Oldala 44 of 62 ElsõElsõ ... 34424344454654 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 431 to 440 of 615

Topic: BOB (Bug Out Bag)

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2015
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Üdv, még új vagyok a fórumon.

Nem tudom, hogy valaki már írta ide korábban, de most megteszem.

Ezzel a BOB és "72h bag" dologgal csak egy észrevételem lenne, hogy ezek csak akkor használhatóak ha az a bizonyos sz*r akkor csap bele a ventilátorba mikor éppen otthon van az ember, vagy már sikerült épségben hazaérnie. Itt most arra gondolok, hogy mi van akkor ha a gebasz nem otthon (egy órás vonzáskörzet gyalogosan) pl: munkahelyen, iskolában egyéb viszonylag otthontól távoli helyen érné az embert?

Akik kocsival járnak szinte mindenhova, azoknak könnyebb dolga van, hiszen egy kocsi csomagtartója elég nagy, hogy elférjen benne egy hátizsáknyi felszerelés. Még ha le is robban, vagy elakad, dugó miatt hátra kell hagyni stb, csak kiveszi a zsákot és már mehet is.

De akik nem rendelkeznek autóval, vagy nem engedhetik meg maguknak a napi szintû autóhasználatot, azoknak szükségük lehet egy átmeneti felszerelésre, vagyis inkább néhány eszközre amivel könnyebben eljuthatnak a BOB-ig. Sajnos sok olyan hely van az országban ahova egy 12h-s csomagot sem vihet vagy nem szívesen visz az ember a tartalma miatt pl: közintézmények, iskolák, munkahelyek.

Ez miatt szeretném kérni a véleményetek és tanácsaitokat. Én magammal szoktam vinni néhány ilyen eszközt, dolgot és kíváncsi vagyok a tapasztaltabbak véleményére ezek kapcsán.

Itt a lista:
    - Bicska : jelenlegi jogszabályoknak megfelel, így akár a parlamentbe is be lehet vinni (75 mm-es pengehossz [a törv. 80mm-t engedélyez]) zsebben hordva.
    - 2db öngyújtó (tûzköves,gázos) 1 a zsebben- 1 a táskában
    - 2db gyufa : ez a leveles kiszerelésû (elõnye: nem szóródik ki) 1 a zsebben- 1 a táskában
    - sebtapasz (méretre vágható) zsebben
    - 1tekercs leukoplast 2,5 cm széles (már elvált cipõtalpat is "javítottam" vele)
    - 1 tekercs steril mullpólya "alias géz" többnyire táskában, övtáskában, kabát belsõzsebében, mint a leukoplastot
    - 2 szem paracetamol zsebben
    - kb. 3-3,5 m paracord (karkötõ)
    - 1db kisméretû, ledes elemlámpa (3db AAA elemmel) a táskában vagy kabátzsebben
    - 1 pár váltás zokni, a táskában
    - 1db láthatósági mellény (táskban/kabát belsõzsebében) - ha az út mellett kell gyalogolni, igen hasznos (és szabályos )
    - 1db shemag (sapkának, sálnak, vesemelegítõnek és még sok másra) többnyire táskában vagy sálként hordva
    - 1 l víz (sima pet palackban) a táskában
    - 3db müzliszelet a táskában

Ezeken felül azokat, amiket az átlag emberek maguknál hordanak: tárca, készpénz, bankkártya, iratok, papírzsepi, koton, kulcsok, mobiltelefon.

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez mennyire elegendõ/szükséges felszerelés ha netán nem otthon érne a gebasz, illetve ti mivel egészítenétek ki vagy épp mit hagynátok el. Persze figyelembe véve, hogy bárhova be lehessen vinni (iskola, hivatal, munkahely).

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,102
    Given: 1,120

0 Not allowed!
    Az általad felsoroltak inkább az EDC kategóriába esnek. :-)

http://magyarprepperforum.org/showth...p?150-EDC-bags

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló l3v3nt3 Hozzászólás megtekintése
    Üdv, még új vagyok a fórumon.

Nem tudom, hogy valaki már írta ide korábban, de most megteszem.

Ezzel a BOB és "72h bag" dologgal csak egy észrevételem lenne, hogy ezek csak akkor használhatóak ha az a bizonyos sz*r akkor csap bele a ventilátorba mikor éppen otthon van az ember, vagy már sikerült épségben hazaérnie. Itt most arra gondolok, hogy mi van akkor ha a gebasz nem otthon (egy órás vonzáskörzet gyalogosan) pl: munkahelyen, iskolában egyéb viszonylag otthontól távoli helyen érné az embert?

Akik kocsival járnak szinte mindenhova, azoknak könnyebb dolga van, hiszen egy kocsi csomagtartója elég nagy, hogy elférjen benne egy hátizsáknyi felszerelés. Még ha le is robban, vagy elakad, dugó miatt hátra kell hagyni stb, csak kiveszi a zsákot és már mehet is.

De akik nem rendelkeznek autóval, vagy nem engedhetik meg maguknak a napi szintû autóhasználatot, azoknak szükségük lehet egy átmeneti felszerelésre, vagyis inkább néhány eszközre amivel könnyebben eljuthatnak a BOB-ig. Sajnos sok olyan hely van az országban ahova egy 12h-s csomagot sem vihet vagy nem szívesen visz az ember a tartalma miatt pl: közintézmények, iskolák, munkahelyek.

Ez miatt szeretném kérni a véleményetek és tanácsaitokat. Én magammal szoktam vinni néhány ilyen eszközt, dolgot és kíváncsi vagyok a tapasztaltabbak véleményére ezek kapcsán.

Itt a lista:
    - Bicska : jelenlegi jogszabályoknak megfelel, így akár a parlamentbe is be lehet vinni (75 mm-es pengehossz [a törv. 80mm-t engedélyez]) zsebben hordva.
    - 2db öngyújtó (tûzköves,gázos) 1 a zsebben- 1 a táskában
    - 2db gyufa : ez a leveles kiszerelésû (elõnye: nem szóródik ki) 1 a zsebben- 1 a táskában
    - sebtapasz (méretre vágható) zsebben
    - 1tekercs leukoplast 2,5 cm széles (már elvált cipõtalpat is "javítottam" vele)
    - 1 tekercs steril mullpólya "alias géz" többnyire táskában, övtáskában, kabát belsõzsebében, mint a leukoplastot
    - 2 szem paracetamol zsebben
    - kb. 3-3,5 m paracord (karkötõ)
    - 1db kisméretû, ledes elemlámpa (3db AAA elemmel) a táskában vagy kabátzsebben
    - 1 pár váltás zokni, a táskában
    - 1db láthatósági mellény (táskban/kabát belsõzsebében) - ha az út mellett kell gyalogolni, igen hasznos (és szabályos )
    - 1db shemag (sapkának, sálnak, vesemelegítõnek és még sok másra) többnyire táskában vagy sálként hordva
    - 1 l víz (sima pet palackban) a táskában
    - 3db müzliszelet a táskában

Ezeken felül azokat, amiket az átlag emberek maguknál hordanak: tárca, készpénz, bankkártya, iratok, papírzsepi, koton, kulcsok, mobiltelefon.

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez mennyire elegendõ/szükséges felszerelés ha netán nem otthon érne a gebasz, illetve ti mivel egészítenétek ki vagy épp mit hagynátok el. Persze figyelembe véve, hogy bárhova be lehessen vinni (iskola, hivatal, munkahely).
    ..nálam ez van,még akkor is ha csak boltba megyek,vagy leviszem a kutyát...Csatolmány 4953Csatolmány 4954..ezekkel minden felmerülõ problémát meg lehet oldani,3-4 napig és akár 100km-t is le lehet küzdeni...nem kell cipekedni..a környezetünkben ott van minden ami kell, a növény étel,a szemét kincs...a legkönnyebb felszerelés ..a tudás.

MacIver
    Guest

0 Not allowed!
    Fertõtlenítõ! Sebre és kézre való is. Ha a fertõzött sebet bekötöd, még rosszabb, mintha nyíltan hagynád.
    Még egy mini víztisztító, ha elfér. (Az alap: kés, tûzgyújtó, zseblámpa, víztisztító, fertõtlenítõ.)

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kösz, erre így nem is gondoltam, mihamarabb beszerzek néhány sebfertõtlenítõ és kéztisztító kendõt, ezek kis helyen elférnek és steril csomagolásban vannak. Valamint, vízfertõtlenítõ tablettán és valami szûrõn gondolkodok.

Kösz a tanácsot.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Kösz, erre így nem is gondoltam, mihamarabb beszerzek néhány sebfertõtlenítõ és kéztisztító kendõt, ezek kis helyen elférnek és steril csomagolásban vannak. Valamint, vízfertõtlenítõ tablettán és valami szûrõn gondolkodok.
    Kösz a tanácsot.
    0,5 Mikronos biodízel szûrõ. Ez már kiszedi a nagyobb bacikat. Leírás.
    http://filterbagfabric.com/hu/liquid...lter-bags.html

Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kösz, erre így nem is gondoltam, mihamarabb beszerzek néhány sebfertõtlenítõ és kéztisztító kendõt, ...
    Nyílt sebre jó a kristálycukor.
    http://fitoterapiakalauz.hu/furcsa-t...stalycukorral/
    http://www.hungarovet.com/?p=279
    Last edited by antal; 01-25-2015 at 09:04 PM.

MacIver
    Guest

0 Not allowed!
    Sok baci ellen jó a cukor, viszont van mikroba, ami tenyészik rajta. Meg a kilós kiszerelés sem használható annyi sebre, mint egy kis (pl. betadin) fertõtlenítõ. Akkor már inkább pálinka. Tudom, az meg nyílt sebre durva érzés.
    Last edited by MacIver; 01-25-2015 at 09:28 PM.

Senior Member doki's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Dél Somogy
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Svédkeserû. Akár nyílt sebre is, nyugodtan, többször tesztelve. A fertõtlenítés mellett gyógyít is, összerántja a sebet, belsõleg is felhasználható, gyomor és bélpanaszok, fertõzések esetén, nálam az autós elsõsegély csomagban meg a hátizsákban is ez van.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 109
    Given: 64

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló doki Hozzászólás megtekintése
    Svédkeserû. Akár nyílt sebre is, nyugodtan, többször tesztelve. A fertõtlenítés mellett gyógyít is, összerántja a sebet, belsõleg is felhasználható, gyomor és bélpanaszok, fertõzések esetén, nálam az autós elsõsegély csomagban meg a hátizsákban is ez van.
    Nekem is van 1 kis üveg itt nálam a mindennapi melostáskámban.