0

Thumbs Up |
Received: 63 Given: 34 |
Ilyen valakinek van?
Ha igen tapasztalat?
http://www.special-military.hu/terme.../szinskala.php
http://www.bladeshop.hu/www-bladesho...B07-Army-Green
Köszi a választ!
Thumbs Up |
Received: 63 Given: 34 |
Köszi a választ.
Melyikre?
Mert nekem a special militarysahoz(56l) húz a szívem.Ez nem elég akkor semmi.A másik "hobbijaimhoz"(természetfotó,bushcraft) is jó lenne.Van rajta némi molle hely, de nem az a
cél hogy sok minden lógjon kívül, mert ha szaladásra kerül a sor akkor félek leesik/beakad.Ha erre (is)mondod hogy fasza akkor talán döntöttem.
De találtam aaz airsoftcentrum oldalán is ami táskákkal együtt 11500 asszem.Az is megérné 36l-es elvileg.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Ívózsák téliesítésére vannak ötleteitek? A gyári kupak és neoprén csõhuzat nem sokat ér, minusz 5 fokban már belefagy a víz
Thumbs Up |
Üdv!
A special militarys sztem nagyon jo.Van benne tartalék(56L) bõven ha a szükség ugy kivánja.Ha viszont nem pakolod tele ,az oldalán lévõ pántokkal tudsz a méretén "csökkenteni).Én a gurkha-mnál sokszor használom ha nincs tele.De mindenképp probálj sztem testözelbe kerülni a kiválasztott darabbal.
Csatolmány 4905
Csatolmány 4906Egyedi kézzel készült túra és kiránduló kés
Az extrém kések kedvelõinek ! Nagyon erõs robosztus kivitel,
a kés teljes hosszában végigfutó 6 ,5 mm vastag penge ,wenge fa markolattal.
Penge anyaga : 440C
Keménység: 59 HRC
Penge hossza: 12,3 cm
Penge vastagsága: 6,5 mm !!
Markolat. Wenge fa l
Tok. Kézzel készített valódi bõr
Csatolmány 4907Egyedi kézzel készült túra és kiránduló kés
Az extrém kések kedvelõinek ! Nagyon erõs robosztus kivitel,
a kés teljes hosszában végigfutó 6 ,5 mm vastag penge ,wenge fa és szarvas agancs markolattal.
Penge anyaga : 440C
Keménység: 59 HRC
Penge hossza: 12,3 cm
Penge vastagsága: 6,5 mm !!
Markolat. Wenge fa ,integrált polírizott szarvas agancs betéttel
Tok. Kézzel készített valódi bõr
Vélemények????Egyedi kézzel készült modell. Rendkívül masszív és robosztus felépítés , a markolat szélességében végigfutó 4 mm vastagságú penge. A markolat polírozott szarvas agancs egyedi scrimshaw mintával.( Szürke farkas )
Penge anyaga: 440C rozsdamentes acél
Keménység 58 - 59 HRC
Nyél anyaga: szarvas agancs
Teljes méret: 24,5 cm
Penge hossza: 12 cm
Pengevastagság: 4 mm
Tartozék rusztikus , valódi bõr tok élbetéttel
Thumbs Up |
Received: 5 Given: 0 |
Formára az elsõ és a harmadik jó , de a 440C miatt hanyagolnám .
Thumbs Up |
Miért, mire nem jó a 440C?
...tényleg,mire nem jó a 440 C ?KO13 ( 420 ): Alap acél a rozsdamentes acélok között, fõleg háztartási késekhez és bicskákhoz használják, mivel könnyen fenhetõ. A pengéket átkovácsolom, így vadászkésnek is megfelel. 55-56 HRC keménységû, rugalmas acél..
Böhler N695 (440C): egy manapság általánosan használt, megfelelõ acél vadászkésekhez is. 58-59 HRC-re edzve éltartóssága jó, de könnyen fenhetõ. Aki tud zsigerelni, tudja hová kell vágni, annál 2-3-4 vadat fenés nélkül jól bír. Ez persze függ az élszögtõl is. Ha kimegy az éle, még tábori körülmények között is jól fenhetõ. (fenõacél, polírpapír stb.)
Böhler K110 ( D2 ): Króm-molibdén-vanádium ötvözésû acél. 12% krómtartalma miatt 80%-ban rozsdamentes, minél szebben fel van polírozva annál kevésbé hajlamos a rozsdásodásra. Köracélból kovácsoltatom le, ez még fokozza az egyébként is kiváló szerszámacél jó tulajdonságait, a kovácsolás szemcsefinomító hatása miatt. Keménysége mellett – 59-60 HRC – nagyon szívós anyag, így aki strapabíróbb kést akar az nyugodtan vegyen ilyen acélból kést! Kitöredezésre kevéssé hajlamos, éltartó, de nehezebben fenhetõ.
VANADIS-10: Porkohászati eljárással készült, nagyon kemény, – 62-63-HRC – és nagyon kopásálló anyag, már az edzetlen anyaggal sokkal nehezebb dolgozni, mint az elõzõekkel. Nem rozsdamentes, de polírozva nehezen támadja meg a rozsda.
Nagyon jó az éltartása, az oldalirányú feszítést azonban rosszul viseli, az ebbõl készült késsel végképp nem szabad feszíteni!!! Használója tudásától függõen 10-15 vadat is rendbe tesz fenés-élezés nélkül! Fenni szinte lehetetlen, faragni vele a fenõacélt, azt lehet. Ha egyszer kimegy az éle újra kell élezni! Erre vagy rászánja az idõt a tulajdonosa, vagy elviszi szakemberhez. Drága acél, magas értékû kések készülnek belõle.
ATS-34: Az egyik legjobb, sokak szerint mindenre alkalmas rozsdamentes acél. Porkohászati megfelelõje az RWL-34. Mindkettõ jobban tartja az élét a 440C-nél, fenni és élezni ennek ellenére könnyû. Hátrányuk az áruk, ami a belõlük készült késekben is jelentkezik. Alig készítettem még kést belõlük, nincsenek felhasználói tapasztalatok.
Rugóacél ( 51CrV4 ): Ez az acél NEM ROZSDAMENTES! Elõnye egyrészt az árában, másrészt a belõle készült kések egyszerûségében rejlik. Egyszerû fa markolattal egy könnyû cserkelõkést kapunk. Készül melegbarnított változatban, ekkor a fegyvercsõhöz hasonlóan kék vagy barna felületet kap, így nagyobb védelmet élvez a korrózióval szemben. A csak fényesre csiszolt pengefelület elõbb utóbb egy patinát kap a használat során, de épp ez az oxidált felület védi kissé az erõsebb rozsdásodástól. Aki vadászat után kitakarítja, és leolajozza a fegyverét, az egy ilyen késsel is boldogulni fog. Minden kés pengéjét átkovácsolom, ezzel növelve az acél minõségét. Egészen jó éltartó, könnyen, és nagyon élesre fenhetõ.