Oldala 9 of 22 ElsõElsõ ... 789101119 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 81 to 90 of 211

Topic: Víztisztítók

Senior Member Morpheus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Sziasztok!

Nekem egy elég egyedi cuccom van.: LUX.

http://www.luxhungaria.hu/termekek/e...z_viztisztito/

Azért döntöttem e mellett, mert:
    - kútvízrõl is megy, nem kell neki nyomás. 0.2 bárral megy nálunk.
    - nincs tartály, nincs pangás,
    - 12 voltos tápja van, ha kiiktatom elmegy aksiról (napelem stb.)
    - ha lejár a patron nem tilt le, csak jelez, de a szerelõ szerint ilyenkor még fél évig nyugodtan használhatom,
    - a visszapatronálást (sózást) a saját kútvízbõl csinálja, nem patronokból,
    - fordított ozmózisos, ez mindent kiszed.
    Harmadik éve megy. Bevált. Iszohyat drága, de havi részletre veheted, elõleg és kamat nélkül. :-)

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Nealden Hozzászólás megtekintése
    Viszont ebben az esetben tisztában kell lenni vele, hogy ez desztillált víz nem? Ha jól gondolom. Vagyis kis só nem árt ha van a zsákban plusz cuccként.
    Bizomány deszt. víz a javából. Nagyobb mennyiségben, több napon keresztüli fogyasztása esetén ásványi sókat kell hozzá adni.
    Hoppá eszembe jutott a Béres csepp, tulajdonképp számunkra fontos ásványi sók oldata. Nos olvtársaim lehet ezen elmélkedni.

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Pityubá Hozzászólás megtekintése
    Bizomány deszt. víz a javából. Nagyobb mennyiségben, több napon keresztüli fogyasztása esetén ásványi sókat kell hozzá adni.
    Hoppá eszembe jutott a Béres csepp, tulajdonképp számunkra fontos ásványi sók oldata. Nos olvtársaim lehet ezen elmélkedni.
    Minden 5 literbe egy fél kalcium plusssz és egy fél magnézium plussz pezsgõtabletta. Ez még mindig lágy víz lesz, ami a húsleves fõzéséhez ideális. Ha normális babot akarsz, háromszorozd meg a javallott dózist.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Srácok, lehet nagyon hozzánemértõ vagyok, de...

Pocsolya, patak(ha kicsi ér vagy patak megkeresem a forrást), tó, mocsár, fogok egy zsákot, megtöltöm földdel, ha lehet homokkal, de ha más nincs avarral vagy tõzeggel, felakasztom, öntöm bele a lét, ha kell kiliggatom az alját, aláteszek egy edényt, felforralom iszom. Nem spirázzátok túl a pumpás kerámiabetétes vackokkal?

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló venosz Hozzászólás megtekintése
    Srácok, lehet nagyon hozzánemértõ vagyok, de...

Pocsolya, patak(ha kicsi ér vagy patak megkeresem a forrást), tó, mocsár, fogok egy zsákot, megtöltöm földdel, ha lehet homokkal, de ha más nincs avarral vagy tõzeggel, felakasztom, öntöm bele a lét, ha kell kiliggatom az alját, aláteszek egy edényt, felforralom iszom. Nem spirázzátok túl a pumpás kerámiabetétes vackokkal?
    Jó úton haladsz a hasmenéshez, a föld komoly bacikat tartalmaz, inkább forrald fel a vizet.
    Vagy legalább ezt a 0,5 Mikronos biodízel szûrõt használd. Ez már kiszedi a nagyobb bacikat. Leírás.
    http://filterbagfabric.com/hu/liquid...lter-bags.html

De inkább a 0.1 mikronos Kínai katonai szûrõt ajánlom US $27.45, van ilyen nekünk is az MSR mellett.
    http://www.aliexpress.com/item/Whole...246140566.html

Last edited by Pityubá; 01-25-2015 at 08:30 PM.

Senior Member MAFELSZ's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A víz a túlélés egyik legfontosabb feltétele. Persze más megoldás kell, ha az ember helyben akar túlélni, és megint más, ha folyamatos mozgásban. A kis kézi pumpás víztisztítók kényszermegoldások, több ember hosszú idõn keresztüli ellátására alkalmatlanok. Nem is erre találták ki õket. Van köztük RO elven mûködõ, és aktív szenes. Mindkettõnek megvan a maga hátránya. Viszont pár hetes menekülésre kiválóan alkalmasak, már csak méretüknél fogva is. Hosszabb idejû berendezkedésre azonban komolyabb készülék kell, amelynek a teljesítménye mind mennyiségben, mind pedig minõségben állja a sarat. Az RO-s megoldást azért nem ajánlom senkinek, mert az egy elég költségesen elõállított desztillált víz, ami az egyébként is leszegényített táplálkozási körülmények közt igen sok egészségügyi kockázattal jár. Mármint az desztvíz fogyasztása. A sima aktív szenes készülékekkel ez a probléma, hogy a szén-granulátumban a víz elég hamar megtalálja a legkönnyebb utat, és kis patakocskát mos ki magának. Innentõl kezdve az érintkezõ felület és ezzel a tisztító hatás is erõsen lecsökken. Én - de ez a magánvéleményem - egy olyan készülékre esküszöm, mely nagysûrûségû préselt széntömbbel, és egy igen kis fogyasztású UV-csõvel tisztítja a vizet. Kis helyen elfér, a csereszûrõk tetszõleges számban felhalmozhatóak, és egy nagy családot ellát folyamatosan forrás tisztaságú vízzel. Kb. 10 éve foglalkozom a vízkezeléssel, és amit csak lehetett információt, megszereztem a hálózati vizekkel, azok kezelésével, az ásványvizekkel, és a különféle víztisztító berendezésekkel kapcsolatban. Bátran ki merem jelenteni, hogy az amerikai prepperek, amikor 1000 liter szám halmozzák fel az ásványvizeket, nos az nagy baromság.... És akkor finoman fogalmaztam. Vagy kell egy vízforrás ( kút ), vagy néhány IBC-tartály, és egy ilyen vízszûrõ. Plusz léteznek olyan adalákok, mely a vizet mind mikro, mind pedig makro-szennyezõdések ellen 3 évre megvédik.
    www.mafelsz.hu
    www.quixafe.com
    facebook/mafelsz
    facebook/quixafe

Senior Member MAFELSZ's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A forralással sajnos sem a radioaktív cuccok, sem pedig a szerves, szervetlen mérgek nem mennek ki a vízbõl. Csak és kizárólag az élõlények.....nagy része...
    www.mafelsz.hu
    www.quixafe.com
    facebook/mafelsz
    facebook/quixafe

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló MAFELSZ Hozzászólás megtekintése
    A forralással sajnos sem a radioaktív cuccok, sem pedig a szerves, szervetlen mérgek nem mennek ki a vízbõl. Csak és kizárólag az élõlények.....nagy része...
    www.mafelsz.hu
    www.quixafe.com
    facebook/mafelsz
    facebook/quixafe
    Ezzel, azért nem értek egyet. A hidegháborús szakértõk által írott, sima középiskolai Honvédelmi ismeretek, '80-as évekbeli könyvecske egészen mást állít.
    20perc forralás után a biológiai és vegyi harci anyagok is távoznak a vízbõl-állítják a szakértõk. A vírusok, baktériumok már 10perc forralás után elpusztulnak.
    Az épített hordós vízszûrõben létrehozott biológiai hártya gyakorlatilag mindent kiszûr.
    A sugárszennyezett vizet átengedi rajta, majd fél óra forralás után, fogyaszthatónak tekinti.
    Persze, olcsó megoldás.
    Bízzunk benne, hogy nem kerülünk ilyen helyzetbe, hogy sugárszennyezett vízzel kelljen kísérletezni.
    A felkészülésben benne van a vízforrás, kút védelme is, amely elsõ körben, annak zárttá tételével valósul meg. Tehát, nem hagyom, hogy szennyezetté váljon.
    A palackos vizek raktározása, akkor ad nagy segítséget, amikor el kell hagyni a bázist és menekülni kell. Az IBC tartályt elég nehéz a hátunkra kötözni...
    A méregdrága víz konzerváló tabletták helyett a nagy többség minimális mennyiségû hipót használ. Én a neomagnol-t részesítem elõnyben, már csak azért is, mert ingyen készletem van belõle, úgy 100 évre.

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése
    Ezzel, azért nem értek egyet. A hidegháborús szakértõk által írott, sima középiskolai Honvédelmi ismeretek, '80-as évekbeli könyvecske egészen mást állít.
    20perc forralás után a biológiai és vegyi harci anyagok is távoznak a vízbõl-állítják a szakértõk. A vírusok, baktériumok már 10perc forralás után elpusztulnak.
    Az épített hordós vízszûrõben létrehozott biológiai hártya gyakorlatilag mindent kiszûr.
    A sugárszennyezett vizet átengedi rajta, majd fél óra forralás után, fogyaszthatónak tekinti.
    Persze, olcsó megoldás.

A méregdrága víz konzerváló tabletták helyett a nagy többség minimális mennyiségû hipót használ. Én a neomagnol-t részesítem elõnyben, már csak azért is, mert ingyen készletem van belõle, úgy 100 évre.
    Azok a szakértõk valószínûleg a Párttitkár elvtárs családtagjai voltak, vagy valami hasonlóan jól szituált népek, csak az a baj, hogy fingjuk sem volt se a mérgezõ harcanyagokról, se a sugárzó anyagokról (radioaktivitásról). Forralással, égetéssel, olvasztással a radioaktivitás nem szüntethetõ meg. A vegyi harcanyagoknál van, ami hamar szétesik vízben, de van, ami hónapokig is bírja. A 10 perc forralás csak a legáltalánosabb, természetes környezetben gyakran elõforduló kórokozók esetében nagyjából biztonságos megoldás. (Marad még kockázat így is.) Vannak vírusok, amik kibírják a tömény kénsavat (pl. a méheket károsító nyúlós költésrothadás vírusa), vannak, amelyek vákuumban kibírják a saját forráspontjukat. De többsejtû paraziták petéi is képesek elviselni akár 30 perces forralást is, úgyhogy teljes biztonsággal nem általánosítható a módszer.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Már nem elõször hivatkozom erre a cikkre:http://pecsairsoft.hu/bushcraft/wate..._purifier.html.
    Számomra, elég meggyõzõ. Nekem elég, ha a Kárpátokon belüli területeken elõforduló vírusok és baktériumok elpusztulnak a forralás hatására.
    Innen, távolabbra nem készülök.
    Tavasszal, mindenképp megépítem a könyvben szereplõ víztisztító "hordót". Kivárom, amíg a szakértõk szerinti biológiai membrán el kezd hatékonyan dolgozni és tesztelem a megszûrt vizet. Melóhelyemen jól felszerelt labor és szakképzett személyzet segítségét tudom igénybe venni erre a célra.
    Természetesen, sugárfertõzött vízzel nem kívánok foglalkozni, de különbözõ vegyi anyagokkal szennyezett vizet megpróbálok tisztítani.
    Várom a javaslatokat, hogy mivel szennyezzem a vizet, tisztítás elõtt.
    A puding próbája, az evés.