Oldala 7 of 15 ElsõElsõ ... 56789 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 61 to 70 of 144

Topic: Felkészülni,vigyázz! De mire is?

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Nem lehet tudni hogy mit hoz a jövõ, ezért jobb mindenre készülni. Ennyire egyszerû. Amúgy is nagyjából ugyanaz kell mindenre. Víz, élelem, óvóhely, tûz, védelem, többek között. Bármilyen katasztrófa üt be, mindegyikre szükség van.
    ---ezzel tökéletesen egyetértek...
    Azt mondjuk nem értem, hogy ha valakinek bunker vagy óvóhely kell és pénze is van rá, akkor miért ne lehetne neki? Én jobbnak tartom az ilyen befektetést, mint azt hogy valaki elszerencsejátékozza a vagyonát.
    ...ha megfigyelted egyszer sem írtam,hogy ne legyen vagy totális baromság....mindössze a kérdés az,hogy mi indokolja Magyarországon?..ez egy egyszerû és nagyszerû kérdés..nem kell túlmisztifikálni...a válaszokkal pedig sokat segítene a tisztelt Fórumközösség...mivel azok akiknek van rá pénze legalább tudják milyen és mit kell beletenni,mivel ismerik a reális veszélyforrást..ami valós fenyegetés...személy szerint én nem látok per pillanat ilyen okot,ami persze nem azt jelenti,hogy nincs..lehet csak az én figyelmemet kerülte el...
    A szerencse játéknál az is jobb ha befizet valaki egy nyaralásra..pihen és feltöltõdik..az is felkészülés ha úgy vesszük.
    Gondolj arra, hogy a legtöbb embernek nincs ilyesmire pénze, de akinek van, annak ez befektetés. Nekem se lenne rá, de van olyan akinek telik.
    igen ahol indokolt ott jó befektetés,mert életet ment..pl nálatok a keleti-parton van létjogosultsága a tornádók miatt..egy ártéren meg kell emelni az építményeket...a folyamatos háborús zónákba pl.a Gázai övezet szintúgy van létjogosultsága..ezt nem vitatom...
    Tehát a kérdés(ez nam csak Neked szól)..
    Mi indokolja Magyarországon egy bunker megépítését?Mik azok a belátható idõn belüli gazdasági,társadalmi,politikai,természeti,ipari katasztrófa helyzetek amik indokolttá teszik az építést és a fenntartást?
    ..ennél egyszerûbben nem tudom feltenni..lécci ne személyeskedjetek már..nincs értelme...ja és a dollár összeomlását hagyjuk már...meg a Z.háborút,meg az ufókat...valódi, kézzelfogható dolgok érdekelnének..gondolom nem csak engem..

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    De,hogy maradjunk a topic témájánál...mivel a felkészülés olyan fokára jutottam,amit nem nagyon látom értelmét,hogy tovább fejlesszek(a szinten tartáson kívül) ..válaszút elé érkeztem...
    Nem csinálom tovább,nem költök rá többet..van ami van..megoldom ezzel ..ez a ma felmerülõ összes veszélyforrásra megfelelõ védelmet nyújt.
    Tovább fejlesztem és betont húzok a fejem fölé..ami sok mindenre jó,de elvész a mobilitás...és indokolt e egyáltalán?
    Tovább fejlesztem és a mobilitásra gyúrok rá,megfelelõ jármû és több elrejtett készlettel....ez indokolt?
    Tehát nem lettem troll,nem lettem,szkeptikus..... csupán megálltam gondolkodni!
    Ha szigorúan vesszük abba hagytam a prepperkedést,mert egyszerûen ezen a szinten ahol most vagyok nincs értelme tovább vásárolni,stb....

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 55
    Given: 140

0 Not allowed!
    Szia,

abba hagytam a prepperkedést,mert egyszerûen ezen a szinten ahol most vagyok nincs értelme tovább vásárolni,stb....

Szerintem tovabbtanulni mindig van ertelme.

Bel

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Doom, tudod mi a mondás a jó pappal, aki haláláig tanul ?
    Szóval te se hagyd abba a tanulást és jó pap leszel, vagy... "ez morbid".
    Na csak poénkodtam.
    Last edited by Pityubá; 02-27-2015 at 04:33 PM.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    Szia,

abba hagytam a prepperkedést,mert egyszerûen ezen a szinten ahol most vagyok nincs értelme tovább vásárolni,stb....

Szerintem tovabbtanulni mindig van ertelme.

Bel
    Doom, tudod mi a mondás a jó pappal, aki haláláig tanul ?
    Szóval te se hagyd abba a tanulást és jó pap leszel, vagy... "ez morbid".
    Na csak poénkodtam.
    ..nyilván....bár inkább tapasztalat szerzésnek nevezném...jó kis kirándulások,pecázások,séták az erdõben,videó nézések,sok olvasás(megvan minden amit gondoltam..utol kell érnem magam).....úgyhogy most már ragadnak a dolgok mint a kosz.......csak vihetnék már az eladó cuccukat..mert még van egy nagy beruházás,amit szeretnék..de azt inkább a mindennapokra szánnám mint a világvégére...Csatolmány 5115

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    -értem...tehát ha nincsenek érvek..akkor jön a személyeskedés..meg a hülyének nézés....de ezen lépjünk túl,mert nem fontos az én személyem,az sem ,hogy a kérdést én tettem fel....
    A kérdés az ,Hogy mi szükség van bunkerre????
    Gyorsan az elején, a többit majd késõbb olvasom el.
    Ne legyél ilyen mimóza.
    Ezt már megbeszéltük. Az, hogy nem tetszik az, amit neked írok, nem személyeskedés. Még ha esetleg elképesztõ fontosságot is tulajdonítasz magadnak (mert hát tedd fel a kérdést, mégis miért kellene téged itt bárkinek meggyõznie? Miért kellene indokolni itt bármit is? Fõleg úgy, hogy leírtad, szerinted értelmetlen. Ez az álláspontod, miért várod el, hogy valaki itt koptassa a száját a te kedvedért? Feleslegesen, mert ismétlem, világosan leírtad, szerinted nincs értelme a bunkernek mo-n.), akkor se vedd ennyire komolyan. A hülyének nézésen meg ne aggódj, ha annak foglak nézni, azt megmondom, pontosan a megfelelõ szavakkal. Az személyeskedés lesz. Ez nem az. Nem minõsítelek téged, csak elmondom, hogy mit csinálsz. Ha nem tetszik, amit hallasz, nem a hírnök fejét kell levágni.

Jól megfogalmaztad. Nincsenek érvek. De pontosítok, és megismétlem, nekem nincsenek érveim. Lennének amúgy, de úgysem értenéd. Nem azért, mert hülye vagy, hanem azért, mert nem akarod megérteni, nem fér bele a saját valóságodba.
    Te nem kíváncsi vagy mások álláspontjára. Te egy tetszõleges álláspontot vársz, hogy utána ismét elmondhasd, szerinted nincs értelme.
    Nekem nem kell elmondanod, én megértettem elsõre is. Ezért nem válaszolom meg az amúgy már megválaszolt kérdésed. Mert minek.

Ez a vélemény pedig nem személyeskedés, egyszerûen pontosan azokat írom neked, amiket a te szavaid jelentenek.
    A személyeskedés az lenne, ha azt mondanám, hogy ezért te hülye vagy. A személyedet kellene minõsítenem ahhoz, hogy személyeskedni tudjak. Nem ezt teszem.

De lépjünk túl ezen, nem kell a mûbalhé. Kicsit vonatkoztass el. Fõleg attól, hogy egyedül te tetted fel ezt a kérdést. Ez azt jelenti, hogy mindenki más pontosan tisztában van a dolog lényegével. Te is, hiszen elolvastad. Csak éppen megérteni nem akarod. Márpedig akaratod ellenére senki nem gyõzhet meg semmirõl.

A kérdésed pedig nem kérdés. Illetve az, csak meg van válaszolva. A kérdés, hogy meg akarod-e érteni a választ, vagy újra és újra elmondatod magadnak valakivel, hogy utána huszárvágásként leírd, igen, ismét, hogy szerinted értelmetlen.
    Last edited by Dream_walker; 02-27-2015 at 06:27 PM.

Senior Member MAFELSZ's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2015
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Drága Testvérem!
    ...ha ez amit írtam Neked személyeskedés...akkor "rossz úton jársz",hogy magamat idézzem..egyszerûen csak kevésbé kell nyomulni..ennyi a titok...a másik,hogy nem is tudnék veled személyeskedni,mert Te.. a Mi szó mögé bújsz..(nem derült még ki ,hogy kik azok a Mi)
    ...nézd ,fogalmam sincs Kik vagytok..egész addig amíg be nem regisztráltál azt sem tudtam,hogy a világon vagytok (már,hogy én is többes számban beszéljek rólad)..ugyan mit irigyelnék attól akirõl nem tudok semmit..és miért irigyelnék bármit is...tanyát,terepjárót,saját tavat,virágzó vállalkozást???...mit irigyeljek szerinted?
    ..sok felkészülõ itt egy év alatt keres ennyit..és ebbõl él,tartja el a családját...és készül a tehetségéhez mérten...én ezeket az embereket nagyra értékelem!....de akinek egy milla aprópénz,azzal azt hiszem nem lesz közös témánk!
    ..értem a gúnyolódást...bár az okát azt nem...
    Na mindegy ..jó szándékkal felhívtam a figyelmedet pár dologra...válaszoltál amit gondoltál...ennyi..további közös témánk nincs!
    További sok sikert és jó egészséget kívánok! Szevasz!

Hamár, akkor Kedves Testvérem!
    Nem kell profi netszörfer-nek lenni, hogy kiderítsd 3 kattintással, hogy ki vagyok. De ez nyilván nem érdekel, és ez nem is baj.Azért segítek..Mafelsz, Quixafe...honlap, kapcsolat, fészbukk....Kb ennyi.
    Én az egy millát magamról írtam, nem másról.Nem vagyok érzéketlen, én sem így kezdtem. És azért, mert van akinek eggy éves fizetése egy milla, azért nekem miért kéne magam rosszul érezni. Másrészt pedig egy éves fizetése senkinek nem ad gazdagságot, így visszakanyarodtunk az eredeti mondatomhoz.Egy millából nem tudnék meggazdagodni.És az sem , akinek ez egy éves fizetése. Már most kezdem magam rosszul érezni, hogy ilyen hülyeségekkel foglalkozom, hogy ezekre a témát egyáltalán nem érintõ dolgokra reagálok, így a többit ki is hagynám.
    Legmélyebb tisztelettel
    Norbert

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    hogy ezekre a témát egyáltalán nem érintõ dolgokra reagálok,
    ..igazából a témát érintõ véleményedre lennék kíváncsi..a többi különösebben engem sem érdekel.....csak a valódi kérdésekre senki nem kíván válaszolni!...sajnos

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Gyorsan az elején, a többit majd késõbb olvasom el.
    Ne legyél ilyen mimóza.
    Ezt már megbeszéltük. Az, hogy nem tetszik az, amit neked írok, nem személyeskedés. Még ha esetleg elképesztõ fontosságot is tulajdonítasz magadnak (mert hát tedd fel a kérdést, mégis miért kellene téged itt bárkinek meggyõznie? Miért kellene indokolni itt bármit is? Fõleg úgy, hogy leírtad, szerinted értelmetlen. Ez az álláspontod, miért várod el, hogy valaki itt koptassa a száját a te kedvedért? Feleslegesen, mert ismétlem, világosan leírtad, szerinted nincs értelme a bunkernek mo-n.), akkor se vedd ennyire komolyan. A hülyének nézésen meg ne aggódj, ha annak foglak nézni, azt megmondom, pontosan a megfelelõ szavakkal. Az személyeskedés lesz. Ez nem az. Nem minõsítelek téged, csak elmondom, hogy mit csinálsz. Ha nem tetszik, amit hallasz, nem a hírnök fejét kell levágni.

Jól megfogalmaztad. Nincsenek érvek. De pontosítok, és megismétlem, nekem nincsenek érveim. Lennének amúgy, de úgysem értenéd. Nem azért, mert hülye vagy, hanem azért, mert nem akarod megérteni, nem fér bele a saját valóságodba.
    Te nem kíváncsi vagy mások álláspontjára. Te egy tetszõleges álláspontot vársz, hogy utána ismét elmondhasd, szerinted nincs értelme.
    Nekem nem kell elmondanod, én megértettem elsõre is. Ezért nem válaszolom meg az amúgy már megválaszolt kérdésed. Mert minek.

Ez a vélemény pedig nem személyeskedés, egyszerûen pontosan azokat írom neked, amiket a te szavaid jelentenek.
    A személyeskedés az lenne, ha azt mondanám, hogy ezért te hülye vagy. A személyedet kellene minõsítenem ahhoz, hogy személyeskedni tudjak. Nem ezt teszem.

De lépjünk túl ezen, nem kell a mûbalhé. Kicsit vonatkoztass el. Fõleg attól, hogy egyedül te tetted fel ezt a kérdést. Ez azt jelenti, hogy mindenki más pontosan tisztában van a dolog lényegével. Te is, hiszen elolvastad. Csak éppen megérteni nem akarod. Márpedig akaratod ellenére senki nem gyõzhet meg semmirõl.

A kérdésed pedig nem kérdés. Illetve az, csak meg van válaszolva. A kérdés, hogy meg akarod-e érteni a választ, vagy újra és újra elmondatod magadnak valakivel, hogy utána huszárvágásként leírd, igen, ismét, hogy szerinted értelmetlen.
    aha...és mi a válasz a kérdésre?

Senior Member MAFELSZ's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2015
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    ---ezzel tökéletesen egyetértek...
    ...ha megfigyelted egyszer sem írtam,hogy ne legyen vagy totális baromság....mindössze a kérdés az,hogy mi indokolja Magyarországon?..ez egy egyszerû és nagyszerû kérdés..nem kell túlmisztifikálni...a válaszokkal pedig sokat segítene a tisztelt Fórumközösség...mivel azok akiknek van rá pénze legalább tudják milyen és mit kell beletenni,mivel ismerik a reális veszélyforrást..ami valós fenyegetés...személy szerint én nem látok per pillanat ilyen okot,ami persze nem azt jelenti,hogy nincs..lehet csak az én figyelmemet kerülte el...
    A szerencse játéknál az is jobb ha befizet valaki egy nyaralásra..pihen és feltöltõdik..az is felkészülés ha úgy vesszük.
    igen ahol indokolt ott jó befektetés,mert életet ment..pl nálatok a keleti-parton van létjogosultsága a tornádók miatt..egy ártéren meg kell emelni az építményeket...a folyamatos háborús zónákba pl.a Gázai övezet szintúgy van létjogosultsága..ezt nem vitatom...
    Tehát a kérdés(ez nam csak Neked szól)..
    Mi indokolja Magyarországon egy bunker megépítését?Mik azok a belátható idõn belüli gazdasági,társadalmi,politikai,természeti,ipari katasztrófa helyzetek amik indokolttá teszik az építést és a fenntartást?
    ..ennél egyszerûbben nem tudom feltenni..lécci ne személyeskedjetek már..nincs értelme...ja és a dollár összeomlását hagyjuk már...meg a Z.háborút,meg az ufókat...valódi, kézzelfogható dolgok érdekelnének..gondolom nem csak engem..

Eurozóna összeomlása
    Az amerikai dollár összeomlása
    A világgazdaság összeomlása
    Véletlen, vagy direkt elszabadított járvány
    Az tegye fel a kezét, aki tudja: Azok, akik a világot irányítják, tuti olyan terven dolgoznak, hogy mindenkinek jó legyen
    És akkor nem beszéltünk az idõjárás változásának lehetséges, gyakorlatilag kiszámíthatatlan következményeirõl.
    Van aki aszteroidáktól fél
    Illetve a fél az itt nem is jó szó...Készül a károk minimalizálására, saját túlélési esélyeinek növelésére.
    A félkészülõk jelmondatát nyilván ismered:
    Készülj a legrosszabbra, de reméld a legjobbat. Eredetiben ez így hangzott: "I am prepared forthe worst, but hope for the best" Benjamin Disraeli, volt angol miniszterelnöktõl az idézet.

A topic keresõszavai: