Oldala 22 of 42 ElsõElsõ ... 12202122232432 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 211 to 220 of 411

Topic: Elsõsegély csomag / doboz

Senior Member pappito's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Mostanában látom, hogy néhány területen jön fel a kryo "sebészet"..pl szemölcsfagyasztásnál már láttam készüléket..
    Rákerestem erre http://celerus.hu/termekeink/cyro.html
    Szerintetek vérzés elállításra nem lehet jó ez a fagyasztással roncsolásos eljárás?
    Ez a szerkezet elég kompakt lenne egy EÜ készletbe is akár..
    ez egy fizikai beavatkozás, a véralvadás (ami megszünteti a vérzést) pedig egy elég bonya kémiai folyamat. szerintem, ha a véralvadás elõtt (kis pl. vágott sebnél) (kör)befagyasztjuk a sebet, akkor ha elmúlik a fagyasztás, újra vérezni a fogunk, mert a kémiai folyamatok nem játszódtak le (nem alakul fibrinné a fibrinogén, nem esnek szét a vérlemezkék, stb.) ráadásul a fagyott rész - gondolom - elzárja a sebet az oxigéntõl idõlegesen, márpedig az oxigén katalizálja az alvadási folyamatot.

persze kérdés, hogy nagyobb seb esetén, amikor az alvadás nem elegendõ a seb elzárásához és a további vérveszteség megakadályozásához, ott pl. jól jönne-e. viszont a termék oldala azt mondja, hogy 'bõrelváltozások kezelésére' nyílt sebrõl nem beszél.

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    szerintem ilyen fagyasztásnál roncsolódik a seb körüli szövetrész. vegyél vérzés csillapító sprayt. 1190 ft ért vettem ráfújod a vérzõ részre és egy hab elállítja a vérzést elég gyorsan.

Senior Member Medve's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Thumbs Up
    Received: 4

0 Not allowed!
    astonferi: Egész véletlenül nem purhabot vettél? Scifi-ben láttam ilyen habos csudadolgot de ezek szerint tényleg létezik. Mindig tanul az ember valamit.

Pityke11: Még hála az égnek nem kellett elsõsegélydobozhoz nyúlnom, de ismerõsömékét már átnéztem és nem volt benne, csak ilyen nem leltár hanem valami lista hogy mi található benne. Ha mégis van én kérek elnézést, de ha már elsõsegélyben gondolkodsz valószínû semmivel sincs több benne mint amit egy elsõsegély oktatáson tanulsz/látsz, így azt kell mondjam több értelme van ha elmész egy oktatásra. Mondom ezt úgy, hogy én vagyok a környéken az egyetlen aki megbukott elsõsegély oktatáson.

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló pappito Hozzászólás megtekintése
    ez egy fizikai beavatkozás, a véralvadás (ami megszünteti a vérzést) pedig egy elég bonya kémiai folyamat. szerintem, ha a véralvadás elõtt (kis pl. vágott sebnél) (kör)befagyasztjuk a sebet, akkor ha elmúlik a fagyasztás, újra vérezni a fogunk, mert a kémiai folyamatok nem játszódtak le (nem alakul fibrinné a fibrinogén, nem esnek szét a vérlemezkék, stb.) ráadásul a fagyott rész - gondolom - elzárja a sebet az oxigéntõl idõlegesen, márpedig az oxigén katalizálja az alvadási folyamatot.

persze kérdés, hogy nagyobb seb esetén, amikor az alvadás nem elegendõ a seb elzárásához és a további vérveszteség megakadályozásához, ott pl. jól jönne-e. viszont a termék oldala azt mondja, hogy 'bõrelváltozások kezelésére' nyílt sebrõl nem beszél.
    Égetéssel hamar elállítható a vérzés. Csak aztán lehet, hogy az égési sebbõl még nagyobb gond lesz.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Pityke11 Hozzászólás megtekintése
    segitsetek légyszives!Több helyen olvastam már hogy elsõsegély csomagba raknak kis elsõsegély könyvecskét.Hol lehet ilyet találni?Venni?Kerestem de még nem találtam ilyet.
    ELSÕSEGÉLY
    Nézd végig, ilyesmire gondoltál ?

Member Pityke11's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Lakhely
    Szolnok környéke
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Igen Pityubá!Pontosan ilyen képekre gondoltam.Köszönöm!
    Egyébként arra gondoltam ezekkel a kis képekkel kapcsolatban hogy néhány kötözési módszert talán igy könnyebben,érdekesebben lehet a gyerekeknek megmutatni.Persze nem artériás vérzésre gondoltam.

Member Pityke11's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Lakhely
    Szolnok környéke
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    heimlich féle műfogás.jpgstabil oldalfekvés.jpg

Ilyen képeket találtam.Nyomtatva,laminálva betehetõ elsõsegély csomagba.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A Calcimusc vajon hatásos szájon át fogyasztva is?

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló yeahno Hozzászólás megtekintése
    A Calcimusc vajon hatásos szájon át fogyasztva is?
    Természetesen hatásos, kicsit lassabban hat mint injekcióban.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Jó célra is lehet(ne) használni a drónokat, pl. egészségügyi vészhelyzetben:

A topic keresõszavai: