0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Kimehetsz és egymással versengve b....gatnának a közteresek és a rendõrök. Az erdõben lehet 24 óráig táborozni, a városi közterületeken nem. Majd jól hajléktalannak néznek és eljárás alá vonnak.... A tûzgyújtásról nem is beszélve, rádhívják a tûzoltókat és fizetheted a kiszállást... Maradjunk a zártkertnél.
| Thumbs Up |
Sokan írtatok átjárhatatlan dzsinzsát ami nyilván nem áll távol a barangolástól. Egy kérdésem lenne: kullanccsal szemben hogyan védekeztek?
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Zárt sötét színû ruházat.
Ahogy mások is teszik, zárt ruházat, idõlegesen kullancs riasztó szer, aminek dietil-toluamid tartalma 20% felett van (pl: Szuku 23%).
Kerüljük azokat az állati eredetû illatanyagokat amelyeket a kullancs kedvel, errõl írtam már itt a fórumban.
| Thumbs Up |
Ebben tökéletesen igazad van. De az én hozzászólásom astonferi parkban bushcraftozós ötletére született. Neki az általad javasolt helyszínek nem megfelelõek, aszfaltfüggõ...
Olyannyira, hogy mindig van a zsebében egy kevéske a kopórétegbõl, hogy legyen mibõl erõt merítenie, ha el kell hagyni a betondzsungel biztonságát. (Csak, hogy érezze a törõdést és a szeretet!!!)
Már egy ideje csábítgatom a pilistetõre kirándulni. De csak akkor egyezett bele, amikor megtudta, hogy aszfaltozott út visz fel a kilátóig és ott sem távolodunk el tõle látótávolságon kívülre.![]()
| Thumbs Up |
Én leginkább csak egy viszonylag zárt ruhával.
Engem nem igazán kedvelnek a kullancsok. Ez valami családi vonás nálunk. Mászkált már a nyakamon is kullancs, de még egy sem akaszkodott a bõrömbe.
Szoktam járni legelõn, szántóföldek mentén a méteres növényzetben, susnyásban, erdõben, de eddig semmi kullancs gondom nem volt.