0
http://hadmernok.hu/2010_2_giczi.pdf .....ez jó cikk....egy kerámia szûrõs víztisztító+ ezüst ion tabletták már megfelelõek a kevéssé szennyezett vizekhez...de elõször ne felejtsétek megmérni,hogy szennyezett e..tehát személy szerint én egy mély kútból vagy a hegy gyomrából jövõ forrásból a kínai-katonai tisztítóval megszûrt és víztisztító tablettával kezelt vizet nyugodtan meg fogom inni atomháború esetén.....,hogy kockázatos e?...igen az!...de inni kell!...
Doom-nak szeretettel:
http://www.stop.hu/kulfold/mindent-f...halai/1057994/
A cikk közepén egy videó.
Amúgy, a szöveg is érdekes prepper szempontból...
...
OFF...ja írtam..a kedvedért felkeltem és ittam a csapból...van villany is,másként nem menne a gép,nem tudnék írni..net .kapcsolat is van...a bolt is nyitva...tényleg nincs semmi baj...
..na de,hogy megcsavarjuk...emlékszel e a 73 napos elõrejelzésre....????...nahát a többi önjelölt prófétához hasonlóan tettem egy jóslatot..bevált?...nem !!!!!...most azt jósolom...Nem lesz semmi!!!!...beválik????...nem!......vazze ez nagyon gáz lesz így! ON
..pont errõl írtam nemrég......
.........http://magyarprepperforum.org/showth...E1t%E1s/page10..na akkor megint gondolkodjunk egy kicsit..mitõl koszos a víz,mitõl kell megtisztítanunk,hogy iható legyen??...na hát attól a mocsoktól amit mi magunk teszünk bele...az iparunkkal,a népességünkkel és attól,hogy vegyszereket,szemetet,természetidegen dolgokat hagyunk széjjel...
..az a gondolatmenet,hogy ha elfogy a készlet mi lesz?...ha nagy volt a baj akkor leállt az ipar,a mezõgazdaság,sok áldozat,kevés szemét...a természet meggyógyítja magát...aki túléli azt tiszta víz,bõséges hal és vadállomány várja majd...erre nem kell készülni..csak túlélni az elejét...ja és nem megülni a tojásokon...ha nem menni,kutatni...nem kell víztisztító ..meg kell keresni a tiszta vizet...van bõven..most azt iszom amit ma a forrásból hoztam haza...
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Ja, és még adj hozzá egy deci mosogató szert is, hogy a petróleum ne olyan gusztustalanul ússzon majd a tetején.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Hadd mondjak valamit:
Itt nálunk az Õrségben ismert a víztározásnak egy formája, amit úgy hívnak hogy TÓKA.
Ez egy kb. 3-4 méter átmérõjû kör formájú és tölcsér alakú, az agyagos földbe ásott víztározóhely. Mélysége vízmennyiségtõl függõen kb 2 méter körül mozgott.
Vízutánpótlást egyedül az esõvíz jelentett, de még nyár derekán is mostak, mosakodtak, fürödtek benne.
Tájolása olyan volt hogy a nap sugarai akadálytalanul érték a felszínét, fõleg a déli órákban.
A víz minõsége a folyamatos használat ellenére megfelelt a higénés követelményeknek. Most ezt tudományosan szürke víznek neveznénk, pedig nem errõl volt szó!
A nap összetett sugárzása tisztította, sterilizálta, az élõvízben jelenlévõ mikroorganizmusokkal együtt a vizet.
A szennyezõdéseket elbontotta, üledéket képezett, egy részét gázosította... de a végeredmény mindig újra használható élõ víz lett.
Van mit tanulni belõle.
Én nem piszkálnám az oroszokat!