Oldala 10 of 22 ElsõElsõ ... 8910111220 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 91 to 100 of 211

Topic: Víztisztítók

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    http://hadmernok.hu/2010_2_giczi.pdf .....ez jó cikk....egy kerámia szûrõs víztisztító+ ezüst ion tabletták már megfelelõek a kevéssé szennyezett vizekhez...de elõször ne felejtsétek megmérni,hogy szennyezett e..tehát személy szerint én egy mély kútból vagy a hegy gyomrából jövõ forrásból a kínai-katonai tisztítóval megszûrt és víztisztító tablettával kezelt vizet nyugodtan meg fogom inni atomháború esetén.....,hogy kockázatos e?...igen az!...de inni kell!...

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    http://hadmernok.hu/2010_2_giczi.pdf .....ez jó cikk....egy kerámia szûrõs víztisztító+ ezüst ion tabletták már megfelelõek a kevéssé szennyezett vizekhez...de elõször ne felejtsétek megmérni,hogy szennyezett e..tehát személy szerint én egy mély kútból vagy a hegy gyomrából jövõ forrásból a kínai-katonai tisztítóval megszûrt és víztisztító tablettával kezelt vizet nyugodtan meg fogom inni atomháború esetén.....,hogy kockázatos e?...igen az!...de inni kell!...
    Azt hittem, már eleged van a prepperkedésbõl. Úgyse lesz semmi, menj nyugodtan pecázni!
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Lekvár Hozzászólás megtekintése
    Azt hittem, már eleged van a prepperkedésbõl. Úgyse lesz semmi, menj nyugodtan pecázni!
    ..ez nem prepperkedés...inni kell nem?

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 86

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ..ez nem prepperkedés...inni kell nem?
    A csapból ihatsz .
    Mintha valamikor olyasmit írtál volna hogy van villany, van víz, nincs semmi baj és nem is lesz.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Doom-nak szeretettel:
    http://www.stop.hu/kulfold/mindent-f...halai/1057994/
    A cikk közepén egy videó.
    Amúgy, a szöveg is érdekes prepper szempontból...

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    A csapból ihatsz .
    Mintha valamikor olyasmit írtál volna hogy van villany, van víz, nincs semmi baj és nem is lesz.
    ...
    OFF...ja írtam..a kedvedért felkeltem és ittam a csapból...van villany is,másként nem menne a gép,nem tudnék írni..net .kapcsolat is van...a bolt is nyitva...tényleg nincs semmi baj...
    ..na de,hogy megcsavarjuk...emlékszel e a 73 napos elõrejelzésre....????...nahát a többi önjelölt prófétához hasonlóan tettem egy jóslatot..bevált?...nem !!!!!...most azt jósolom...Nem lesz semmi!!!!...beválik????...nem!......vazze ez nagyon gáz lesz így! ON

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése
    Doom-nak szeretettel:
    http://www.stop.hu/kulfold/mindent-f...halai/1057994/
    A cikk közepén egy videó.
    Amúgy, a szöveg is érdekes prepper szempontból...
    ..pont errõl írtam nemrég......

..na akkor megint gondolkodjunk egy kicsit..mitõl koszos a víz,mitõl kell megtisztítanunk,hogy iható legyen??...na hát attól a mocsoktól amit mi magunk teszünk bele...az iparunkkal,a népességünkkel és attól,hogy vegyszereket,szemetet,természetidegen dolgokat hagyunk széjjel...
    ..az a gondolatmenet,hogy ha elfogy a készlet mi lesz?...ha nagy volt a baj akkor leállt az ipar,a mezõgazdaság,sok áldozat,kevés szemét...a természet meggyógyítja magát...aki túléli azt tiszta víz,bõséges hal és vadállomány várja majd...erre nem kell készülni..csak túlélni az elejét...ja és nem megülni a tojásokon...ha nem menni,kutatni...nem kell víztisztító ..meg kell keresni a tiszta vizet...van bõven..most azt iszom amit ma a forrásból hoztam haza...
    .........http://magyarprepperforum.org/showth...E1t%E1s/page10

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése
    Már nem elõször hivatkozom erre a cikkre:http://pecsairsoft.hu/bushcraft/wate..._purifier.html.
    Számomra, elég meggyõzõ. Nekem elég, ha a Kárpátokon belüli területeken elõforduló vírusok és baktériumok elpusztulnak a forralás hatására.
    Innen, távolabbra nem készülök.
    Tavasszal, mindenképp megépítem a könyvben szereplõ víztisztító "hordót". Kivárom, amíg a szakértõk szerinti biológiai membrán el kezd hatékonyan dolgozni és tesztelem a megszûrt vizet. Melóhelyemen jól felszerelt labor és szakképzett személyzet segítségét tudom igénybe venni erre a célra.
    Természetesen, sugárfertõzött vízzel nem kívánok foglalkozni, de különbözõ vegyi anyagokkal szennyezett vizet megpróbálok tisztítani.
    Várom a javaslatokat, hogy mivel szennyezzem a vizet, tisztítás elõtt.
    A puding próbája, az evés.
    100 liter vízhez önts 2 liter céklalét, 1 deci petróleumot és adj még hozzá egy evõkanál rézgálicot. Ha ezt a löttyöt meg tudod tisztítani, egész jól csináltad, én gratulálni fogok. Ja, ne felejtsd el majd közölni, mennyibe kerül így 1 l tiszta víz

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ja, és még adj hozzá egy deci mosogató szert is, hogy a petróleum ne olyan gusztustalanul ússzon majd a tetején.

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Hadd mondjak valamit:
    Itt nálunk az Õrségben ismert a víztározásnak egy formája, amit úgy hívnak hogy TÓKA.
    Ez egy kb. 3-4 méter átmérõjû kör formájú és tölcsér alakú, az agyagos földbe ásott víztározóhely. Mélysége vízmennyiségtõl függõen kb 2 méter körül mozgott.
    Vízutánpótlást egyedül az esõvíz jelentett, de még nyár derekán is mostak, mosakodtak, fürödtek benne.
    Tájolása olyan volt hogy a nap sugarai akadálytalanul érték a felszínét, fõleg a déli órákban.

A víz minõsége a folyamatos használat ellenére megfelelt a higénés követelményeknek. Most ezt tudományosan szürke víznek neveznénk, pedig nem errõl volt szó!
    A nap összetett sugárzása tisztította, sterilizálta, az élõvízben jelenlévõ mikroorganizmusokkal együtt a vizet.
    A szennyezõdéseket elbontotta, üledéket képezett, egy részét gázosította... de a végeredmény mindig újra használható élõ víz lett.
    Van mit tanulni belõle.
    Én nem piszkálnám az oroszokat!