0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Adjon Isten!
Talán másokat is ösztönözhet a mai reggelink, melyrõl az alábbi hivatkozáson olvashatsz.
Az étel tényleg élelem legyen!
http://nabukodonozor.webnode.hu/news...-vadas-tanyan/
| Thumbs Up |
Sziasztok!
Mit gondoltok melyik megoldás lenn a jobb:
Venni olcsón egy lepusztul bontásra ítélt tanyát és annak a helyére felhúzni egy vályogházat. Vagy vanni egy felújítandót és azt helyrepofozni?
| Thumbs Up |
Ha van rá lehetõséged és pénzed hogy vályogházat építs, szerintem tedd meg! (a jogi része macerás lehet)
Terület is kell hozzá legalább 1,5-2 ha/fõ, ha állatokat akarsz tartani és konyhakertet is mûvelni.
Könnyebb/gyorsabb megoldás a régit felújítani.
Én már elképzeltem egyet vasbeton alappal és faszerkezettel(vagy inkább rozsdamentes acéllal) átszõtt falakkal, így a ház egy bizonyos fokig ellenáll a víznek, földrengésnek, melegnek és hidegnek egyaránt. Persze ez csak koncepció.
| Thumbs Up |
Azért gondoltam új építésére, mert a földhivatalnál egy régen épült vályogházról nem sok adat van, csak a térképen vanak bejelölve az épületek. Ha elbontom a régit és a helyére felhúzok egy újat, el lehet kerülni az engedéjeket. Kell egy beton alap, a vályog adott, a faszerkezetett pedig bontottan olcsón be lehet szerezni, haverokkal pikk-pakk összedobnánk.
Felújítás is elég macerás lehet, alábetonozni, falakat, tetõt helyreállítani, stb...
Minél olcsóbb megoldásra gondolok!
Valakinek vanak vályoggal tapasztalatai?
| Thumbs Up |
| Received: 5 Given: 0 |
Olyan részeges meséket sodort a szél a fülembe régebben vidéken, hogy sokan megcsinálták azt, hogy a régi összeomlott tanyaépület helyére szép kis modern házat rittyentettek. Ház? Ház.![]()
| Thumbs Up |
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
Ez azt jelenti, hogy ha nem jelent fel senki, igen kicsi az esélye annak, hogy a hivatal részérõl bárkinek is feltûnne, hogy te az alapig eldózeroltatod a romos házat, és egy újat teszel a helyére. Legfeljebb azt mondod, hogy felújíttattad, ha az alaprajz nem változik, még csak bejelenteni sem kötelezõ, és hát ahogy már szóba került, a régi épületekrõl nem nagyon van alaprajz...
Sûrûn lakott környéken ezt nehezebb kivitelezni, kevés ember között könnyebb.