Szavazási eredmény megtekintése: Miért prepperkedsz elsõsorban? Mi az ami szerinted leginkább megtörténhet?

Szavazók
122. Te nem szavazhatsz
  • Több hónapos vagy még annál is tovább tartó munkanélküliség

3 2.46%
  • Természeti katasztrófa (Hó, hurrikán, földrengés, a miatti élelem-, vízhiány, áramszünet)

18 14.75%
  • Gazdasági csõd (kisebb vagy nagyobb, bármilyen okból, esetleg olajhiány miatt)

33 27.05%
  • Társadalmi káosz, bûnözés, erõszakos támadások, közbiztonság hiánya

25 20.49%
  • Háború, polgárháborús helyzet

18 14.75%
  • Célom egyszerûen a mai társadalomtól való eltávolodás, az önellátás

23 18.85%
  • Világvégére készülök (Meteorbecsapódás elpusztítja a Földet, felrobban a Nap, stb.)

2 1.64%
Oldala 5 of 16 ElsõElsõ ... 3456715 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 41 to 50 of 153

Topic: Miért prepperkedsz elsõsorban? Mi az ami szerinted leginkább megtörténhet?

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Nealden Hozzászólás megtekintése
    Erõsen kifelejted a szórásból azokat az embereket, akiknek soha nem kell állatot levágniuk maguknak, vagy feldolgozni mert tökéletesen ki tudják használni a megjelenõ új lehetõségeket (ugye minden pusztulásnál valami új is születik...így van ez a lehetõségekkel is). Tehát pl. mesterien kereskednek például (akár információval is). Vagy erõszakkal szerzik meg amit akarnak...több kevesebb sikerrel (nem hiszem, hogy kevesen volnának). Vagy úgy gondolkodik, hogy a tököm fog magánellátásra berendezkedni, egyszerûen elfoglalok egy gyárat/bányát/kohót/stb és minden erõmmel, tudásommal, csoportommal, ismeretemmel azon leszek, hogy mûködöképes állapotba hozzam a termelést és brutálisan bevédjem...na egy igazi shtf idején annak lesz csak értéke. A kereskedés a legnyomorultabb történelmi viszonyok esetén is jelen volt. Egy kialakult nagyobb fegyveres csoport képes uralni a környéket, és beszolgáltatni magának azt amire szüksége van. Elég hozzá tartozni...és máris jobb a leányka fekvése, mint a többieknek.
    Te melyik csoporthoz akarsz tartozni egy összeomlás esetén?
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

Senior Member Nealden's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Azt, hogy mit akarok és hogy alakul az két különbözõ dolog. Sokat olvasgatok mostanság az általam vélt helyes gondolkodásról, életformáról...és az azt tanítja, hogy NE akarjak semmit. Ne várjak el semmit. Üreskézzel érkeztünk és úgy is fogunk távozni errõl a világról...meg kell tanulnom elengedni mindent...ha ezt teszem nincs semmim és mindenem van. Persze azért van egy irány amit képviselek,de az inkább amolyan turmix. Nem illeszkedik egyikhez sem igazán. Talán ki sem forrott...a helyzet hozza a döntést. Amikre mostanában készülök az a bushcraft skill erõsítése, az otthoni termesztés már régóta nálam is elindult...de nagyon lassú folyamat, ha mellette rabszolgáskodom is. És meg kell ismerkednem pár olyan eszközzel amihez még nem volt szerencsém . A család az elsõ, de szerencsére magam mellett tudhatok olyan embereket rajtuk kívül is akikkel számítunk egymásra. Valamiben nagyon egyet értek Veled...a jelenlegi életforma KELL hogy felkészítsen folyamatosan. Viszont én úgy gondolom nem csak egy megoldás létezik...és attól függ a hadviselés, hogy mivel kell szembenéznünk. Ebbõl a szempontból nagyon hálás vagyok ennek a fórumnak, mert szélesedik a látásom azáltal, hogy sokmindent felvázolunk itt.
    "Az egyszerûség a végsõ kifinomultság." - LD

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Lekvár Hozzászólás megtekintése
    Doom Barátom!
    Ezt a hozzászólást Neked szánom, azért nem privátba küldöm, hátha más is okul belõle.
    Elõször is az eredeti hozzászólásom leglényegesebb infója ez volt: Az életmód is prepperkedés, mert felkészít, akár tetszik akár nem. Még alá is húztam...
    Amikbe belekötöttél, azok mind-mind csak magyarázatok. Nem tartalmaznak érdemi információt.

Most olvastam a második hozzámszólásod, és az elején azt mondom... igen, így kell kijönni egy vitából emelt fejjel, ez igen.
    A második részben, megint értelmetlen fikázásnak érzed amiket elmondtam. No de melyik részébe tudsz érdemben belekötni? Egyikbe sem... mert a magam bõrén tapasztaltam az igazát.
    Engem ez nem bosszant, hanem elszomorít... valószínûleg rosszul magyaráztam, nem a személyiségedre szabva.

Amikor ma pakoltam a régi kacatokat, akkor ugrott be... lehet attól félsz, hogy minden "paraszt" vagy kecsketenyésztõ prepperként fogja magát aposztrofálni.
    Ezt ne gondold, mert ismerem az átlag falusi embert. otthon ül a tv elõtt és nézi az agymosást, vagy a számítógépen tolja a fészbukot. Állata nincs, csak gond lenne vele, nem kapál...van a kamrában gyomirtó, tojást is a multitól vesz, kajáról nem beszélve. Annyiban különbözik a várositól, hogy falun lakik. Köze nincs a túléléshez, el se tudod neki magyarázni. (tudom mert sokat próbáltam).

Szóval, EMBER vedd már észre hogy nem fikázlak, hanem úton levõnek tartalak, akinek esetleg jól jön néhány tanács (persze nem erõltetem). Az út hosszú, és sietni kell, ha napnyugta elõtt biztos helyre akarsz érni! Hogy napnyugta biztos lesz, arra mérget vehetsz.
    Mindezt a legjobb szándékkal írom.

Egy kérdésem maradt a végére:Te említetted a disznóvágást... Vágtál már disznót? Mert ha nem, akkor nem a döntésedtõl függ a dolog. Emlékszem az elsõ kecskére amit levágtam, kurvára nem egyszerû! Sem lelkileg, sem fizikailag, sem a tudásod alapján.

Ettõl a ponttól, a hozzászólásaim "Kivéve a gyevi bírót!" alapján mindenkinek szánom, kivéve Doom-ot (nem szeretném megsérteni . Persze Te is elolvashatod!
    ..Igen, vágtam már disznót,csirkét is ,kacsát is ,nyulat is,halat is,birkát is és pulykát is.Lónál csak ott voltam segíteni.
    Az úton levõt nem értem?
    Nem akarok belekötni a mondataidba csak már uncsi ez a város-vidék vacakolás.
    Nem félek attól,ha valaki preppernek tartja magát...spec én nem tartom annak magam..inkább turistának és bojlis horgásznak..az ,hogy az ezekhez szükséges felszerelés egybeesik a prepperek szerkójával az csupán szerencse..és van némi egészséges tartalék élelmem,hogy miért és honnan titok.
    Hogy lesz e napnyugta..nagyon remélem,hogy nem!

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Valasz a topickerdesre: YOYO time.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!
    Még valaki? Bump.

Senior Member Morpheus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Lekvár!

Itt párszor már lement ez a téma és akikkel vitatkozol már tisztában vannak azzal mi a Bárka építés és megadják a kellõ tiszteletet. Ven két kimondottan ellenséges, alpári tag, érdekes módon, még nem kötöttek beléd. :-)

Lekvárral együtt nekem is, neki is volt egy idõszakunk amikor mindenkit "megráztunk" volna.
    Higyétek el, mindketten finomodtunk. :-) :-) :-)

Áldás!

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!
    A még valakit nem arra írtam hogy vitatkozni akar-e még valaki, hanem hogy szavazni akar-e még valaki.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Morpheus Hozzászólás megtekintése
    Lekvár!

Itt párszor már lement ez a téma és akikkel vitatkozol már tisztában vannak azzal mi a Bárka építés és megadják a kellõ tiszteletet. Ven két kimondottan ellenséges, alpári tag, érdekes módon, még nem kötöttek beléd. :-)

Lekvárral együtt nekem is, neki is volt egy idõszakunk amikor mindenkit "megráztunk" volna.
    Higyétek el, mindketten finomodtunk. :-) :-) :-)

Áldás!
    Morpheus!

Olvastam a régi témák egy részét, és én csak beszélgetek a fórumtagokkal... Vajon azok az "ellenséges, alpári tagok" miért beléd kötöttek, és nem belém?
    Egy idõben valóban közös platformon voltam veled, de ez az idõ elég zajos körülmények között elmúlt. Bizonyosan emlékszel rá.

Nem értek egyet a módszereiddel, azzal ahogy az emberekkel bánsz.
    Tudod nem elég az emberek testét megmenteni, a lélek ugyanannyira a fontos!
    Én valóban finomodtam, remélem te is!

Békesség!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Lekvár Hozzászólás megtekintése
    Nem értek egyet a módszereiddel, azzal ahogy az emberekkel bánsz.
    Tudod nem elég az emberek testét megmenteni, a lélek ugyanannyira a fontos!
    Muhaha, mintha lenne bármi beleszólásunk abba, hogy a lelkünk hogyan dönt, hogyan választ az opciók között. A saját tudatunkat alig tudjuk megregulázni (sokan egyáltalán nem), ne szaladjunk annyira elõre, ahol a lélek van...

Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Muhaha, mintha lenne bármi beleszólásunk abba, hogy a lelkünk hogyan dönt, hogyan választ az opciók között. A saját tudatunkat alig tudjuk megregulázni (sokan egyáltalán nem), ne szaladjunk annyira elõre, ahol a lélek van...
    Tudod az ember fiatalon az egész világot meg akarja váltani, ahogy idõsödik rájön, hogy saját magát is bajos lesz.
    Ha jön az összeomlás, az Embert kell megmenteni...az Ember pedig nem csupán hús és vér. Egyébként nem látom értelmét!
    Lélek nélkül csak mászkáló zombi lennél, még annak is van aki nem tud róla...bár lehet, van akik eladta?

A topic keresõszavai: