0
Ha az itt írogatók bármelyike bír valamilyen képességgel, eszközzel, amely a többiek felkészülését elõsegíti, akkor azt itt reklámozhatja. Gondolom vannak itt szabályok, melyek ezt megengedik. Ha ez téged zavar, akkor ezt az admin-nál kell szóvá tenni. Elõzõ kérdésedre a válaszom. Nem, nem a meggazdagodás a célom, azon már túl vagyok. Illetve azt a szintjét már elértem az anyagi dolgoknak, ami után már nem kell ennek lennia a prioritásnak. Visszavonultam a családommal egy kis birtokra, ahol egy önfenntartó gazdaságot hozunk létre, és ezt az egyesületi, és quixéfes dolgot pedig hobbimnak választottam.
Üdv
Norbert
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Nagy igazság!
Nos MAFELSZ, akkor kérünk némi konkrétumot is, itt a lehetõség hogy megcáfold a kétkedõket!
- Kérek egy referenciamunkáról képeket!
- Mondj összeget a legolcsóbb általatok épített, és a legdrágább általatok épített menedékre!
- Az óvóhely energiaellátását hogyan oldjátok meg? (A fõ és a tartalék rendszer...)
- Mekkora a rendszer átlagos energiafogyasztása 4 fõ esetén?
- Milyen közmû meglétét igényli a menedék? (Áram, víz, gáz...)
- A szerkezeti elemek milyen földmélységet viselnek el? (Mekkora volt a legmélyebb gödör amit ástatok?)
- A vízszigetelés a talajvíz emelkedését elviseli?
- A belsõ páralecsapódást hogyan küszöbölitek ki?
- Szennyvíz elvezetése hogyan történik?
- Hány literes puffer víztartállyal szerelitek a vízrendszert?
- Légcserélõ milyen szûrõrendszerrel van ellátva? (Van tartalék oxigén rendszer?)
- Hány Ah-s akku van beépítve az energiarendszerbe?
Tekintsd a kérdéseket REKLÁM lehetõségnek!
Én nem piszkálnám az oroszokat!
...bocsi,de rossz úton jársz....ez egy fórum..fogalmazzunk úgy,hogy közösség...tekintsd úgy mint egy nagy asztal a kocsmában..sör nélkül..
..az itt beszélgetõ,viccelõdõ,néha egymásnak feszülõ és vitázó emberkék,nem pénz akarnak keresni ...ebben a témában pro és kontra elmondják a frankót...próbálj besimulni...nehéz tudom,de másként kritikák halmaza fog a fejedre zúdulni...
...itt a találkozók,információk..minden..teljesen ingyenes...ez nem reklám...ha reklámozni akarsz,beszélj Túlélõvel és kiteszi a honlapra(térítés ellenében,mellyel hozzájárulsz a Fórum mûködéséhez)..mellesleg nekem sem szipatikus,hogy egy üzleti vállalkozást így reklámozol...milyen lett volna már,ha Pityubátyám kérésére én pénzért teszek fel információkat a horgászfelszerelésrõl...
..ha akarod oszd meg a bunker paramétereit a többiekkel és hogyan kell csinálni...ha nem akarod mert ellesi valaki és megcsinálná magának inkább hagyjad,mert nem jól jössz ki belõle...mi itt egymást segítjük,lépj be tisztelettel köszönj és add hozzá a tudásod...INGYEN!
A másik téma az egyesület..én sem látom mi a cél..a tagdíjon kívül és az 1400 forintos könyvön kívül..a felkészülés...azért az tudd,hogy itt vérprofik vannak sokan ebben a témában..ez nem kifejezetten a riadt szemû zombik klubja..
..csak egy kérdés nem Te vagy Morpheusz????
| Thumbs Up |
nocsak megint kis móka kacagás van.
úgy látom ismét egy rosszul sikerült belépõvel van dolgunksebaj betörjük Öt is
![]()
szóval lássuk be az itt jelenlévõk nem hülyegyerekek hanem rutinnal és némi felkészültségi szinttel rendelkeznek ( ki elméletben jobban ki gyakorlatban ) és vannak területek amikben kimondnottan szakértõk vannak.
sok a kérdés és kevés a válasz ami van inkább marketing szagú.
Nem világos számomra mit is kapok egy tagdíjért ? mi lesz ha egyesület lesz ? elõnyök ? kedvezmények ?
lássuk be az itt lévõ közösség is nehezem jutott oda hogy találkozóra menjen mert mindenki kicsi van aki nagyon paranoid. tehát hogy odasétál hozzád - hello itt a tagdíj az adataim mert prepper vagyok - kicsit mókásan hangzik.
konténert eláshatsz persze csak vagy lekened vastagon alvázvédõvel vagy valami spéci festékkel vagy fossá rothad gyorsan. beburkolhatod nylonnal de akkor a belsõ párásodás miatt ugyan ez csak belülrõl. jelenleg nem látok olyan katasztrófát amiért egyéni óvóhely bunker kellene ( metro alagút és számos hely a városban erre van ) kivéve atomcsapást de akkor 30 évre kell kaja és víz és egyéb de kb 3-5 év után megzakkansz a bezártságtól.
Mizu - Mzperiksz IGEN a haszonszerzés a meggazdagodás a célja hiszen ez minden vállalkozás alapja de ehhez nem mi vagyunk az alanyok a fent említett rutin és tudás miatt.
tehát fussunk neki újra a bemutatkozásnak tájékoztatásnak és egyebeknek és akkor lehet belõle valami.
.nos hát...amit leírok az én véleményem...Az Egyesület rendes tagjainak jogai:
részt vehetnek az Egyesület Közgyûlésén;
tanácskozási, indítványozási és szavazati jogot gyakorolhatnak a Közgyûlésen;
bármely egyesületi tisztségre választhatnak és megválaszthatók;
jogosultak részt venni az Egyesület rendezvényein;
igénybe vehetik az Egyesület által nyújtott kedvezményeket;
a testületi szervek vezetõitõl, valamint a tisztségviselõktõl tájékoztatást kaphatnak.
Kedvezményesen vehetnek részt az Egyesület által szervezett nyilvános rendezvényeken, amelyekre az Egyesület tevékenységébe vágó szaktudással rendelkezõ szakemberek bevonásával kerül sor.
A tagok kedvezményesen juthatnak hozzá az Egyesület által felkarolt, és az Egyesület által kiadott könyvekhez.
Különös figyelmet kapnak azok a vállalkozások és cégek, amelyek az Egyesület tagjai, és egyúttal segítséget tudnak adni az Egyesület munkájában, illetve a tagok felkészülési céljaiban .
A II/2/i pont kiegészítéseként nem megengedett az Egyesület fórumain levelezési listáin direkt marketing tevékenység folytatása.
Az Egyesület rendes tagjainak kötelességei:
kötelesek megtartani az Alapszabály, az Ügyrend és egyéb egyesületi szabályzatok rendelkezéseit, illetõleg az Egyesület szerveinek határozatait;
kötelesek teljesíteni az Egyesület tevékenységével kapcsolatosan önként elvállalt feladataikat, és tõlük elvárható módon elõsegíteni az Egyesület célkitûzéseinek megvalósítását;
kötelesek a tagdíjat késedelem nélkül befizetni.
...Egy felkészülõ legjobb tulajdonságai...az önállóság,a rugalmasság,a kreatív hozzáállás,a figyelmesség és az alkalmazkodó képesség..
...hangsúlyozom nagyra értékelem a kezdeményezést..de ha keretek közé szorítanak jogokkal és kötelességekkel akkor ott már nem érzem jól magam..én önálló vagyok..teljesen..mint mentálisan,mint fizikailag.. ha csatlakoznék egy ilyen csoporthoz elveszíteném a legjobb "fegyvereimet" a túlélésben...zárójelben hozzáteszem ezért nincsenek nagy számban találkozók sem...
...mert itt szinte mindenki önálló és arra törekszik,hogy shtf. esetén ne függjön senkitõl és semmitõl..ez a preppering...a jogok és kötelességek pont ezt a "szabadságot" veszik el...jó kis paradoxon....![]()
| Thumbs Up |
részt vehetnek az Egyesület Közgyûlésén;
tanácskozási, indítványozási és szavazati jogot gyakorolhatnak a Közgyûlésen;
bármely egyesületi tisztségre választhatnak és megválaszthatók;
jogosultak részt venni az Egyesület rendezvényein;
igénybe vehetik az Egyesület által nyújtott kedvezményeket;
OK ilyet írok 15 perc alatt bármikor csak egy értelmes használható mondat sincs benne.
..engem az érdekelne,hogy mi szükség van bunkerre?...milyen katasztrófa vagy háború indokolja Magyarországon?...már csak azért kérdezem ,mert nem sok stratégia célpont van hazánkban....talán Paks...vagy nem is tudom...de itt egy jó kis demó,hogy mi az a terület ahol aggódni lehet egyáltalán http://www.carloslabs.com/projects/2...roundZero.html
..végül is tornádók nincsenek...tájfun,hurrikán nincs...a rablások ellen nem jó.."mert bölcsõd lesz a koporsód"...az atomháború esélye pedig elhanyagolható...és tuti akkor lesz valami amikor elérhetetlen távolságba van a bunker....
Mondjuk az "Asteroid Inpact" funkció az azért elég demoralizáló...de pl a " 50 megatonnás Tsar Bomba"...már a túlélhetõ kategória...persze szél ellen...
Last edited by Doom; 02-24-2015 at 07:48 AM.