Oldala 30 of 34 ElsõElsõ ... 202829303132 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 291 to 300 of 338

Topic: Ki húzza tovább?

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Nem kell lebecsülni,de nem is kell túlmisztifikálni a magyar idõjárást...nagyon kevés a hideg nap már,hó meg alig van,a 365 naphoz képest,talán 20 nap ami vészes,de egy jó anorákba,hótaposóba még be is izzad az utazó...a meleg viszont gáz..az ledarál..meg kell szokni..ennyi.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2014
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Heni is adott egy tettsziket.... tündér egy nõ
    De csak azért Salmo, mert kevés olyan dolog van, amit jobban gyûlölök a feminizmusnál!

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Salmo Hozzászólás megtekintése
    Heni is adott egy tettsziket.... tündér egy nõ
    Egyetértek véled. Annyiban módosítanám, hogy "Heni egy tündér szép nõ".

Senior Member Morpheus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Pityubá Hozzászólás megtekintése
    Egyetértek véled. Annyiban módosítanám, hogy "Heni egy tündér szép nõ".
    Tudsz valamit?
    Merre találjuk a fotókat? 3

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Morpheus Hozzászólás megtekintése
    Tudsz valamit?
    Merre találjuk a fotókat? 3
    Személyes találka �� jaaaa FB barát

Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szerintem ahol gyerek, csalad van, ahol van meg erkolcs, ott hosiesen kuzdeni fognak. Ez ritka, de jo. Aki egyedul van az barmikor elszalad.
    Ha lehet csalados, gyermekes parokat keresek. Olyanokat, akik husegesek egymashoz. Lehet, hogy ez valtozik, de jobb, mint egy gazdalan ronin.

Szerintetek?
    Az ember alapvetõen társas, szociális lény. Szerintem egy szociális csoportba való beilleszkedéshez (ennek a legkisebb része az atomcsalád(apa-anya-gyerekek) többféle képességet kell elsajátítani. Ilyen például, hogy esetenként elõrébb helyezed a közösség érdekét a sajátodénál, képes vagy feladni az elveidbõl, igényeidbõl és komprumisszum képes vagy, ha ez a közösség érdeke. Ezt még sorolhatnánk, de röviden ezt hívják együttélésnek. Azok akik már hosszú évek óta egymást segítve együtt élnek, azok már biztos, hogy sokmindent tudnak errõl, így egy nagyobb közösségbe is könyebben beilleszkednek. Ráadásul egy gyerekes család valóban nem szalad tovább az elsõ nagyobb problémától, hanem küzdeni fog ellene.
    Közeleg a tél!

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 209
    Given: 243

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ...nagy jó amit elterveztél és csinálsz...

Az én stratégiám teljesen más...nem mondom,hogy ez a jó...csak más....a mobilitásra teszem a hangsúlyt..most a békesség idején és majd Akkor is...miért?
    Fontos,hogy a mostani idõkben mindig legyen az embernek munkája,jövedelme,ezért ha a sors úgy hozza akár az ország túlsó felébe is bármikor el tudok költözni...a drága,helyhez kötött,nehezen értékesíthetõ ingatlan helyett,az azonnal piacképes kis értékû ingatlant választottam (itt a válasz Morpheusznak miért élek városban).
    Folyamatosan képzem magam,hogy több szakmám legyen ami piacképes..és pénzzé tudom váltani.Nem sok cuccom van,de az mind használható és tartós,gyakorlatilag egy kis furgonnyi(a bútort leszámítva,de azt mindenhol kapni,de ha nincs az sem nagy baj)..tehát ez van békében.
    Ha eljön az idõ..hát nem kell sokat vacillálnom,sajnálkoznom...gyakorlatilag akár ezer kilométerre is mehetek..mindegy...a csomagtartóba ott van minden ami kell,a kutya meg mellettem....a fû szép zöld mindenhol,a halak mindenhol jól kapnak,a lányok szépek ott is....
    Doom ez NEM ellened vagy rólad szól de gondolj bele a szituba:
    Szerinted kikbõl lehet egy valóban összetartó és túlélésért közösen küzdõ/tevõ csapatot szervezni? Olyanokból akik fél óra alatt minden cuccukat összeszedve tovább tudnak állni egymagukban (akár egy múlandó vita vagy sértõdés miatt), vagy azokból akiknek a család adja nagyjából a helyhez kötöttséget, több család ugye nagyobb kompromisszum de velük nem olyan könnyû akár hirtelen felindulásból is elindulni. Ha csapatban gondolkozik az ember akkor szerintem a családosok erõsebb csapatszellemmel tudnak dolgozni mint az egyszemélyes kommandók.
    Aztán persze kérdés melyik szituban melyik a jobb, mert ha menni kell akkor egy személy könnyebben rejti magát mint egy család, nem tartozik felelõsséggel más iránt így könnyebb döntéseket hoznia mivel nem kell megannyi verziót végiggondolnia egy-egy döntés elõtt ha tisztában van a saját képességeivel akkor egy-egy döntés pillanatok és nem órák kérdése, nincs másnak beleszólása. Egy 10-20 fõs magányos farkasokból álló csapat könnyen széteshet majd késõbb akár újra egyesülhet is de egy ilyen csapattal szerintem nehezebb tervezni, ellenben könnyebb menekülni pl.
    Kicsit olyan ez mint a város- vidék vita. Parttalan mert mindre van pro és kontra.

Szerintem ahol gyerek, csalad van, ahol van meg erkolcs, ott hosiesen kuzdeni fognak. Ez ritka, de jo. Aki egyedul van az barmikor elszalad.
    Ha lehet csalados, gyermekes parokat keresek. Olyanokat, akik husegesek egymashoz. Lehet, hogy ez valtozik, de jobb, mint egy gazdalan ronin.
    Szerintetek?
    Én jelen kérdésben veled értek egyet, fentebb Doom-nak meg is írtam jobban kifejtve. Nem mondom, hogy ez a biztos túlélés útja mert ez nagyban szituáció függõ is.
    Ha lebetonozva kell maradni akkor igen, családok egymás mellett szerintem jobban mûködik, persze ez is olyan, hogy család és család között is van óriási különbség, itt nagyon meg kell válogatni az embereket a lakóparki effektus miatt. Mint ismeretes ha egy házban egynél több család lakik akkor elõbb-utóbb súrlódás lesz köztük mert egy hülye minden lépcsõházban van. Nagyon tudniuk kell az embereknek alkalmazkodni nem csak a megváltozott körülményekhez hanem egymás családjához is. Talán a legjobb megoldás ha mindenki egymástó külön-külön kis bungalóban lakik ahol még csak közös fal sincs. Sok belsõ konfliktustól megvédhetõ a csoport ezzel a módszerrel.
    Furcsa, hogy mennyire nem tudnak egyébként együtt élni emberek egymás mellett. Még a sorházaknál de még a sima ikerházaknál is midig van valami a szomszéddal ami nem jó. Tapasztalom, mert minden ismerõsöm azzal kezdi, ha megyünk hozzájuk... Én is utálom ha szomszédos lakásban laknak, mondjuk én azt is ha a szomszéd épületbe beköltöznek. Nem a normális csendes lakókkal van bajom hanem akik nem tudatosítják magukban, hogy ez egy közösség kellene legyen ahol a másikat tiszteletben kell(ene) tartani.

Senior Member Buckalako's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Visszaolvastam a város vs. vidék vitára. Nem nagyon akarok hozzátenni, mert nem mindenki éli ugyanúgy az életét és más dolgok fontosak az életében és azt sem tudjuk mire is kell készülni. Csak egy dolog feltûnt:
    Szinte minden, várost biztonságosabbnak tartó embernek van terve a vidékre meneküléshez, viszont vidékieknél még nem láttam olyant aki ha beüt a madmax városra menekül.

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    És?
    Idézet Eredeti hozzászóló Buckalako Hozzászólás megtekintése
    Visszaolvastam a város vs. vidék vitára. Nem nagyon akarok hozzátenni, mert nem mindenki éli ugyanúgy az életét és más dolgok fontosak az életében és azt sem tudjuk mire is kell készülni. Csak egy dolog feltûnt:
    Szinte minden, várost biztonságosabbnak tartó embernek van terve a vidékre meneküléshez, viszont vidékieknél még nem láttam olyant aki ha beüt a madmax városra menekül.

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Buckalako Hozzászólás megtekintése
    bocsi nekem nincs. eszembe sincs elmenni a városból de ennek okai sokrétûek és kell hozzá egy olyan város és helyismeret ami nem átlagos.