Oldala 119 of 162 ElsõElsõ ... 1969109117118119120121129 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,181 to 1,190 of 1620

Topic: Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Már megérte felmenni. Nekem új infó, mert még sosem tároltam magot. De idén fogok magokat is tenni a "túlélõ" szekrénybe az tuti.

"Magok tárolása: a tasakokat tegye egy befõttesüvegbe. Tegyen mellé pér babérlevelet és egy darab vászonba sót vagy néhány szem rizst, (páraelszívó), majd zárja le és tegye sötét, hûvös helyre. Igy évekik biztonságosan lehet tárolni õket."
    "A boldogság a saját útját járó ember nyugalma"

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Kamionos Hozzászólás megtekintése
    Már megérte felmenni. Nekem új infó, mert még sosem tároltam magot.
    Van sok hasznos információ és tapasztalat az oldalán. Én a szárított gyógyfüvek mellé szoktam sót rakni (papír zsebkendõbe tekerve a költséghatékonyság miatt), így a befõttesüveg(amiben tárolom a gyógynövény részeket) a nyitogatástól - gondolok itt fõként a téli párás idõszakra - nem szívja meg magát olyan gyorsan vízzel.

Sokat tanultam/tanulok az ilyen és hasonló blogokból. Az ember megnyitja és máris a másik ember tapasztalatait olvashatja.
    Csak annyi a lényeg, hogy ne az Index és tsai. oldalakon dekkoljon egész szabadidejében az ember, mert ott leginkább a töltelékszöveg és a sablonos állásfoglalás teszi ki a kiberteret. Habár én 2 évvel ezelõtt még nem is tudtam mi az az Index és tsai., nekem kimaradt ez a korszak az életembõl - valahogy taszított az egész, ahogy mostanában is csak a kontraszt kedvéért olvasok ilyen (*ögunalom) helyeken.

A prepperkedéshez:
    -A hét elején kihordtam a komposzt és a trágya nagy részét, kupacokba rakva a kertben.
    -A kupacokba fogom belekeverni az (esetleges szögek és vasdarabok miatt) átrostált fahamut.
    Utána kb. egy-két hónap érés után lesz széthúzva, majd egy napon belül felszántva és a tápanyagigény letudva.
    -Nemrégiben a pékségnél hozzájutottunk fél tucat 4 liter körüli ûrtartalmú befõttes üveghez, kupakkal együtt. Magozott meggybefõtt volt eredetileg benne(amit a pékség már felhasznált belõle) és csodák csodájára az összetevõk között nem volt tartósítószer és rá volt írva hogy "Hõkezeléssel tartósítva". Na gondoltam - akkor mégsem olyan rossz az a meggyes pite amit sütnek, ízre és állagra is jó egyébként.
    -Tegnap éppen, hogy hozzájutottam pár gyümölcsszállításra használt karton ládához - ládából/dobozból sosem elég itthon.

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ugy nez ki, hogy vasarnap viszem a picit (6 eves) loni, csak jon megnezni, hogy tetszik-e neki a dolog. Illetve ma kozos jatszas helyett ezt csinaltuk (o mert, lapatolt, szamolta a magokat, stb), foleg paprika, a meleghazba kerulnek majd: image.jpg
    Csatolt képek Csatolt képek
    Adapt, survive, overcome!

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ..egy eposzba illõ csatán vagyok túl...megküzdöttem a félelemmel,önmagammal....két hete kezdõdött és ma lett feltéve az I-re a pont...
    ...sajnos az utolsó rossz fogam menthetetlen volt,ki lett húzva...tehát több kezelés,tömés,szenvedés és félelem után elmondhatom....nincs rossz fogam....jöhet bármi most már...ez a probléma...pipa

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ..egy eposzba illõ csatán vagyok túl...megküzdöttem a félelemmel,önmagammal....két hete kezdõdött és ma lett feltéve az I-re a pont...
    ...sajnos az utolsó rossz fogam menthetetlen volt,ki lett húzva...tehát több kezelés,tömés,szenvedés és félelem után elmondhatom....nincs rossz fogam....jöhet bármi most már...ez a probléma...pipa
    Légyszíves mondd, hogy én adtam az inspirációt a fogászati kellékeimmel!
    Tudom sokan nem gondolták végig, hogy egy prepper felszerelés foghúzó és hajvágó eszköz nélkül, igencsak rövidtávú megoldás.
    Egyébként gratulálok, valóban nem kis teljesítmény... mikor az ember meghallja a fúró vinnyogását, már keresi a vészkijáratot.
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Lekvár Hozzászólás megtekintése
    Légyszíves mondd, hogy én adtam az inspirációt a fogászati kellékeimmel!
    Tudom sokan nem gondolták végig, hogy egy prepper felszerelés foghúzó és hajvágó eszköz nélkül, igencsak rövidtávú megoldás.
    Egyébként gratulálok, valóban nem kis teljesítmény... mikor az ember meghallja a fúró vinnyogását, már keresi a vészkijáratot.
    ...az biztos,hogy ezek fontos felszerelési tárgyak..nem is tudja az ember amíg nem kezd el fájni...hiába a profi cucc...ha megfájdul a fog még gondolkodni is nehéz....a sebeket be lehet kötni,a megfázásra ott a fokhagyma..de ha bedurran a fog...vége...
    +1 fontos tárgyacska az eszembe jutott..a körömvágó olló,csipesz...

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ...az biztos,hogy ezek fontos felszerelési tárgyak..nem is tudja az ember amíg nem kezd el fájni...hiába a profi cucc...ha megfájdul a fog még gondolkodni is nehéz....a sebeket be lehet kötni,a megfázásra ott a fokhagyma..de ha bedurran a fog...vége...
    +1 fontos tárgyacska az eszembe jutott..a körömvágó olló,csipesz...
    Te belelátsz a zsákomba...!
    Két csipesz (erõsebb, gyengébb), speciális szike, mûszerész csípõfogó olló helyett. Ahol ezek kevesek, ott jöhet a kés.
    Körömollót évek óta nem használok, a fogó sokkal jobb, már "mûtétre is használtam...meg a fémet is viszi.
    Csatolt képek Csatolt képek
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

Senior Member ZeroPont's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Sziasztok!

A mai szép idõt kihasználva kirándulgattunk egy kicsit az egyik barátommal, és eközben kipróbáltuk a két gödrös tûzrakási módszert. A technika mûködik, de azért még van mit finomítanunk rajta. Fõzésre, sütésre kiváló és a tûz fényének nagy részét is el lehet rejteni vele, de a füst látványát és szagát természetesen nem. A két gödröt a fõ szélirány szerint tájoltuk, így a levegõztetõ gödrön keresztül folyamatos volt az oxigénellátás, ha nem fújt a szél hát tüdõvel is rá lehetett segíteni. Némi nehézség árán sikerült tûzbe hoznunk a nedves fákat és miután volt elég hõ már jól mûködött a rendszer. A jól végzett munka örömére sütögettünk is egy kicsit, majd miután végeztünk eltüntettük a nyomainkat. Ennél a tûzrakási módnál ez nem tartott tovább 5-6 percnél, ami szükséghelyzetben igen elõnyös lehet.

Fénykép0702.jpgFénykép0703.jpgFénykép0705.jpgFénykép0706.jpgFénykép0708.jpgFénykép0707.jpgFénykép0710.jpgFénykép0709.jpgFénykép0704.jpg
    Ami nem csak túlélni, hanem élni tanít a vadonban, na az a Bushcraft.

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Elkészítettem életem elsõ faszenét.
    Pár képpel leírtam a tapasztaltakat.

http://nabukodonozor.webnode.hu/news/aktiv-szen/

Senior Member ZeroPont's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Sziasztok!

Ma ismét a Ranger Bands-el szöszöltem egy kicsit. Láttam egy jó ötletet és gondoltam kipróbálom. Elkészítettem a világ legminimalistább késtokját, és kb. 10 percbe telt az egész. A képeken jól látszik a készítés menete. Ráfektettem a kést a kerékpárbelsõ darabra és nagyjából felrajzoltam a kivágandó részt. Kivágás után ez kicsinek bizonyult ezért nagyítottam rajta egy pöttyet. Majd levágtam a végérõl a fölösleget. Ezután felfûztem az övemre, beletettem a kést és voilá, már kész is volt. Természetesen ez egy szükségmegoldás, de annak kiváló. Ezzel a módszerrel övön vagy hátizsák pántján különféle dolgokat rögzíthetünk, nemcsak kést, hanem multi-toolt, zseblámpát, kisebb szerszámokat, stb. Mindennapi viselésének fõleg az szab határt, hogy bár igen praktikus de a folyamatos kivételt és betételt a gumi elõbb utóbb megsínyli és elszakad, meg hát látványnak is elég randa. De szükséghelyzetben igen praktikus segítõtárs lehet ez a kis készség.

Fénykép0747.jpgFénykép0748.jpgFénykép0749.jpgFénykép0750.jpgFénykép0751.jpgFénykép0752.jpgFénykép0753.jpgFénykép0754.jpgFénykép0755.jpgFénykép0756.jpg
    Ami nem csak túlélni, hanem élni tanít a vadonban, na az a Bushcraft.