy nem tul nagyok feletek a toltottkapik, vagy jol beletapostad oket, ha 12 ment a !
    Dehogy 7dl üvegbe. Írja 1.5 literesek az üvegek.