Szavazási eredmény megtekintése: Miért prepperkedsz elsõsorban? Mi az ami szerinted leginkább megtörténhet?

Szavazók
122. Te nem szavazhatsz
  • Több hónapos vagy még annál is tovább tartó munkanélküliség

3 2.46%
  • Természeti katasztrófa (Hó, hurrikán, földrengés, a miatti élelem-, vízhiány, áramszünet)

18 14.75%
  • Gazdasági csõd (kisebb vagy nagyobb, bármilyen okból, esetleg olajhiány miatt)

33 27.05%
  • Társadalmi káosz, bûnözés, erõszakos támadások, közbiztonság hiánya

25 20.49%
  • Háború, polgárháborús helyzet

18 14.75%
  • Célom egyszerûen a mai társadalomtól való eltávolodás, az önellátás

23 18.85%
  • Világvégére készülök (Meteorbecsapódás elpusztítja a Földet, felrobban a Nap, stb.)

2 1.64%
Oldala 4 of 16 ElsõElsõ ... 2345614 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 31 to 40 of 153

Topic: Miért prepperkedsz elsõsorban? Mi az ami szerinted leginkább megtörténhet?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Bacskiskun
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ..hát nem tudom..nem túl nagy empátiára vallanak ezek a gondolatok és igencsak lenézed a tõled eltérõ embereket..miért is???
    ...érdemes átgondolni van e értelme feltenni képeket kirándulásokról,módszerekrõl..ha azok hétvégén készülnek...megosztani az élményeket...
    Ez így elég gáz....sokszor leírná az ember mekkora baromságnak tartja a másik dolgait,de nem jó megsérteni a másikat..de erre nem mindenki képes...nem vagyunk egyformák...
    ..azon gondolkodjál el,hogy a te tyúkszemedre is rátaposhatna valaki..neked hogy esne?
    Doom! Nem mond hulyeseget Lekvar! + nem kell mindent magadra venni (rossz ertelemben)! Azaz... pl: en is a harmadikon lakok es vagyom is a Lekvar altal felvazolt dolgokra, de ezektol meg nem sertodom meg!

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Kisss Hozzászólás megtekintése
    Doom! Nem mond hulyeseget Lekvar! + nem kell mindent magadra venni (rossz ertelemben)! Azaz... pl: en is a harmadikon lakok es vagyom is a Lekvar altal felvazolt dolgokra, de ezektol meg nem sertodom meg!
    Dehogy vagyok megsértõdve...és nem is magamra vettem...és persze,hogy nem ír hülyeségeket...csak hiányolom a többi ember iránti tiszteletet a hozzászólásból,a fórum társak iránti toleranciát pláne..ja és inkább provokatív...

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ..szóval régebben sok képet feltettem a "hétvégi" kirándulásokról és az általam "prepperkedésnek " vélt dolgokról ,tapasztalatokról
    ..jó szándékkal,mert azt hittem,hogy érdekel valakit...de ha itt aki munka mellett,szabadidejében csinálja ezt az lenézendõ személy...akkor egyszerûen nem osztok meg dolgokat,de ettõl még kiválóan érezzük magunkat a kirándulások közben,tapasztalatokat szerzünk,világot látunk
    ...ha csak ez a vidéki, önellátásos dolog fut(ami mellesleg számomra is tetszetõs dolog) akkor háttérbe teszem a dolgaimat,tapasztalataimat és elõre engedem az igazi preppereket...én csak egy hétvégi felkészülõ vagyok... ennyi...

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!
    ..jó szándékkal,mert azt hittem,hogy érdekel valakit...de ha itt aki munka mellett,szabadidejében csinálja ezt az lenézendõ személy...
    Ez így nem igaz, mindenki megnézte a képeket és rengetegen dobták mindegyikre a tetsziket, többek közt én is. Senki nem nézett le senkit. Miért is tette volna? Nem értem.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Ez így nem igaz, mindenki megnézte a képeket és rengetegen dobták mindegyikre a tetsziket, többek közt én is. Senki nem nézett le senkit. Miért is tette volna? Nem értem.

ha nem érted kifejtem....itt egy ominózus hozzászólás ,ami remekül példázza ,hová fajult a Fórum...

Hadd mondjak valamit:
    Mindazoknak akik úgy gondolják, hogy az az életmód amit élnek, nem veszélyezteti a megmaradásukat katasztrófa esetén.

Akik boltban (pl: Tesco vásárolják az élelmiszert, a sonkát csak celofánból ismerik, a tejet csak úgy hogy a hûtõbõl fejik, aki nem tud leölni egy állatot és azt feldolgozni..., annak nincs köze az ételéhez, és ugyancsak nincs köze az életéhez sem.
    Nincs fizikai állóképessége, (a kondizás nem állóképességet fejleszt) nem él együtt a természettel (a túrázás nem együtt élés). Azoknak sok meglepetést tartogat a jövõ.
    Nem mondom hogy én vagyok az adu ász, de amióta kinn élek nem voltam beteg (sérülések nem számítanak), 50 éves de 95 kiló izom vagyok és MINDENT meg tudok enni.
    Éltem városban is, egy másik életben... ott 70kiló voltam, horpadt mellkassal, egy valag dologra allergiásan. Tudom értékelni a különbséget!
    Amíg fenn ülsz a kilencediken, vannak frankó cuccaid, tervezgetsz kockás papíron, hétvégén kirándulsz és élezed a késed (tudom, csináltam)... addig csak készülsz prepperkedni, mert az életeddel nem rendelkezel.
    Az életmód is prepperkedés, mert felkészít, akár tetszik akár nem.

Senkinek nem a tyúkszemén akarok taposni, ha mégis sikerült, elnézést kérek.
    ...én nem értem,hogy ez az immár tendenciává vált ostorozás mire jó...mindenki ,a városiak vidékiek,én is ..már nem egyszer leírtuk,hogy nagyon jó amit az önellátásra törekvõk csinálnak ..ha emlékszel rá,én még virtuálisan a kalapomat is megemeltem...
    ..Betegesnek tartom már ezt az öntömjénezést és a más életmódot folytatók hülyének,gyengének ,tehetetlennek nézését..
    Még egyszer leírom...amit csinálnak a vidéki önellátók az jó dolog....többször már nem írom le ,aki nem ért ebbõl sem az fogyatékos...
    Továbbá erõs kérdõjelek vetõdnek fel az illetõk ék.-ével kapcsolatban..hogy mi bajuk,ha valaki nem akar ganézni,ásni,tyúkszarban turkálni vagy kapálni és vezetékes vizet használ..vagy távfûtéses lakásban él...Tescoban vásárol és hamburgert eszik..ez már beteges bizonygatása a saját irány jóságának....
    MI a jó francnak kell állandóan oda dörgölni,hogy a másik szemetet eszik és meg fog dögleni ?..mire jó ez?...dicsérgetjük az önellátókat,csak kissé már a fejükbe szállt a sok dicséret és már nem tudnak viselkedni...
    .....na most már remélem érted miért foglalkozok a saját dolgommal és nem osztom meg az élményeket...mert nem látom értelmét..azért,hogy lehessen fikázni,mellébeszélni,kiforgatni, és megkeseredett életükben felhalmozott dühöt a fórumtársakon levezetni?...ez nem kell,köszönöm...
    Számomra ugyan olyan értékes az az ember aki gazdálkodik és az is aki garzonban él és a multikban vásárol..nem ragaszkodom betegesen az igazamhoz..akkor sem ha mást akarnak elhitetni egyesek..szóval kicsit elcsúszott a Fórum.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!
    Még mindig nem értem mi a gond. X ember, X véleménnyel megír valamit. Az egészségem nekem se jó, és állandóan itthon ülök, magamra ismerek a hozzászólásban. Akárki is írta, nem sértésnek szánta, ahogy a végére oda is írta. Oda fajult a fórum hogy emberek véleményt írnak. A fórum célja ez, hogy véleményt lehessen írni, még akkor is ha azzal nem ért teljesen egyet a többi fórumozó, vagy esetleg a többség egyet ért vele, de néhányan nem.

Szerintem ez teljesen rendben van.

Ráadásul van aki elõrébb van, van aki még csak most kezdni, van aki 100%-ot ad bele, van aki csak a hétvégéket, van aki beleöl egy vagyont, van aki vesz néhány alapfelszerelést és annyival letudja a dolgot.
    Természetes hogy 620 vagy hány ember nem csinál mindent pont ugyanúgy és nem gondolkodik pont ugyanúgy.

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Tiszteletem! (Neked is Doom!)

Hadd mondjak valamit: nem nézek le senkit az életmódja miatt és nem gondolom azt hogy "én vagyok az adu ász".
    Nagyon sok mindenen, sok élethelyzeten átmentem, és eljutottam "valahova". Volt régen egy szar életem, és most van egy jó életem.
    Azt hogy akkor rossz életem volt, azt csak most látom... Tudjátok aki csak egyvalamit ismer, az nem tud választani, nem tud különbséget tenni, mert nincs tapasztalása.
    Lehet hogy ennél is lehetne jobb, de most erre nincs rálátásom.
    Senkinek nem mondom hogy ganét hordjon,ásson,tyúkszarban turkáljon vagy kapáljon... sajnos a városban ez jön le a falusi, tanyasi életbõl.
    Nem akarok népszerûséget kivívni magamnak, vagy az életformámat követõknek, mert nincs miért! Egy kicsit se lesz tõle zsírosabb a kenyerem.
    Nincs bennem elfojtott agresszió, az itt nem vezet semmire, ha dühös vagyok vágok egy kis fát...mindenre jó!
    Provokálni sem akarok senkit, ha csak abban az értelemben nem, hogy próbálja ki ezt az életformát. Menjen le falusi rokonokhoz egy hétre, de nem úgy mintha az orrát vernék, hanem szabad döntésébõl. Tapasztaljon, okuljon és nyíljon ki a szeme.

A legfontosabb, tegye mérlegbe azt amiket itt hall, és szûrje le a tanulságokat! Én is tanulni jöttem ide, nem magam fényezni...
    Ha kell kérdezek és tanulok, és ha kell, beismerem a tudatlanságom, mint más topikokban tettem. Nem a tudatlanság a probléma hanem az, ha valaki nem akar tudni!

Egyetlen sort sem sértésnek, magamutogatásnak... szánok,( nincsenek ilyen perverzióim,) hanem 50 év tapasztalatát osztom meg Veletek.

Békesség.
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

Senior Member Nealden's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Lekvár Hozzászólás megtekintése
    Hadd mondjak valamit:
    Mindazoknak akik úgy gondolják, hogy az az életmód amit élnek, nem veszélyezteti a megmaradásukat katasztrófa esetén.

Akik boltban (pl: Tesco vásárolják az élelmiszert, a sonkát csak celofánból ismerik, a tejet csak úgy hogy a hûtõbõl fejik, aki nem tud leölni egy állatot és azt feldolgozni..., annak nincs köze az ételéhez, és ugyancsak nincs köze az életéhez sem.
    Nincs fizikai állóképessége, (a kondizás nem állóképességet fejleszt) nem él együtt a természettel (a túrázás nem együtt élés). Azoknak sok meglepetést tartogat a jövõ.
    Nem mondom hogy én vagyok az adu ász, de amióta kinn élek nem voltam beteg (sérülések nem számítanak), 50 éves de 95 kiló izom vagyok és MINDENT meg tudok enni.
    Éltem városban is, egy másik életben... ott 70kiló voltam, horpadt mellkassal, egy valag dologra allergiásan. Tudom értékelni a különbséget!
    Amíg fenn ülsz a kilencediken, vannak frankó cuccaid, tervezgetsz kockás papíron, hétvégén kirándulsz és élezed a késed (tudom, csináltam)... addig csak készülsz prepperkedni, mert az életeddel nem rendelkezel.
    Az életmód is prepperkedés, mert felkészít, akár tetszik akár nem.

Senkinek nem a tyúkszemén akarok taposni, ha mégis sikerült, elnézést kérek.
    Erõsen kifelejted a szórásból azokat az embereket, akiknek soha nem kell állatot levágniuk maguknak, vagy feldolgozni mert tökéletesen ki tudják használni a megjelenõ új lehetõségeket (ugye minden pusztulásnál valami új is születik...így van ez a lehetõségekkel is). Tehát pl. mesterien kereskednek például (akár információval is). Vagy erõszakkal szerzik meg amit akarnak...több kevesebb sikerrel (nem hiszem, hogy kevesen volnának). Vagy úgy gondolkodik, hogy a tököm fog magánellátásra berendezkedni, egyszerûen elfoglalok egy gyárat/bányát/kohót/stb és minden erõmmel, tudásommal, csoportommal, ismeretemmel azon leszek, hogy mûködöképes állapotba hozzam a termelést és brutálisan bevédjem...na egy igazi shtf idején annak lesz csak értéke. A kereskedés a legnyomorultabb történelmi viszonyok esetén is jelen volt. Egy kialakult nagyobb fegyveres csoport képes uralni a környéket, és beszolgáltatni magának azt amire szüksége van. Elég hozzá tartozni...és máris jobb a leányka fekvése, mint a többieknek.
    "Az egyszerûség a végsõ kifinomultság." - LD

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Lekvár Hozzászólás megtekintése
    Tiszteletem! (Neked is Doom!)

Hadd mondjak valamit: nem nézek le senkit az életmódja miatt és nem gondolom azt hogy "én vagyok az adu ász".
    Nagyon sok mindenen, sok élethelyzeten átmentem, és eljutottam "valahova". Volt régen egy szar életem, és most van egy jó életem.
    Azt hogy akkor rossz életem volt, azt csak most látom... Tudjátok aki csak egyvalamit ismer, az nem tud választani, nem tud különbséget tenni, mert nincs tapasztalása.
    Lehet hogy ennél is lehetne jobb, de most erre nincs rálátásom.
    Senkinek nem mondom hogy ganét hordjon,ásson,tyúkszarban turkáljon vagy kapáljon... sajnos a városban ez jön le a falusi, tanyasi életbõl.
    Nem akarok népszerûséget kivívni magamnak, vagy az életformámat követõknek, mert nincs miért! Egy kicsit se lesz tõle zsírosabb a kenyerem.
    Nincs bennem elfojtott agresszió, az itt nem vezet semmire, ha dühös vagyok vágok egy kis fát...mindenre jó!
    Provokálni sem akarok senkit, ha csak abban az értelemben nem, hogy próbálja ki ezt az életformát. Menjen le falusi rokonokhoz egy hétre, de nem úgy mintha az orrát vernék, hanem szabad döntésébõl. Tapasztaljon, okuljon és nyíljon ki a szeme.

A legfontosabb, tegye mérlegbe azt amiket itt hall, és szûrje le a tanulságokat! Én is tanulni jöttem ide, nem magam fényezni...
    Ha kell kérdezek és tanulok, és ha kell, beismerem a tudatlanságom, mint más topikokban tettem. Nem a tudatlanság a probléma hanem az, ha valaki nem akar tudni!

Egyetlen sort sem sértésnek, magamutogatásnak... szánok,( nincsenek ilyen perverzióim,) hanem 50 év tapasztalatát osztom meg Veletek.

Békesség.
    Ok,tisztázva,minden rendben van.......
    Én is vidéki kis faluban éltem 14 éves koromig..volt kert,állatok,disznók,kutyák,kiscsirkék a lámpa alatt a dobozban...aztán volt két kertünk is,veteményessel,csirkékkel,pulykákkal,báránn yal...van összehasonlítási alapom...de amiben most élek azzal én tökéletesen elégedett vagyok és jól érzem magam a bõrömben..és nem zárom ki,ha az úri kedvem úgy diktálja vidékre költözzek..de egyenlõre nincs ingerenciám rá....és nem azért mert béna,buta,vagy lusta lennék...hanem mert nem akarok,mert itt most jó...
    Ha te ott találtad meg a helyed ,csak jó egészséget kívánok hozzá.
    Volt topic amibe ezt a csontot lerágtuk...személy szerint már nem látom értelmét,tovább rágni a gittet..de bosszant ,hogy mindig elõkerül értelmetlen fikázásként...minek?...nem hülyék az emberek..aki akar kimegy vidékre tapasztalatot szerezni.. van aki nem..de õ nem kevesebb,csak nem érdekli...ennyi...és holnap bevásárolok a Tescoba,mint minden hétvégén..mert én úgy akarom...mert nekem ez így jó..mert ez a döntésem....de dönthetek úgy is hogy vágok egy disznót...ez is az én döntésem....van valakinek valami baja vele?

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Doom Barátom!
    Ezt a hozzászólást Neked szánom, azért nem privátba küldöm, hátha más is okul belõle.
    Elõször is az eredeti hozzászólásom leglényegesebb infója ez volt: Az életmód is prepperkedés, mert felkészít, akár tetszik akár nem. Még alá is húztam...
    Amikbe belekötöttél, azok mind-mind csak magyarázatok. Nem tartalmaznak érdemi információt.

Most olvastam a második hozzámszólásod, és az elején azt mondom... igen, így kell kijönni egy vitából emelt fejjel, ez igen.
    A második részben, megint értelmetlen fikázásnak érzed amiket elmondtam. No de melyik részébe tudsz érdemben belekötni? Egyikbe sem... mert a magam bõrén tapasztaltam az igazát.
    Engem ez nem bosszant, hanem elszomorít... valószínûleg rosszul magyaráztam, nem a személyiségedre szabva.

Amikor ma pakoltam a régi kacatokat, akkor ugrott be... lehet attól félsz, hogy minden "paraszt" vagy kecsketenyésztõ prepperként fogja magát aposztrofálni.
    Ezt ne gondold, mert ismerem az átlag falusi embert. otthon ül a tv elõtt és nézi az agymosást, vagy a számítógépen tolja a fészbukot. Állata nincs, csak gond lenne vele, nem kapál...van a kamrában gyomirtó, tojást is a multitól vesz, kajáról nem beszélve. Annyiban különbözik a várositól, hogy falun lakik. Köze nincs a túléléshez, el se tudod neki magyarázni. (tudom mert sokat próbáltam).

Szóval, EMBER vedd már észre hogy nem fikázlak, hanem úton levõnek tartalak, akinek esetleg jól jön néhány tanács (persze nem erõltetem). Az út hosszú, és sietni kell, ha napnyugta elõtt biztos helyre akarsz érni! Hogy napnyugta biztos lesz, arra mérget vehetsz.
    Mindezt a legjobb szándékkal írom.

Egy kérdésem maradt a végére:Te említetted a disznóvágást... Vágtál már disznót? Mert ha nem, akkor nem a döntésedtõl függ a dolog. Emlékszem az elsõ kecskére amit levágtam, kurvára nem egyszerû! Sem lelkileg, sem fizikailag, sem a tudásod alapján.

Ettõl a ponttól, a hozzászólásaim "Kivéve a gyevi bírót!" alapján mindenkinek szánom, kivéve Doom-ot (nem szeretném megsérteni . Persze Te is elolvashatod!
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

A topic keresõszavai: