0

ez egy fizikai beavatkozás, a véralvadás (ami megszünteti a vérzést) pedig egy elég bonya kémiai folyamat. szerintem, ha a véralvadás elõtt (kis pl. vágott sebnél) (kör)befagyasztjuk a sebet, akkor ha elmúlik a fagyasztás, újra vérezni a fogunk, mert a kémiai folyamatok nem játszódtak le (nem alakul fibrinné a fibrinogén, nem esnek szét a vérlemezkék, stb.) ráadásul a fagyott rész - gondolom - elzárja a sebet az oxigéntõl idõlegesen, márpedig az oxigén katalizálja az alvadási folyamatot.
persze kérdés, hogy nagyobb seb esetén, amikor az alvadás nem elegendõ a seb elzárásához és a további vérveszteség megakadályozásához, ott pl. jól jönne-e. viszont a termék oldala azt mondja, hogy 'bõrelváltozások kezelésére' nyílt sebrõl nem beszél.
Thumbs Up |
Received: 1 Given: 0 |
szerintem ilyen fagyasztásnál roncsolódik a seb körüli szövetrész. vegyél vérzés csillapító sprayt. 1190 ft ért vettem ráfújod a vérzõ részre és egy hab elállítja a vérzést elég gyorsan.
astonferi: Egész véletlenül nem purhabot vettél?Scifi-ben láttam ilyen habos csudadolgot de ezek szerint tényleg létezik. Mindig tanul az ember valamit.
Pityke11: Még hála az égnek nem kellett elsõsegélydobozhoz nyúlnom, de ismerõsömékét már átnéztem és nem volt benne, csak ilyen nem leltár hanem valami lista hogy mi található benne. Ha mégis van én kérek elnézést, de ha már elsõsegélyben gondolkodsz valószínû semmivel sincs több benne mint amit egy elsõsegély oktatáson tanulsz/látsz, így azt kell mondjam több értelme van ha elmész egy oktatásra. Mondom ezt úgy, hogy én vagyok a környéken az egyetlen aki megbukott elsõsegély oktatáson.![]()
ELSÕSEGÉLY
Nézd végig, ilyesmire gondoltál ?
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Igen Pityubá!Pontosan ilyen képekre gondoltam.Köszönöm!
Egyébként arra gondoltam ezekkel a kis képekkel kapcsolatban hogy néhány kötözési módszert talán igy könnyebben,érdekesebben lehet a gyerekeknek megmutatni.Persze nem artériás vérzésre gondoltam.
Thumbs Up |
heimlich féle műfogás.jpgstabil oldalfekvés.jpg
Ilyen képeket találtam.Nyomtatva,laminálva betehetõ elsõsegély csomagba.
Thumbs Up |
A Calcimusc vajon hatásos szájon át fogyasztva is?
Thumbs Up |
Received: 1 Given: 0 |
Jó célra is lehet(ne) használni a drónokat, pl. egészségügyi vészhelyzetben: